YDK EKİM AYI OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI..

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu (YDK) Ekim Ayı Olağan toplantısı, Vefa Küçük başkanlığında, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapıldı.

YDK EKİM AYI OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI..

Başkanımız Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin yanı sıra çok sayıda kurul üyesinin takip ettiği Ekim Divanı 5 saat sürdü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, kurucularımız, vefat eden yönetici, sporcu ve taraftarlarımız ile vatanımızın, demokrasimizin, milletimizin bekası için canlarını veren şehitlerimiz için yapılan saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan okunmasıyla toplantı başladı.

Vefa Küçük: Birlik ve beraber olup Kulübümüz yüceltmeliyiz

YDK açılış konuşmasını yapan Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Vefa Küçük, “Pazartesi günü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılını idrak edeceğiz. Cumhuriyet kolay kurulmadı. Cumhuriyeti kurana kadar çeşitli zorluklar yaşandı. Bütün zorluklara rağmen Büyük Atatürk ve arkadaşları, 29 Ekim 1923’ün saat 20.00 civarında Cumhuriyeti ilan etti. Devamında Mustafa Kemal ilk Cumhurbaşkanı seçildi. Büyük değişimler ve devrimler yapıldı. İçerideki hainler ne kadar devrimlere engel olmaya çalışsa da Atatürk devrimlerini uyguladı.

Biz Fenerbahçe Kulübü olarak Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ü Kulübümüzün taraftarı olarak, sempatizanı olarak dile getiririz. 3 Mayısları da Kulübümüzün kuruluşu ve Büyük Atatürk’ün kulübümüzü ziyareti olarak yad ederiz. Zaman zaman Atatürk’ü bu ülkede yaşayanlar, bölüşemez. Zaman zaman da ikiye, üçe bölüp değerini aşağıya indirmeye çalışırlar. Önemli olan Atatürk’ün fikirlerini ve devrimlerini benimseyip, bu ülkede bu devrimlerin, bu fikirlerin yaşaması için gayret etmektir. Diğer spor kulüplerimiz de zaman zaman Atatürk’ün kendileri ile yaptığı hasbihalleri ve yahutta tesislerini ziyaretlerini dile getiriler ama bizim müzemizde Mustafa Kemal Atatürk’ün Kulübümüzü ziyareti sırasında kendi el yazısı ile yazdığı, eski Türkçe ile yazdığı hatıratı durur. Bizim hiç olmazsa elimizde bir belgemiz var. Atatürk Fenerbahçe’yi ziyaret etmiş ve desteklemiştir diye övünürüz. Stadımız yandığında, stat binamızın yenilenmesi sırasında o günün parası ile 9 bin lira tutan, maliyetin 500 yüz lirasını İş Bankası üzerinden Kulübümüze hibe ederek, katkıda bulunarak Atatürk’ün Kulübümüze verdiği değeri ve yaptığı katkıyı ifade eder.

Biz Cumhuriyetimizi yaşatacağız. Milletin kendi uhtesinde tuttuğu kendi bünyesinde muhafaza ettiği hakimiyetini yine kendisinin seçtiği parlamentoya gönderdiği milletvekilleri kanalıyla milli iradeyi yansıtan sistemdir. Cumhuriyet demokrasidir. Demokraside kuvvetler ayrılığı vardır. 15 Temmuz 2016’da ülkemize, demokrasimize kasteden insanların hedefi, cumhuriyeti yıkmak, Grandbetting sandığa gitmeden ülkeyi yönetmekti. Allah’ın yardımı, ordumuzun- polisimizin vazifesini layıkıyla yerine getirmesi, milletimizin sokaklara inmesi bu hain darbeye karşı gelmesiyle ülkemiz bu beladan inşallah sonsuza kadar kurtulmuştur.  Cumhuriyet yaşayacaktır.

