Yöneticimiz Simla Türker Bayazıt, Vakt-i Fener hakkında detaylı bilgiler verdi

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt, Kulübümüzün 114 yıllık eşsiz tarihini anlatan Vakt-i Fener tablosuyla ilgili bilgiler verdi. Fenerbahçe Televizyonu'nda Vakt-i Fener Projesi Özel Yayını'nda açıklamalarda bulunan Yöneticimiz Simla Türker Bayazıt şöyle konuştu:

Yöneticimiz Simla Türker Bayazıt, Vakt-i Fener hakkında detaylı bilgiler verdi

"Pazar gününden itibaren 10 değerli Fenerbahçeli sanatçı dostlarımızla beraber teaser çalışmamız oldu. Bugün de lansmanı gerçekleştiriyoruz. Öncelikle her daim yanımızda olan değerli sanatçı dostlarımıza bir kere daha teşekkür etmek istiyorum. Sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Vakt-i Fener nedir? Fenerbahçe Spor Kulübü olarak çok önemli bir ilke daha imza atıyoruz. Vakt-i Fener, Fenerbahçe Spor Kulübü 1xbet için tarihsel bir yapı taşı niteliğinde, bizim gurur tablomuz. ‘Tarihin Sanatı’ olarak konumlandırdığımız Vakt-i Fener Fenerbahçe Amerika Derneğimiz Başkanı Fatih Akarsu ve Sanatçımız Burak Karavit ile birlikte projelendirildi. Fenerbahçemizin şanlı tarihini oluşturan, geçmişten geleceğe uzanan önemli anlarına ışık tutan fotoğrafların teker teker elden geçirilip, renklendirilmesiyle oluşturulan eşsiz bir tablo. Evlerimizde, işyerlerimizde gururla sergileyeceğimiz tablomuz özel bir baskı tekniği ile üretilmektedir. Boyutları; 2,28 metre eninde, 1.16 metre yüksekliğinde. Tablonun can alıcı yerlerinden biri olan ortası 3 boyutlu olmakla beraber (Lenticular) malzeme kullanılmaktadır. Bu üç boyutlu alan soldan sağa ilerleyen (Akan Görüntülü / Flip Animation) kinetiğe sahip. Burada Fenerbahçe logosu 5 aşamalı geçiş yaparak Atatürk portresine dönüşmekte. Animatik olarak da tanımlayacağımız bu kısımda Fenerbahçe logosunu sanatçımız kolaj tekniğiyle toplamda 7 bin 480 adet görsel kullanarak hazırladı. Çok özel bir teknik, çok özel bir çalışma. Bu arada sanatçımız Nejat İşler’e de seslendirmeden dolayı tekrar teşekkür ediyoruz.
 

Kulüp arşivinden 2 milyon görsel sanatçımız ile paylaşıldı. Tabloda bulunan tüm görseller saat mekanizmasında kurgulandı. Bu alanda kulübün kuruluşundan bu yana olan önemli tarihsel olaylara; logo tasarımdan tüm başkanlara, tüm branşlara ve Fenerbahçe tarihinin önemli anlarına, kronolojik sırayla yer verilmekte. Burada dile kolay, sanatçı tarafından 2 milyonu aşkın görselin elden geçirilmiş. Ve tablo yaklaşık bu bağlamda 2 yılda tamamlandı. Sınırlı sayıda üretilecek. Vakt-i Fener, yaşadığımız çağı yansıtan dijital bir çalışma. Bu dijital çalışmanın her bir özel kopyası ‘biricik’ eser olarak konumlanıyor. Tablolar, sanatçı tarafından farklı kodlar ile imzalanıp, alıcısına özel hale getiriliyor. Sınırlı sayıda kişiyle buluşacak bu tablolar, özel üretim ahşap kutusunda alıcısına teslim ediliyor. Ayrıca sunum kitinde; orijinal mühür ve sertifikası ile birlikte, Fenerbahçe’nin kronolojik tarihinin görsel sunumunu anlatan kitapçık yer alıyor.
 

Bugün fenerbahce.org/vaktifener web sitemiz de açılmış bulunmakta. fenerbahce.org/vaktifener sitemizden online tabloya sahip olunabilir veya iletişim bölümündeki telefon veya mail aracılığı ile bizlerle irtibata geçilebilir. Herkesin bir Fenerbahçeli olma zamanı, herkesin kendine göre bir Vakt-i Feneri var. Gelecek zamanlar içerisinde Fenerbahçe’ye gönül verenlerin de kendi Vakt-i Fenerlerini dinlemeyi, onların hikayelerini de dillendirmeyi hedefliyoruz. Biz bu tabloyu ‘Tarihin Sanatı’ olarak konumlandırdık. Sanatçı dostlarımızın katılımıyla Vakt-i Fener ile ilgili meraklandırıcı bir tanıtım kampanyası yaptık. Az önce sizlerle 1 dakikalık tanıtım filmimizi izlettik. Ayrıca sanatçımızın anlatımıyla hazırlanan bir biyografi filmimiz var. Soluksuz seyredeceğinize inandığımız biyografi filmi, tablonun araştırma safhaları, tasarım aşaması ve sanatçının duygularını içeriyor. Burada sanatçının ağzından eserin yapım aşaması anlatılıyor. Ben projede çalışan gönülden destek veren tüm ekip arkadaşlarımıza,  proje danışmanımız İstanbul 1881 nezdinde Alp ve İnci Armutlu’ya, Titrifikir Ajansı'na, Cem Akar’a, yönetmenimiz, yapımcımız Fırat Parlak ve Baki Yavuz ile birlikte ve sevgili Tuana önderliğinde tüm Fenerbahçe ekibine, İletişim Departmanımıza, FBTV’ye, Bilgi İşlem Departmanımıza, dediğim gibi özverili çalışan tüm çalışma arkadaşlarımıza  gönülden teşekkür ediyorum."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43