Belözoğlu: Mutlu bir şekilde futbola veda edeceğim

İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Kaptan Emre Belözoğlu, “Ligde uzun bir süredir galip gelemiyorduk. İkinci yarıya iyi başlangıç yapmış ve taraftarımızın bizden beklediği şampiyonluk için ciddi bir duruş göstermiştik.

Belözoğlu: Mutlu bir şekilde futbola veda edeceğim

Bu 7 haftalık süreçte hepimiz çok üzüldük, en çok da taraftarımızı üzdüğümüz için üzüldük. Bugün de son 2-3 haftadır süren kırmızı kartla oyuna başlangıç tekrar oldu. Bütün takım arkadaşlarımı, oyuna giren herkesi tebrik ederim. Elimizden geldiğince herkes ortaya bir irade koydu ve maçı son dakikalarda dahi olsa hiç bırakmadık. 10 kişi olmamıza rağmen kazanmayı hak ettik. 10 kişi kaldığımız ilk yarıdaki pozisyonu da düşündüğümüzde yine pozisyonlara giren takım bizdik. Lig, bütün takımlar için zor geçecek. Türkiye’de sezon başı hazırlığından sonraki lig başlangıcı gibi algılanıyor belki ama öyle olmuyor. Bu işin bir psikolojik tarafı da var. Oyuncular da insan. Böyle de bakmamız gerekiyor. Bütün futbolcu kardeşlerime, arkadaşlarıma, statta görev yapan tüm çalışanlara, teknik isimlere ve Türkiye’de futbol oynansın diye irade ortaya koyan herkese teşekkür etmek istiyorum. Biz bugün kazandık. Kaybedebilirdik de. Futboldan daha önemlisi, pandemi dönemi yaşıyoruz. Bir an önce bitmesi ve inşallah insanların sağlıkla evlerinden dışarıya çıkması en büyük dileğimiz.” dedi.
 

Futbolu bıraktıktan sonra Fenerbahçe için kendisinden ne istenirse elinden geleni yapacağını ifade eden Belözoğlu, “Sayın Başkanımız önderliğinde yönetim elinden geldiğince her şeyi yapmaya çalışıyor. Bu büyük çınarı limana sağ salim yanaştırmak adına hem mevcut 8 haftayı en iyi şekilde geçirmek hem de önümüzdeki seneyle ilgili yapılandırma yapmak için Başkanımız önderliğinde yönetimimiz bir karar verecektir. Ben Fenerbahçelilere şunu söylemek isterim. Emre Belözoğlu olarak ben burada her zaman kendimi değerli hissettim. Futbol oynarken de olduğu gibi bana hangi görev verilirse verilsin futboldan sonra da ne olursa olsun kulübümün başarısı için elimden Kaçak İddaa gelen her şeyi yapacağım. Benim için maçtan sonra galip geldiğimizde mutluluklarımız oluyor. Ailelerimiz, bizi sevenler mutlu oluyor ama taraftarların sabah evlerinden çıkıp işlerine mutlu gitmeleri, çocukların okullarına mutlu gitmeleri, benim için en az ailemin mutlu olması kadar değerli. O yüzden elimden geldiğinde geçmişte saha içinde yapmış olduğum gibi son 7 haftada da elimde geleni yapacağım. Futboldan sonra da bu kulüp için benden ne istenirse elimden gelen her şeyi yapmaya çalışacağım.” şeklinde konuştu.

Sezonun ardından futbolu bırakıp bırakmayacağına ilişkin soruyu da yanıtlayan Kaptanımız Emre Belözoğlu, “Futbol benim için bitecek gibi duruyor. Sahaya çıktığımda 8-9 yaşında ne hissettiysem hala aynı duyguları hissediyorum. Bunu samimi olarak söylüyorum. O yüzden futbolcu kardeşlerim bu mesleğin kıymetini bilsinler. Futbolu bırakan tüm abilerim, arkadaşlarım bana hak vereceklerdir. Futbolcunun en mutlu olduğu yer bu yeşil sahanın içinde olmaktır. Benim için zor bir karar olacak. Yaşım ilerlemiş olsa da böyle bir rekor kırmak nasip olmuş olsa da inanın futbolu bırakmak hiç kolay değil. Elimden gelse 50-60 yaşına kadar oynamak isterim ama hayatın da gerçekleri var. En azından kariyerim adına üzüntülerimle, sevinçlerimle bir şeyler yapmaya çalıştım. İnşallah gelecek nesillere de örnek olmak adına hem sporculuk kariyerinde hem de spordan sonra iyi şeyler yapacağıma inanıyorum. Oğlum Ömer Akif üzülüyor. Bırakmamı istemiyor ama inşallah gençlere de bu anlamda destek olmak ve gençlerin de yolunu açmak adına doğru bir karar olacağını düşünüyorum. Keşke Avrupa Şampiyonası’na gidip böyle bir kariyer zirvesi yapsaydım ve bıraksaydım ama nasip değilmiş. İnşallah bu 7 haftayı takımımla en iyi şekilde bitirip Fenerbahçelileri bir nebze olsun mutlu edebilirsek kendi adıma mutlu bir şekilde futbola veda edeceğim.” ifadelerini kullandı.
 
Son olarak oğlu Ömer Akif’in tuttuğu takıma ilişkin soruyu da yanıtlayan Emre Belözoğlu, “Ömer Akif, Göksel Başkan sevgisinden dolayı hala yüzde 50’ye 50 hala Başakşehir’i tutuyor. Benim de gönlümde Fenerbahçe’den sonra en değerli takım Başakşehir. Oğlumun kararlarına saygı duyuyorum ama tabii ki Fenerbahçeli olmasını isterim.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43