“Valbuena yeniden doğdu”..

Fenerbahçe Erwin Koeman ile son iki maçta aldığı başarılı sonuçlarına Lig’de de devam etti. Süper Lig de altı haftadır maç kazanamayan Fenerbahçe sonunda bu şanssızlığını kırarak Alanyaspor maçını kazanmasını bildi.

“Valbuena  yeniden doğdu”..

Valbuena yeniden doğdu”..

Özellikle ilk yarıda ki oyunu çok iyi olmasa da iyi sayılabilir. İkinci devrede ise takımın kendisine olan güveninin tam oluşmamasından kaynaklanan bir ürkeklik vardı. Ya yine kazanamazsam?. Ya yine kaybedersem gibi? Büyük bir takımın böyle büyük düşüşler yaşamasından sonra ayağa kalkması çok kolay olmuyor. Ben şu an için Fenerbahçe takımından çok iyi bir mücadele ve futbol beklemiyorum. Artık lider ile fark 14 puan olmuşken hem sonuç, hem de iyi futbol beklemek doğru olmaz. Takım bulunduğu nokta itibariyle kazansın bu yeter.

Koeman şansını iyi kullandı..

Evet, Erwin Koeman kendisine güvenen bizleri ve Ali Koç’u şu ana kadar mahcup etmemiştir. Çok zor bir durumda takımın başına geçen Koeman bu zor görevini tam olarak yerine getirmiş durumdadır. Milli maçlar sebebiyle verilen arayı da çok iyi kullanacağını tahmin ediyorum. Çünkü sırada kendisi kadar olmasa da çok ağır yaralı bir Trabzonspor deplasmanı var. Tabiki Erwin Koeman’lı Fenerbahçe de maç kaybedecektir, puanlar kaybedecektir, ancak en azından kazanma alışkanlığını takıma aşılamaya çalışan bir hoca ile yola devam edilmektedir. Bugün Süper Lig’de ve Avrupa’nın önemli liglerinde büyük takımların artık yenilmeleri çok sürpriz olmamaktadır.

Valbuena yeniden doğdu..

Şimdi gelelim Valbuena ve Frey’e.. Allah ikisini de nazarlardan korusun. Erwin Koeman ile adeta yeniden futbola dönen Valbuena göz kamaştırmaya devam ediyor. Aslında hep aynı Valbuena ancak daha önceki hocaları Kocaman ve Cocu bu futbolcudan sürekli ileri geri gelmesini, defanstan top çıkarmasını istedikleri için başarılı olamamaktaydı. Ancak Koeman Fransız yıldıza saha içinde özgürlük belgesini vererek onu Gobahis tekrar kazandı. Yani bu tür büyük yetenekli oyunculardan sürekli ileri geri gelip mücadele etmesini bekleyemezsin. Onun işi rakip sahaya yakın yerlerde arkadaşlarına gol pozisyonu yaratmak ve gol attırmak. Ayrıca Valbuena zaten gerektiği zaman geriye gelip top çıkarıyor ve o bölgede ki arkadaşına yardımcı oluyor. Yani Valbuena ileride top beklemiyor ki? Ben kendisini tebrik ediyorum, bir futbolcu ancak bu kadar takımının başarılı sonuçlarına katkı sağlayabilir.

Çim biçici Frey..

Diğer tarafta ise genç Frey var.. Bu sarışın İsviçreli adeta sahanın her yerini dolaşmaya yemin etmiş. Vay arkadaş olur olur da bir insan bu kadar mı koşar, mücadele eder, hırs yapar. Helal olsun, kalbi ile oynayan bir futbolcu. Pres yapıyor, defanstan top çıkarıyor, gol pası veriyor, gol atıyor, yani başka yapacak bir şey olsa onu da yapacak. Fenerbahçe SK için çok büyük bir kazanç olama yolunda emin adımlarla devam ediyor. Frey Fenerbahçe’nin uzun yıllar gol sorununu çözecek kalitede ve karakterde bir futbolcudur. Umarım bu başarılı çizgisini devam ettirir. Eline çim biçme makinasını verseniz sahayı 10 dk’da biçer..

Slimani artık kendine gel..

Fenerbahçe takımında en önemli isimlerin başında gelen hiç kuşkusuz ki İslam Slimani’dir. Ancak şu ana kadar bu kadar oynama şansına rağmen taraftarın ve bizlerin beklentisini ne yazık ki karşılayamamıştır. Sahada çok koşuyor, mücadele ediyor eyvallah.. Ancak takımın senden gol atmasını beklemesi de son derece normal olmalıdır. Gol yollarında ki güçsüzlüğü, beceriksizliği anlaşılır bir durum değildir. Bir an önce aynen Ayew gibi kendisini toparlamalı ve gollerini atmalıdır. Neredeyse ilk devre bitecek henüz istenen noktada olmaması Slimani için endişe vericidir.

Fenerbahçe takımı kaybettiği güveni ve kazanma hissini yeniden kazanmıştır. Bundan sonra kendilerine daha güvenerek ve inanarak mücadele edeceklerdir.

Ozan Tufan affedilmelidir..

Ben Başkan Ali Koç’tan ve Comolli’den Ozan Tufan’ın affedilmesini isteyeceğim. Bu yetenekli ve genç evladımızı kaybetmemek gerekir. Ozan gibi yetenekli futbolcular çok az yetişiyor. Onun affedilmesi takıma bile moral olacaktır. Başkan bu affı kendisine sağlamalıdır. Kazanan Fenerbahçe olur. Bugün Ozan’ı kim almak ister dediğinizde, her hoca ben alırım der..

MAÇIN YILDIZI : VALBUENA

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43