Kulübümüzde seçimleri, 5 Haziran’da mazbatayı alan yeni Başkan ve yönetimin başlangıç tarihi kabul edersek, o günden bugüne yaklaşık 4 ay geçti. Bu süre içinde hem sportif faaliyetlerimiz sürdü, hem de spor dışındaki başta mali konular olmak üzere bütün diğer konuları, yeni yönetim tarafından geçmiş 20 senenin de muhasebesinin yapılması dolayısıyla bir vaziyet tespiti yapıldı.

Biz sadece futbol kulübü değiliz, spor kulübüyüz. Şu anda geldiğimiz noktada ve bugün futbol takımımızın bulunduğu nokta hiçbirimizi memnun etmiyor. Ancak geçmişe de baktığımızda 9 puan geride olan Futbol Takımımızın şampiyon olduğunu da gördük. Onun için karamsar olmamak lazım. Moralleri bozmamak lazım. Başkana ve yönetime olabildiğinde moral ve destek olmak lazım.

Diğer branşlarda zaten çok başarılıyız. Bu başarılarda geçmiş başkan ve yönetimin de büyük hakkı ve emeği vardır. 4 aylık yönetim ve başkan başarıları sürdürmektedir. Onları da tebrik etmek lazım. Biz birlik olup, bir olup yeni seçilen başkana ve yönetime destek olmalıyız. Kısa günün başarısızlıklarıyla ümitlerimizi yitirmeyelim,  birlik ve beraber olup Kulübümüz yüceltmeliyiz” dedi.

Plaketler takdim edildi

Kurul Başkanı Vefa Küçük’ün açılış konuşmasının ardından, son YDK toplantısından bu yana vefat eden üyelerin isimleri ile YDK üyesi olmayı hak eden 91 üyemizin isimleri okundu. Ardından mazeretleri nedeniyle bugüne kadar plaketlerini alamamış üyelerimize plaketleri Başkanımız Ali Koç tarafından takdim edildi.

YK Faaliyet Raporu okundu

Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunu Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan okudu. Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan’ın, Yönetim Kurulu Faaliyet raporunu okuduğu esnada amatör branşlarda Fenerbahçemizi ve ülkemizi ulusal ve uluslararası yarışlarda başarıyla temsil eden sporcularımız ve Şube Sorumluları alkışlandı ve isimlerinin okunmasının ardından Başkanımız Ali Koç hepsinin elini sıktı ve tebrik etti.

Mali tabloyu Başkan Yardımcımız Mehmet Burhan Karaçam anlattı

Daha sonra Başkan Yardımcımız ve Kurumsal Yapılanmadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Mehmet Burhan Karaçam, Kulübümüzün içinde bulunduğu mali durumla ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Denetim kurulu raporu okundu

Yönetim kurulu faaliyet raporunun okunmasının ve mali tablonun anlatılmasının ardından gündemdeki denetim kurulu raporunun (DKR) okunması maddesine geçildi. Denetim Kurulu Üyeleri Selim Çeçen ve Oğuz Büktel’in birlikte okuduğu denetim kurulu raporunda 31 Mayıs 2018 tarihli UFRS (Uluslararası Finansal Raporlama Standartları) raporuna, Futbol A.Ş. KAP raporuna, FBSK Derneği’nin mali bilgilerine ve denetim faaliyetleri hakkında raporu okundu.

DKR hakkında bilgi verilmesinin ardından YDK üyelerinin düşünce, görüş ve önerilerini içeren konuşmalarının ardından toplantı Başkanımız Ali Koç’un konuşmasıyla noktalandı.

Toplantıya Genel Yayın Yönetmenimiz Nurdoğdu Bayraktaroğlu ve İmtiyaz Sahibimiz Talha Yazgan'da katılımda bulundular. Yöneticilerimizden Başkan Vekili Semih Özsoy, Başkan Yardımcısı Burhan Karaçam ve diğer yöneticilerimiz ile sohbet ettiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43