Abdullah Kiğılı: Ali Koç kimseyle konuşmuyor!..

Eski TFF Başkanı ve bir dönemde Fenerbahçe'de yöneticilik yapan Abdullah Kiğılı, Günaydın'dan Tuba Kalçık'a açıklamalarda bulundu.

Abdullah Kiğılı: Ali Koç kimseyle konuşmuyor!..

"Maçı Nihat mı yönetsin... Aziz Yıldırım böyle gitmemeliydi"
Eski TFF Başkanı ve bir dönemde Fenerbahçe'de yöneticilik yapan Abdullah Kiğılı, Günaydın'dan Tuba Kalçık'a açıklamalarda bulundu. Kiğılı, "Çok küfür yedim TFF Başkanı olduğum dönemde. Nihat Özdemir'e üzülüyorum. Nihat benim yakın arkadaşım. TFF başkanlık teklifi ona geldiğinde "Sakın kabul etme. Hayatın alt üst olur" demiştim" dedi.

Eski TFF Başkanı Abdullah Kiğılı, Günaydın'dan Tuba Kalçık'a çok özel açıklamalarda bulundu. Bir dönem Fenerbahçe'de yöneticilik de yapan Kiğılı, şu an TFF başkanı olan Nihat Özdemir'e üzüldüğünü belirterek "Ona bu görevi sakın kabul etme" tavsiyesinde bulunduğunu söyledi.

"Çok küfür yedim TFF Başkanı olduğum dönemde"
Kiğılı, TFF Başkanlığı'nın hayatı boyunca yaptığı en zor görev olduğunu belirterek şöyle konuştu:  "Çok küfür yedim TFF Başkanı olduğum dönemde. Nihat Özdemir'e üzülüyorum. Nihat benim yakın arkadaşım. TFF başkanlık teklifi ona geldiğinde "Sakın kabul etme. Hayatın alt üst olur" demiştim. Nitekim de oldu. Hakemler hata yapar; TFF başkanını suçlarlar, futbolcular hata yapar; başkanı suçlarlar. Haksızlık yapılıyor Nihat'a. Her şeyde Nihat suçlanıyor. Ne yapsın Nihat, çıkıp maçı mı yönetsin? Hakemlerin durumuna da üzülüyorum. Görüyorum maç sonrası herkes çıkıp hakemleri de eleştiriyor. Kim daha çok sesini yükseltirse zaten hakemleri tesir altına almış oluyor. Büyük kulüplere değil ama olan küçük kulüplere oluyor. TFF başkanıysan zaten haksızlığa uğrarsın. Futbolda unvanın yükseldi mi düşmanın da fazlalaşır."

'Aziz Yıldırım böyle gitmemeliydi'
Yıldırım böyle gitmemeliydi. Çok üzüldüm. Bu işte ahde vefa yoktur. Ülkemizdeki en büyük sorun bu. Günümüzdeki vefasızlık sporda da var. Aziz Yıldırım Fenerbahçe için hayatını ortaya koymuştu. Kulübe en büyük hizmeti yapan başkan Yıldırım'dır. Seçimlerde kaybetmesinin en büyük sebebi FB'nin şampiyon olmamasıydı. Uzun süre şampiyon olmayınca Yıldırım kaybetti. Ali Koç başkanlığında umarım bu sene FB şampiyon olur. Mesut Özil transferini çok önemli buluyorum. Şimdi "Mesut Milli Takım'da oynamadı" diye eleştiriyorlar. Çağırdınız da gelmedi mi? Buna bile laf atıyorlar.

"Uzun süre şampiyon olmayınca Yıldırım kaybetti"
"Bu işte ahde vefa yoktur" diyen Kiğılı, Türkiye'nin en büyük sorununun bu olduğunu vurguladı. Kiğılı, "Günümüzdeki vefasızlık sporda da var. Aziz Yıldırım Fenerbahçe için hayatını ortaya koymuştu. Kulübe en büyük hizmeti yapan başkan Yıldırım'dır. Seçimlerde kaybetmesinin en büyük sebebi Fenerbahçe'nin şampiyon olmamasıydı. Uzun süre şampiyon olmayınca Yıldırım kaybetti" dedi.

Kiğılı,  Ali Koç'un başkanlığında Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istediğini, Mesut Özil'in transferini çok önemli bulduğunu belirterek "Şimdi "Mesut Milli Takım'da oynamadı" diye eleştiriyorlar. Çağırdınız da gelmedi mi? Buna bile laf atıyorlar" diye konuştu.

Ali Koç'a eleştiri: Kimseyle konuşmuyor
Kiğılı, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a da eleştirilerde bulundu. Fenerium'dan sorumluyken Koç ile birlikte çalıştıklarını hatırlatan Kiğılı şöyle konuştu: "Ali Koç başkan adayıyken ziyaretime gelmişti, seçildikten sonra görüşmedik. Ali Koç sadece benimle değil, kimseyle pek konuşmuyor. Başkan seçildikten sonra kapımı sadece Erol Bilecik, Fenerium'la ilgili bilgi almak için çaldı. Ondan sonra da bir daha kimse aramadı. Benim zaten görev alma isteğim yok. Bu saatten sonra abi gibi destek isterlerse veririm."

Siyaset futbolun içinde mi?
Eski TFF Başkanı, futbolun içinde siyasetin bulunmadığını da iddia etti. Kiğılı şunları söyledi: "Siyasetin spora etkisi Tempobet olduğunu düşünmüyorum. Kim gelirse gelsin siyaset futbolun içinde hiçbir zaman olmadı, olamaz da. Nihat gidip hakemle mi konuşacak bunu şampiyon yap diye? Ya da kulüp başkanlarıyla mı konuşacak şu şampiyon olsun diye? Akla mantığa sığmayan şeyler söyleniyor. Dedikodu bunlar hep."

KAYNAK: GÜNAYDIN / TUBA KALÇIK

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/gunaydin/tuba-kalcik/2021/02/08/pandemi-sureci-bitsin-turk-ekonomisini-kimse-tutamaz

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43