Yanal: Dış sahalarda da bu tavrı göstermeliyiz

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, 2-0’lık İstanbulspor galibiyetinin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarla bulundu.

Yanal: Dış sahalarda da bu tavrı göstermeliyiz

İlk olarak İstanbulspor maçını değerlendiren Ersun Yanal, “İstanbulspor ile oynadığımız maçta kendi evimizde seyircisiz oynadık. Burada biraz seyirci vardı. İstanbulspor bizi iyi ağırladı, zaten ilişkilerimiz çok iyi, onlara teşekkür ederiz. Ligde hedeflerinde başarılar diliyorum. İki maçta da galip geldik. Bu kulvarda da yürümek istiyoruz. Bundan sonraki kurada da her şeyin lehimize dönmesi için mücadelemizi devam ettireceğiz. Bizim için konforlu bir maç oldu. Oyuncuların 90 dakika görev almaları avantajdı. Sakatlar da olsaydı onları da kullanmış olacaktık. Maçın kontrolü tamamen oyuncularımızdaydı. Böyle maçları oynamak çok zor, zor maçı topu kendilerinde tutarak kolay yaptılar. Fenerbahçe her maçı her rakibini ciddiye alır. Bugün de bu maçı ciddiye alıp sonraki tura katılma hakkı kazandık. Finale kadar da iyi oynayarak devam edecek. Fenerbahçe, çok büyük bir aile. Bu ailede sorumluluklarını ve bilincini yerine getirecek bir düzeyde ilişkimiz var. Herkes şunu bilmeli ki Fenerbahçe iki kulvarda da sonuna kadar gidecek hem güçtedir, hem de motivasyonu tamdır. Tüm oyuncularımızla, yönetimimizle, taraftarımızla, medyamızla, herkes şunu bilmelidir ki Fenerbahçe her iki kulvarda da sonuna kadar gidecek." dedi.
 
Deniz Türüç’ü sol bekte denemesine ilişkin sorulan soruya ise Ersun Yanal şu şekilde yanıt verdi:
 
“Sıkıntımız var. Bütün arkadaşlarımızı kullanıyoruz. Sirar oldu, bugün Deniz oldu. Alternatif yaratmak Redwin ve o alternatifi her zaman hazırda tutmak için Deniz'i sol bekte denedik. Ofansif yönden de çok başarılıydı. Bir çare üretmek zorundayız. Hasan Ali’nin problemi ve onun alternatifini yaratmak, her an hazırda bulunmak zorundayız. Böyle bir fırsat elimize geçti ve denedik. Bakalım önümüzdeki maçlarda nasıl bir randıman alacağız. Gelecek haftalarda nasıl devam eder bilemem. Hasan Ali için İki üç hafta demiştik. O da bize kısa zamanda katılacak. Problemli bir sakatlık. Tabanın altındaki zarların üstünden geçen zarların orada kanlanma var. İyileşme problemi olan bir yer. Umarım kısa zamanda tekrar toparlarız ve sahalara döndürürüz”
 
Fenerbahçe olarak şampiyonluğa yakışacak tavrı ortaya koymaları gerektiğini ifade eden Ersun Hoca, “Sahamızda ortaya koyduğumuz tavır her zaman güçlü bir tavır. Maç sonrası açıklamamda söylemiştim hep bunu, buraya bir tavır koymamız gerek, bunu nasıl koyacağımızı gösteremedik, demek ki öğretememişim oyuncularıma dedim. Suç benim dedim. Fenerbahçe olarak şampiyonluğa yakışacak tavrı ortaya koymalıyız. Gençlerbirliği ile oynadığımız maçta nasıl bu tavrı gösterip taraftarlarımız önünde farklı bir galibiyet aldıysak her maçta bunu yapmalıyız. Fenerbahçe güçlü bir takım. Oyuncularımız da güçlü. Bunu sezon sonuna kadar göstermeliyiz. Her oyuncumuzun gücünü görüyoruz, o gücü ortaya koyunca neler yapabileceklerini gösteriyorlar oyuncularımız. Dış sahalarda da bu tavrı göstermeliyiz. Bu takımın ruhunu yaratmak da bizim işimiz. Bu ruhu da hızlı bir şekilde dönüştürmeliyiz. Kazanan bir takım olma yolunda bahanemizin, mazeretimizin olmadığı günler geliyor artık." şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
FENERBAHÇEErsun Yanal

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43