Bayraktaroğlu: Erwin Koeman Takımda Kalmalı

Fenerbahçe Phillip Cocu’suz çıktığı derbi maçında herkesi ters köşe yaparak kendisinden beklenen mücadele ve kazanma arzusunu gerçekleştirmiştir.

Bayraktaroğlu: Erwin Koeman Takımda Kalmalı

Derbi maçında maç golsüz devam ederken pozisyonlar bulan ve rakibine hiçbir zaman ezilmeden oynayan bir görüntü çizilmiştir. Galatasaray takımından çok daha fazla net gol pozisyonuna giren yine Fenerbahçe takımı olmuştur. Bu oyundaki önemli değişim hiç kuşkusuz ki Erwin Koeman’a aittir, bunu herkesin böyle bilmesi gerekir. Koeman çok zeki ve oyunu çok iyi okuyabilen bir hoca olduğunu kesinlikle kanıtlamıştır. Cocu’nun anlamsız oyun planı ve oyuncularda ki saçma sapan seçimlerinden hiç birisini yapmamış ve bu başarının mimarı olmuştur. Koeman maça Valbuena ile başlaması kendisinin iyi bir hoca olduğunun kanıtıdır.

İkinci devreye ise ilk yarıda çok hatalı oynayan ve çıkması gerekli olan Benzia’nın yerine Alper ile başlaması Koeman’ın ne kadar doğru oyun okumasını gözler önüne sermiştir. Yani Koeman tam not alarak bu takımın hocası olmayı hak etmiştir. Ben başkan Ali Koç’un yerinde olsam en azından ilk devre sonuna kadar Dumanbet asla Teknik adam değişimi yapmam ve Koeman ile devam ederim. Zaten takımın şampiyonluk şansının çok çok az olduğu bu durumda yeni gelecek hocanın Koeman kadar bile faydalı olacağına inanmıyorum. Ali Koç kesinlikle bu şekilde devam etmelidir.

Galatasaray taraftarının skor 2-0’a geldiğinde oley, oley çekmesi ve takımında bunu uygulaması adeta Fenerbahçeli futbolcuları yeniden maça bağlamış ve oyuna asılmalarına sebep olmuştur. Zaten maç 2-1 olduktan sonra sahada sadece Fenerbahçe oyun oynamış biraz şansı olsa maçı 2-2 değil de 2-4 bitirme skoru kaçınılmaz olacaktı. Neticede çok hafife alınan Fenerbahçeli futbolcular yeni hocaları Koeman ile Galatasaray hocasına, takımına ve taraftarlarına büyük bir ders vermiştir. Bundan sonraki maçlarda Fenerbahçeli oyuncuların çok daha kendilerine güvenerek ve özgüvenli oynayacaklarını söyleyebilirim.

Son olarak Maç öncesi kalp krizi geçirerek hayatını çok genç yaşta kaybeden kardeşimiz Koray Şener’e Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum..

Anahtar Kelimeler:
FENERBAHÇECOCUKoeman

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43