Vitor Pereira ve oyuncumuz Ferdi Kadıoğlu’ndan Royal Antwerp maçı öncesi açıklamalar

Teknik Direktörümüz Vitor Pereira ile oyuncumuz Ferdi Kadıoğlu, yarın akşam Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde Royal Antwerp ile oynayacağımız UEFA Avrupa Ligi D Grubu üçüncü maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Vitor Pereira ve oyuncumuz Ferdi Kadıoğlu’ndan Royal Antwerp maçı öncesi açıklamalar

İlk olarak söz alan Ferdi Kadıoğlu, yarın oynanacak karşılaşmayla ilgili, “Yarın güzel bir maç oynayacağız. Aynı zamanda eski takım arkadaşlarımız Frey ve Samatta ile karşılaşacağız. Onları tekrar görmek bizim için güzel olacak. Umarım yarın iyi bir sonuç alırız ve Avrupa’da iyi bir iş çıkarırız.” dedi.
 
Oynadığı pozisyonla ilgili soruya Ferdi, “Şu anda bu pozisyonda oynuyorum çünkü yeni hocamızla birlikte yeni bir formasyonda oynuyoruz. Yeni hocamız da benim bu pozisyonda oynamamı istiyor. Ben de her geçen gün daha iyi olmak için çalışıyorum. Bu pozisyonda kendimi rahat hissediyorum. Bence iyi bir performans sergiliyorum. Her geçen gün daha da iyi olmak için çalışıyoruz. Hocamız beni nereye koyarsa orada oynarım.” cevabını verdi.
 

Milli takım tercihi yönündeki soruyu Ferdi, “Tabii ki zor bir karar çünkü herkesin bildiği gibi 3 Onbahis farklı milli takımı seçme imkanım var. Dolayısıyla henüz bir karar vermedim. Benim için zor bir karar. Yapmam gereken sabırlı olup iyi düşünmek. Karar verdiğimde zaten herkes görecektir.” diye yanıtladı.
 
Takım içindeki havayla ilgili ise Ferdi Kadıoğlu, “Son maçta hayal kırıklığına uğradık ama şu anda bunu değiştiremeyiz. Önümüzdeki maça odaklanmamız gerekiyor. Yarınki maçta her şeyimizi vermeliyiz ve bir önceki Avrupa Ligi maçında aldığımız sonucu telafi etmeliyiz. Önemli bir maç. Elimizden gelenin en iyisini göstermek istiyoruz.” dedi.
 

Ardından söz alan Teknik Direktörümüz Vitor Pereira, yaptığı maç değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:
 
“İki takım için de çok önemli bir maç. 3 puanı almak, bu gruptaki savaşı devam ettirmek açısından çok önemli. Oynayacağımız takıma baktığımız zaman Yunanistan’da 2-1 kaybettiler, evlerinde Frankfurt’a karşı 1-0 kaybettiler. Dolayısıyla sonuçlara baktığımız zaman seviyelerin çok yakın olduğunu görebiliyoruz. Bu turnuvada biraz daha tecrübe edinmiş olmaya çalışacağız çünkü buna ihtiyacımız var. Zaman zaman oyunu kontrol etmeye, her zaman tutkuyla değil bazen zekayla da oynamaya ihtiyacımız var. Elimizden gelenin en iyisini yapıp 3 puanı almak istiyoruz.”
 
Takımla ve yarın oynanacak maçla ilgili sorulara da Portekizli teknik adam, şu yanıtları verdi:
 
“Futbol gerçekten zor bir meslek. Böyle kötü bir sonuç aldığımız zaman bir gün sonra artık yeni bir reaksiyon göstermemiz gerekiyor. Geçtiğimiz maçı düşünmememiz gerekiyor; bir sonraki maça hazırlanmayı düşünmeniz gerekiyor. Sonuçta son oynadığımız maçı değiştiremeyiz. Burası da başka bir turnuva. Dolayısıyla kafamızdaki çipi değiştirmemiz gerekiyor. Şunu anlamamız gerekiyor ki; bu turnuvada özellikle daha çok tecrübeye ihtiyacımız var. Bu dersi de aslında Olimpiakos maçında aldığımızı düşünüyorum. Sadece duygularınızla, kalbinizle oynayamazsınız; zekanızla da oynamanız gerekir. Bir saniye dengenizi kaybettiğiniz anda problem olur. Yarın da iyi bir takıma karşı oynayacağız. Sabırlı olmamız lazım, gol atmak için boşluklar bulmamız lazım. Ama tabii ki taktiksel dengemizi kaybetmeden bunları yapıyor olmamız lazım. Yarın bir reaksiyon göstermemiz ve en iyi seviyemizde olmamız gerekiyor. Bu maçtan 3 puan almanın çok önemli olduğunu biliyoruz."
 
