Voleybolcumuz Melissa Vargas Türk vatandaşı oldu

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın başarılı pasör çaprazı Melissa Vargas, Türk vatandaşlığına geçti.

Voleybolcumuz Melissa Vargas Türk vatandaşı oldu

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun Kübalı oyuncumuz Melissa Teresa Vargas Abreu için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını alması konusunda yapmış olduğu başvuru onaylandı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Melissa Vargas’a TC Kimlik Kartı’nı takdim etti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Vahdettin Köşkü’ndeki makamında gerçekleşen organizasyona, Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt, TVF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Mert Üçoklar, A Milli Erkek Voleybol Takımı Başantrenörü Nedim Özbey ile FIVB tarafından Son 10 yılın En İyi Safirbet 100 Voleybolcusu listesine seçilen; A Milli Kadın Voleybol Takımımızın ve Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın Kaptanı Eda Erdem Dündar, milli sporcumuz Naz Aydemir Akyol ve sporcumuz Melissa Vargas katıldı. Ayrıca voleybol takımlarımızın tercümanı Yakup Elyazar da ziyarette hazır bulundu.
 

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ karantina sürecinin devam etmesi sebebiyle görüşmeye katılamadı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan görüşmede, voleybolun destekçisi olduğunu ve her zaman voleybola destek vereceğini iletti.

Ayrıca Cumhurbaşkanımız olimpiyatlar öncesi A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın covid-19 aşılarının yapılacağının da müjdesini verdi.

T.C. vatandaşlığına geçme işlemleri tamamlandığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Melissa Vargas, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek, kendisine duyulan güvenden mutlu olduğunu ve Türk Milli Takımı için elinden gelenin en fazlasını yapacağını ifade etti.

Görüşmede yer alan oyuncularımız Eda Erdem Dündar ve Naz Aydemir Akyol da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, kendilerini zorlu bir milli takım dönemi beklediğini, yaz sezonunda katılacağımız Milletler Ligi, Tokyo Olimpiyatları ve Avrupa Şampiyonası organizasyonlarında ülkemize yakışır sonuçlar alacaklarını belirttiler.

Milli sporcularımızın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, olimpiyatlar öncesi takıma, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yemek organizasyonu düzenleyeceğini ifade etti.

Tören, Melissa Vargas’ın Cumhurbaşkanımıza kendi adının yazılı olduğu 5 numaralı A Milli Takım formasını takdim etmesiyle sona erdi.

Organizasyonun ardından açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt; Fenerbahçe olarak Türk sporuna ve Türk voleyboluna hizmet etmekten gurur duyduğunu belirterek, sporcumuz Melissa Vargas’ın Türk vatandaşlığına geçmesinin de mutluluk verici olduğunu paylaştı. Türk sporuna verdiği eşsiz destekler için Cumhurbaşkanımıza teşekkür eden yöneticimiz Simla Türker Bayazıt, "Fenerbahçe olarak her zaman ülkemizin gençleri ve geleceği için çalışmaya devam edeceğiz" diye sözlerini tamamladı.

Organizasyon sonrası Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Fenerbahçe Opet'in Kübalı oyuncusu Melissa Vargas'ın Türk vatandaşlığı almasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Uzun süredir uğraştığımız bir konuydu. Son 3 sezondur ülkemizde başarıyla forma giyen Melissa Vargas'ı Türk vatandaşı yapmış olduk. Türk voleybolu ve Türk sporu adına hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımız da konuyu ilettiğimiz andan itibaren bizlerle çok yakından ilgilendi. Kendisine, Türk voleyboluna verdiği büyük destek için her zaman olduğu gibi sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43