Dimitris Pelkas'tan açıklamalar

Yeni transferimiz Dimitris Pelkas, basın toplantısı düzenledi ve gazetecilerin sorularını cevapladı. Sabah saatlerinde Can Bartu Tesislerimizde yapılan antrenmanın ardından medya mensuplarının karşısına geçen Pelkas, şöyle konuştu:

Dimitris Pelkas'tan açıklamalar

“Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bana güvendikleri için Başkanımıza ve hocamıza teşekkür ediyorum. Burada en iyisini yapmak ve hedeflerimiz yolunda takıma yardım etmek istiyorum. Kendisini (Teknik Direktörümüz Erol Bulut'u) tanıyorum ve hatırlıyorum. Buraya gelmeden önce konuştuk, kendisi çok iyi bir hoca aynı zamanda çok iyi bir insan. Umarım ben de en hızlı şekilde buraya adapte olurum. Transfer döneminde takıma çok fazla yeni isim katıldı. Umarım hep birlikte iyi bir kimya yakalar ve maç maç çok daha iyi oynarız. Sonrasını hedefleri kazanmak adına görürüz."

GARRY RODRİGUES VE MAME THIAM’LA BİRLİKTE OYNAMIŞTIM

“Futbol izlemeyi seviyorum. Fenerbahçe, Türkiye’nin en büyük kulübü. Avrupa’nın da en büyük kulüplerinden birisi. Maçları ve oyuncuları izledim, takip ettim. Daha önce Garry Rodrigues ile oynamıştım. Mame Thiam’la da oynadım. Çok iyi oyuncular var. Perotti’yi yine aynı şekilde tanıyorum. İyi bir takım olmak için elimizden geleni yapacağız. Şampiyon olmak için elimizden geleni yapacağız. 2014’ten bu yana kazanılmayan bir şampiyonluk var. Bu anlamda mücadelemizi sergileyip, en üstte olmak istiyoruz. “

FUTBOLU TUTKUYLA OYNAYAN BİR OYUNCUYUM

“Futbolu tutkuyla oynayan bir oyuncuyum. Her zaman takımıma destek olmak isteyen bir futbolcuyum. Futbol bir takım oyunu. İyi bir takım olmak istiyorsanız, takıma yardım etmelisiniz. Aynı şekilde takımda size yardımcı olmalı. Kendi stilimle alakalı çok konuşmak istemiyorum. Maçları oynadıktan sonra eleştirileri, kritiğini yapabilirsiniz. Maçlardan sonra görürüz."

KAFAMDAKİ İLK HEDEF, KAZANMAKTIR

“Söylemiş olduğunuz gibi 10 numara pozisyonunda oynayabiliyorum fakat takımın ihtiyacı olan her yerde de oynamaya çalışan birisiyim. Benim asıl amacım takıma yardım etmek. Kazanmak, benim birinci önceliğim. Asist olur, gol olur. Benim için fark etmiyor. Kafamdaki ilk hedef, kazanmaktır. Aklımda kendimi kıyasladığım benzer özelliklere sahip bir oyuncu yok. Bunu söyleyemem. Kendi futboluma odaklanıyorum. Benim oyun stilimi gördükten sonra insanlar kendi fikirlerini belirtebilirler.”

SÜPER LİGİN YUNANİSTAN LİGİNDEN Milosbet DAHA İYİ BİR LİG OLDUĞUNU SÖYLEDİLER

“Bildiğim kadarıyla Süper Lig, oldukça yüksek tempoda oynanıyor. Maçlar bu şekilde geçiyor. Alanyaspor’da oynayan Bakasetas ve Cavelas ile de görüştüm. Zaten bir hafta önce de birlikteydik. Onların söylemlerine göre burası güzel bir lig. Burası ile alakalı güzel şeyler söylüyorlar. Yunanistan liginden daha iyi bir lig olduğunu söylüyorlar. Ben de yaşayıp göreceğim.”

REKABETİN OLMASI TAKIMIMIZ İÇİN BİR AVANTAJ

“Tabii ki saha içerisinde, antrenmanlarda rekabet söz konusu. Her birimiz daha iyi olmak, pozisyonumuzu kaybetmemek ve sahada olmak adına en iyimizi ortaya koymak zorundayız. Çok daha sıkı çalışmak mecburiyetindeyiz. Bu pozisyonu kazanmak istiyorsak her zaman en iyisini sergilememiz gerekiyor. Bu anlamda bir yoğunluğun ve rekabetin olması takım için bir avantaj.”

TAKIMIN MENFAATİ VE ŞAMPİYONLUK İSTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

“Fenerbahçe beni gerçekten çok istedi. Ben de bu anlamda çok mutluyum. Fenerbahçe, Türkiye’nin en büyük kulübü. 13 yaşından beri önceki takımımdaydım. Aslında orada doğduğumu söyleyebilirim. Hayatımın birçok kısmı orada geçti ve orada bir basamak atladım. Bu yıl benim için ayrılma vakti gelmişti. Kendimi geliştirmek için böyle bir fırsatı kabul ettim. Farklı bir futbol stili görmek için, farklı bir atmosfer görmek için geldim. Ben her zaman çok daha iyisini vermeye çalışıyorum. Bunun için çabalıyorum. Tabii ki takımın menfaati, takımın şampiyonluk isteği çok önemli. Ben de zaten bunun için buradayım.”

“Miroslav Stoch, benim takım arkadaşımdı. Ancak ben transferin son günü geldiğim için kendisiyle konuşmaya pek fırsatım olmadı.”

TARAFTARIMIZIN ÖNÜNDE MAÇA ÇIKMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM

“Taraftarlar arasında benzerlik var. Ben de bir an önce stadımıza gitmek istiyorum. Fenerbahçe taraftarının videolarını izledim. Zaten herkes Fenerbahçe taraftarının ne kadar güçlü olduğunu biliyor. Bir iki yıl önce de aynı şekilde bu atmosferi izlemiştim. Ben de taraftarın önünde maça çıkmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Şu an geçirdiğimiz zamanlar sıkıntılı zamanlar. Covid-19’dan dolayı sorun yaşıyoruz. Duyduğum kadarıyla gelecek hafta belli bir miktar taraftarın girişi olabileceğini duydum. Taraftarların önünde oynamayı sabırsızlıkla bekliyorum.”

“Buradaki derbileri iyi biliyorum. Önceki takımımda bu tarz önemli derbilerim olmuştu. Baskıyı da bu anlamda tahmin edebiliyorum ve biliyorum. Buna da hazırlıklı olduğumu söyleyebilirim. Buradaki derbilerin tıklım tıklım olduğunu, nasıl geçtiğini biliyorum.”

“Teknik Direktörümüz Erol Bulut'un birden fazla dil bilmesi benim açımdan bir avantaj. Kendisi anlıyor ve konuşuyor. Tabii ki futbol dili aslında bir. Önemli olan sahada yapmak istediğiniz şeyler ve sahada her şeyi verebilmeniz. Benim inandığım şey bu.”

“Sevdiğim için 14 numarayı aldım. Biliyorsunuz zaten transferin son günü gelmiştim. Çok fazla seçme opsiyonum yoktu. Benim favori forma numaram 10. Ancak arkadaşım Samatta o numarayı daha önce aldığı için bana kalan boşta 14 numara vardı. Ben de onu tercih ettim."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43