"Yine formasyonla ilgili bir soru. Bunun hakkında gerçekten çok konuştum. Sorunuza saygı duyuyorum tabii ki ama formasyonla ilgili konuşmaktan yoruldum. Bu aslında dizilişle ilgili bir durum değil. Futbol davranışlardır. Futbolda davranışlarınız çok önemlidir. Formasyonlar değişebilir. Bizim için en önemlisi saha içinde hem ofans hem de defans anında dengeye sahip olmak"
 

"Hiçbir şeyi bahane olarak göstermiyorum. Türkiye’ye de bahane göstermeye gelmedim. Buraya gelmeden önce buranın mükemmel bir dünya, mükemmel bir lig olmadığını biliyordum. Ama gittiğim hiçbir lig de mükemmel değildi. Tabii ki iyi taraflarımız, kötü taraflarımız ve düzeltmemiz gereken taraflarımız vardır. Ben de kendimi her geçen gün geliştirmeye ve hatalarımı düzeltmeye çalışıyorum. Hakemlerin de bunu yapması gerektiğini düşünüyorum. Kendilerini analiz edip hatalarını düzeltmeleri gerekiyor diye düşünüyorum. Benim futbola bakış açım böyle. Son almış olduğumuz sonuç tabii ki istediğimiz değildi. Yarın bizim için yeni bir fırsat. Mental olarak güçlü olduğumuzu gösterebilmemiz için yeni bir fırsat. Biz gerçekten birlikte olduğumuzu, takım ruhuna sahip olduğumuzu, taktiksel kalitemiz olduğunu ve harika taraftarlarımız olduğunu göstermek istiyoruz. En iyi seviyemizde olup bu maçı kazanmak istiyoruz. Hepimiz her gün kendimizi geliştirmeliyiz, hatalarımızı düzeltmeliyiz. Hakemler de bu şekilde."
 

Sezonun bugüne kadarki bölümünde takımımızın attığı gol sayısıyla ilgili bir soru üzerine Teknik Direktörümüz Vitor Pereira, "Tabii ki bu biraz diğer takımlara da bağlı. Oynadığımız maçlarda çoğu zaman rakibimiz 10 kişi + kaleciyle birlikte topun arkasında oluyor. Tabii ki kolay değil böyle maçlar. Açık oynanan maçlar da gördüm, o zaman tabii gol atmak daha kolay oluyor. Ama çoğu takım kendi aralarında maç yaptığı zaman daha açık oynayıp; bize karşı oynadıklarında hatların arasını kısaltıp daha kapalı oynayabiliyor. Bu aslında; bize saygı duydukları ve bizim güçlü olduğumuz anlamına geliyor. Tabii ki seviyeyi artırmamız gerekiyor, daha çok çalışmamız gerekiyor. Takvime baktığımız zaman çok fazla maç oynuyoruz. Maçlara ara verildiğinde de oyuncuların çoğu milli takımlarına gidiyor. Dolayısıyla bu anlamda seviyeyi yükseltmek ve bir şeyleri düzeltmek çok da kolay olmuyor. Ama modern futbol bu. Şimdi bir de Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası gibi turnuvaların devamlı yapılması gündemde çünkü daha fazla turnuva daha fazla maç demek, daha fazla televizyon geliri ve daha fazla para demek. Ama unutuyorlar ki oyuncuların da dinlenmeleri gerekiyor. Biz de şu anda bir sürü problem ve sakatlıkla karşılaşıyoruz. Dolayısıyla bu konuda biraz daha düşünmeliyiz. Ama tabii ki ben daha fazla gol atmak istiyorum, kalemde de gol görmek istemiyorum. Dolayısıyla umarım ileride daha çok gol atarız ve kalemizde de gol görmeyiz.” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43