‘VAR’lık İçinde YOKLUK!

‘VAR’lık İçinde YOKLUK!

‘VAR’lık İçinde YOKLUK!

Hakem hataları gerek Türkiye’de gerekse diğer ulusal ligler ve uluslararası turnuvalarda sıkça yapılmıştır. Futbolcular, teknik direktörler ve futbolun diğer paydaşları nasıl hata yapıyorsa, hakemlerde insan olduğundan dolayı mutlaka hata yapmışlardır ve yapacaklardır. Ancak; hata, bilmeyerek veya istemeden yapılan yanlışlıklardır. Ülkemizde, Video Yardımcı Hakem (VAR-Video Assistant Referee) uygulaması geldiğinde, hakem hatalarının artık minimum seviyede olacağı çok konuşuldu, zaten mantıklı olan da buydu. Lakin; bu sistem hataları minimize etmek için geldi, art niyetlileri ve eyyam yapan kişileri değil!

Fenerbahçe maçında Soldado’ ya yapılan faul neticesinde, hakem faulü rakibe verip üstüne bir de Soldado’ ya sarı kart gösteriyor. Sonrasında, Soldado’nun İngilizce sözüne karşılık oyundan da atıyor. 2 gün sonrasında, Nagatomo aynı sözü hakeme 2 kez tekrarlıyor ancak oyundan atılmıyor! Hele ki; Diagne’nin rakibine yaptığı faul sonrası hakemin göz göre göre Bets10 2. sarı kartını çıkarmaması asla anlaşılacak ve anlatılacak bir durum değildir. Yani, çifte standart ve lige ayar verme kelimeleri sanki gerçeği yansıtıyor.

Ancak, bu durum hiç iyi bir noktaya gitmiyor. Adeta ülke de kaos çıkarmaya çalışan güçler, sanki bunu futbol üzerinden gerçekleştirmek için düğmeye bastılar görüntüsü çıkıyor. Milletvekillerimizden Saffet Sancaklı bu konuyu mecliste gündeme getirmişti, ancak sanırım fazla ciddiye alınmadı. Yıllardır her türlü kötü muameleye maruz kalan, kumpasa uğrayan, otobüsü kurşunlanan, asırlık çınar Fenerbahçe de camia olarak bu duruma tepkisini koyacaktır. Umarım, adaletli ve ahlaklı bir futbol için, diğer camialarda bu kirli oyunu bozmaya yardımcı olurlar.

Futbola gelecek olursak, Fenerbahçe Kayseri’de iyi oynamadı, çıkışını sürdüremedi. Henüz, istenen futbolundan uzak bir görüntü çizmeye devam ediyor. Yeni transferler ile Fenerbahçe’nin kadro kalitesi biraz daha yükseldi, umarım gerek Zenit, gerekse Konya ve Beşiktaş maçlarında tekrar bir çıkış yakalanır. Fenerbahçe’nin eski günlerine dönmesi, ülkeyi de, Milli Takımı da, Türkiye Ligi’ni de etkileyecektir. Yani, Fenerbahçe’yi aşağı çekmeye çalışan güç odaklarına ayak uydurmak, hiç kimseye yarar sağlamayacaktır!

Fenerbahçe Türkiye’dir, Türkiye Fenerbahçe…

Anahtar Kelimeler:
FENERBAHÇE

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43