Emre Belözoğlu Yukatel Denizlispor galibiyetini değerlendirdi

Futbol A Takım Direktörümüz Emre Belözoğlu, 1-0’lık Yukatel Denizlispor galibiyetinin ardından yayıncı kuruluşa konuştu.

Emre Belözoğlu Yukatel Denizlispor galibiyetini değerlendirdi

Emre Belözoğlu, şöyle konuştu: “Her şeyden önce kazanmak güzel. Öncelikle bu galibiyetimizi kalbi samimice bizimle atan, Fenerbahçe’ye gönül vermiş ve gerçekten her türlü derdini dert edinmiş bütün Fenerbahçelilere armağan etmek istiyorum. Camia zor bir dönemden geçiyor, hepimiz bunu çok net bir şekilde hissediyoruz. Oyuncular, Erol hocamız ayrıldıktan sonra ister istemez kendi adlarına da bir reaksiyon koymak istediler ortaya. Biz Erol hocayla da çok planlı bir şekilde elimizden geldiğince kulübümüze hizmet etmeye çalıştık ama ayrılıklar oluyor, futbolda bunlar var. Oyuncular bugün bence maçın ilk yarısında bizim de oyun anlamında eleştirdiğimiz dönemlerde o reaksiyonu vermek için çok fazla istediler. Tam istediğimiz pas oyunundaki parselasyon olsun veya rakibe topu verdiğimizdeki reaksiyonel oyunumuz olsun onlardan istediğimiz… Tam anlamıyla bunu yerine getiremedik açıkçası. İstediğimiz olmadı ilk yarıda. İkinci yarıya takım çok daha iyi başladı. Daha istekli, set oyununu daha doğru oynamaya çalışan, rakibi enine ve boyuna uzatmaya çalışan. Akabinde de pozisyonlar geldi. Oyunun çözülmesi için zaten bizim inandığımız da atacağımız bir gol. Golü attıktan sonra çok net pozisyonlara da girdik. İkinci yarıda hemen hemen pozisyon vermedik diye düşünüyorum. İlk yarıda sadece geçişten bir iki tane pozisyona girmeye çalıştı Denizlispor. Kazanmak kolay değil. Artık ligin boyu kısaldı ve her takım mücadele ediyor. Şampiyonluk yarışında olduğumuzu göstermek adına bizim bu reaksiyonu vermemiz gerekiyordu. Bugün o reaksiyonu verdik diye düşünüyorum. Evet, oyun anlamında bizim de kendi içimizde eleştirdiğimiz noktalar olduğu kadar ikinci yarıdaki istek, arzu, doğru parselasyon, topun daha hızlanması… Bunlar benim isteğim ve arzum doğrultusunda da oldu. Açıkçası takım buna iyi reaksiyon verdi devre arasındaki konuşmamızdan sonra. Kazandığımız için mutluyum. 1-0 gerçekten çok değerli bir galibiyet oldu ama üstüne inşa etmek istediğimiz çok daha güçlü bir oyun var. Bu da çok ciddi bir pratik ve Jojobet sabır isteyen bir oyun. Bunu oynatmak için ikinci yarının belli bölümünde oynamış olduğumuz bu oyunu devamlı hale getirmek için çok daha fazla pratik yapmaya ve zamana ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Ama elimizden geldiğince bu 9 haftalık periyodu Fenerbahçelilerin bizden ne beklediğini bilerek, çok iyi çalışarak sonunu mutlu bitireceğimize de inancım ve takımıma güvenim tam diye söylemem gerekiyor."

Sahanın içi mi dışı mı daha zor sorusuna Emre Belözoğlu şöyle cevap verdi: "Benim kadar yüksek seviyede oynamış bütün futbolcular herhalde benim vereceğim cevabın aynısını verirler; sahanın içi. En azından pratik olarak çok daha kolay. Çünkü 12 yaşından beri içindeyim ve artık belli bir yaştan sonra çok daha kolaylaşıyor futbol oynarken eğer oyuna saha içinde akıl koyuyorsanız. Ben de takımımın ve bütün buradaki arkadaşlarımdan bunu istiyorum, oyuna akıl koymalarını istiyorum. Futbol zor bir oyun ama aynı zamanda çok daha kolay hale getirmek için bir sürü opsiyonlar sunmaya çalışıyoruz onlara. Zor olacak ama inşallah sonu güzel olacak. Buna inanıyorum. Takımımın 5 dakika oynayanından 97 dakika oynayanına kadar herkese teşekkür ediyorum. Biz biriz, bir takımız ve hepsi benim için değerli arkadaşlarım ve oyuncularım. Bugün takım 122,5 kilometreye yakın koştu. Gustavo 12 km 400 metrelerde… Çok ciddi mesafeler bunlar. Herkes istedi, herkese teşekkür ediyorum. Bu anlamda mücadele ve istek vardı. Oyunun kalitesini arttırmak için de pratiğe ve biraz zamana ihtiyacımız var. Ben iyi olacağına, takımın çok daha çabuk reaksiyon vereceğine inanıyorum ve takımıma güveniyorum.”

