Diego Perotti’den açıklamalar

Diego Perotti, Futbol A Takımımızın bugünkü antrenmanının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Diego Perotti’den açıklamalar

Yeni transferimiz Diego Perotti, Futbol A Takımımızın bugünkü antrenmanının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İlk olarak Fenerbahçe’de çok mutlu olduğunu vurgulayan Arjantinli, “Fenerbahçe gibi önemli bir ekibe katılmak gerçekten benim için de mutluluk verici. Kendi tecrübemle takıma katkıda bulunacağıma inanıyorum. Takımın da kapasitesi oldukça geniş ve yüksek. Bu kapasiteyle hep beraber başarılara ulaşacağımıza inanıyorum.” dedi.

SANIRIM BİRKAÇ HAFTA İÇERİSİNDE TAKIMA KATILACAĞIM

Devam eden tedavisi hakkında da  açıklamalarda bulunan Perotti, “Sakatlıklar hakkında konuşursak, tabii ki futbolda böyle bir risk var. Biz oyuncular sürekli sakatlanma riskiyle bu oyunun içindeyiz. Yaş ilerledikçe biraz daha sakatlanma riski oluyor ya da geri dönüşünüz biraz daha uzuyor. 32 yaşındayım ama profesyonelim. Bu oyun için yaşıyorum. Çok önemli bir sakatlığım yok. Çok ciddi olmayan bir kas sakatlığım var. Sanırım birkaç hafta içerisinde de takıma katılarak her şeyimi verip başarılı olacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

CENGİZ ÜNDER’İN ŞEHİR HAKKINDA VE FENERBAHÇE HAKKINDA GÜZEL PAYLAŞIMLARI OLDU

Fenerbahçe'ye gelerek doğru bir karar aldığına inandığını söyleyen Diego Perotti, “Cengiz Ünder ile konuştum. Kendisi çok iyi bir oyuncu ve Roma’da takım arkadaşımdı. Şehir hakkında ve takım hakkında güzel paylaşımları oldu. Daha önceden burada oynamış olan Güney Amerikalılar ile de konuştum. Bu takımdan olmasalar da onlardan şehir hakkında bazı duyumlar aldım. Onlarla konuştuğumda hiçbir şüphem kalmadı. Gelmek için bazı insanlara da danışıp konuştum. Tabii ki daha şehri ve insanları tanımıyorum. Ancak gördüğüm kadarıyla gerçekten çok mutluyum. Çünkü insanların bahsettiği kadarıyla güzel bir yermiş. Benim için Roma’dan buraya gelmek zor bir karardı. Ama bu konuşmalardan sonra ve şu anki zamana kadar doğru karar aldığıma inanıyorum.” dedi.
 

BURADA BİR ARJANTİNLİ OLARAK BULUNMAKTAN DOLAYI ONUR DUYUYORUM

Fenerbahçe’ye gelmeden önce Jose Sosa ile de konuştuğunu belirten futbolcumuz, “Burada bir Arjantinli olarak bulunmaktan dolayı onur duyuyorum. Gelmeden önce Sosa ile de tabii ki konuştum. Ortega ile ilgili konuşursak kendisini kişisel olarak tanımıyorum ama onur ve gurur duyduğumuz sıra dışı bir oyuncu. Burada olduğum için çok mutluyum.” şeklinde konuştu.

32 yaşında Fenerbahçe'ye gelebilme şansını yakaladığını belirten Diego, “Ben küçüklüğümden beri futbolla yaşayan ve futbolu çok seven bir insandım. Sürekli diğer liglerin maçlarını takip ediyordum. Özellikle İngiltere olsun, İspanya olsun bu liglerin maçlarını izlerdim. Daha önceden buradaki  maçları da izledim. Betwinner Buradaki ambiyans ile atmosfer, Güney Amerika’ya özellikle Arjantin’e ve Boca Juniors’a çok benziyordu. Bu tutkuyu görünce çok hoşuma gitmişti. 32 yaşındayım ve Roma’dan Fenerbahçe gibi bir takıma gelme şansım oldu. Bu şansı da değerlendirmek istedim. Çünkü Fenerbahçe tarihinde başarılara, kupalara sahip ve bunu tutkuyla yapan bir takımdı. Bu şekilde bir şans geldiğinde de değerlendirmek istedim. Bu yüzden buraya geldim.” ifadelerini kullandı.
 

Futbol A Takımımızın, Fatih Karagümrük ile oynadığı maçı tribünden takip eden Perotti, sahada oyun olarak öne gitme isteği olan bir takım gördüğünü vurguladı:

Karagümrük maçında takım gerçekten hoşuma gitti. Oyun olarak bakıldığında sahada her zaman öne gitme isteği olan bir takım gördüm. 2-0’dan sonra da bunu güzel şekilde koruduk. Karşı takım da başlangıçtaki gibi bir oyun sergilemedi. En azından beraberlik için başlangıçtaki oyun stillerini değiştirerek daha fazla atağa çıktılar. Ancak biz skoru korumayı başardık. En önemli olan bu; kazanmak.”

Transfer sürecinde net bir şekilde herhangi bir takımdan teklif almadığını ifade eden futbolcumuz, “Net olarak herhangi bir takımdan teklif gelmedi. Tabii ki daha önceden konuşuldu. Kulağıma bazı dedikodular geldi. İstenildiğimi duydum ama söylediğim gibi masaya herhangi bir teklif açık açık bana gelmedi.” dedi.

TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZÜN BİZE NEREDE İHTİYACI VARSA ORADA OYNAMAYA HAZIR OLMALIYIZ

Perotti açıklamalarını ve sorulara cevaplarını şöyle sürdürdü:

Ben bu zamana kadar sol açık mevkisinde gerçek potansiyelimi gösterdiğime inanıyorum ve daha rahat hissettiğimi söyleyebilirim. Biz bu seviyedeki oyuncuların her pozisyona hazır olması gerekiyor. Sağ tarafta da oynadığım oldu ikinci forvet gibi oynadığım da oldu ama tabi son karar teknik direktörümüzün. Bize nerede ihtiyacı olursa o pozisyonda oynamak için hazır olmalıyız ama sorunuza açık, net cevap vermem gerekirse sol açıkta oynamak benim için daha rahat oluyor.

Emre Belözoğlu ile 2 kez konuştuk internet üzerinden görüntülü olarak. Kendisi Fenerbahçe’ye gelmemi çok istediğini söyledi ve planlarını konuştuk. Şehir hakkında benim de sorularım oldu ve o bunları çok güzel bir şekilde cevapladı. Daha sonra resmi bir şekilde konuştuk ve kontratım hakkında, ne şekilde buraya geleceğim üzerine konuştuk. Ben Roma’daydım ve ocaktan beri sıkıntılı bir sürecim vardı. Son 2-3 gün kala her şey netleşti ve bir karar aldık, buraya geldim."

Küçüklüğümden beri futbolu çok seviyorum ve sıkı şekilde takip ediyorum. Fenerbahçe Galatasaray derbisini daha öncede duymuştum. Daha öncede derbilerde oynadım. Boca River Plate derbisinde de oynamasam da taraftar olarak izledim. Bunlar güzel şeyler futbolda. Ben mücadeleceyim ve hırsım yüksek. Derbiler iki taraf içinde önemli maçlar. Umarım galip gelen biz oluruz ve birçok kupa kaldırırız.

Anahtar Kelimeler:
FENERBAHÇEDiego Perotti

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43