Futbol A Takım Direktörümüz Emre Belözoğlu maçın ardından düzenlenen basın toplantısında ilk olarak karşılaşmayı değerlendirdi ve ardından soruları yanıtladı.
 
Maçla ilgili Emre Belözoğlu, “Teknik Direktörü kariyerimin ilk maçı olması itibarıyla kazanmak çok güzel. Kazanmak her zaman kolay olmuyor. Bence genelde de zaten zor oluyor. Kazanmanın keyfi gibisi de yok. Mutluyuz. Oyunu içeride değerlendirdiğimizde iki farklı yarıdan bahsedebiliriz. Özellikle ilk yarıda arkadaşlar maçtan önce çok motiveydiler. Aslında 5-6 günlük periyotta çok da iyi çalıştık. Motivasyonumuz çok ciddi yüksekti. Takım istekli ve arzuluydu ve bence takım ama tam istediğimiz seviyede bu oyunu topla ve topsuz istediğimiz şekle getiremedik. Daha çabuk 1 gol bulsaydık planlamamızda başka şeyler olabilirdi. Sonuç itibarıyla ikinci yarıdaki iyi başlangıçla beraber golden sonra takım istediğimiz oyunu oynamaya çalıştı. Mutluyum bütün takımdaki oyuncularıma, arkadaşlarıma, kardeşlerime teşekkür ediyorum; bana ilk maçımda bunu armağan ettiler ve aynı zamanda çok ciddi bir mücadele de ortaya koydular. Bu anlamda takımıma teşekkür ediyorum.” dedi.
 

Saha içiyle saha kenarında olmayı kıyaslayan Emre Belözoğlu, “Mutlaka heyecan oluyor. İkisi arasında çok ciddi farklılıklar var. Saha içi çok daha pratik ettiğim, daha bildiğim, çocukluğumdan beri içinde olduğum yer. Şu an başladığım nokta da çok deneyim isteyen bir görev. Tabii ki Fenerbahçe camiasının büyüklüğünü sırtınızda hissettiğinizde bu daha da ağırlaşıyor. Kolay bir göreve soyunmadık ama Fenerbahçe için her türlü görevin altına gireceğimizi, her türlü aşın altına elimizi sokacağımızı söyleyebilirim. Teknik direktörlük benim deneyimlerimle beraber gelişecek ve aynı zamanda da edineceğim tecrübelerle çok daha gelişecek bir pozisyon. O yüzden istediğim, inandığım güçlü bir oyun var. Bunu oynatmak adına elimden geldiğince kulübüme destek olmaya çalışacağım. Bu 9 haftada bunu toparlayabilecek kalitemiz de becerimiz de var. İnşallah oyunsal anlamda çok daha gelişmiş, çok daha doğru, güçlü oyunu oynayan Fenerbahçe’yi sezon sonuna kadar taşırız ve camiamızın şampiyonluk, kupa hasretine son veririz.” şeklinde konuştu.
 
Galibiyet golünün sahibi Samatta için Emre Belözoğlu, “Öncelikle Samatta için mutuyum çünkü çok büyük beklentiyle geldi kulübümüze. Çok düzgün, çok karakterli, tamamen hayatını futbola adamış bir futbolcu. Gördüğüm en profesyonel oyunculardan biri. İstediği gol ortamını yakaladığında ben Samatta’nın gol sayısını çok daha yükselteceğini düşünüyorum. Oyun planının da gelişmesiyle inanıyorum Takımımızdaki mevcut golcülerin golcülerimizin gol sayıları da artacaktır. Samatta için mutlu olduğumu söyleyeyim.” değerlendirmesini yaptı.
 
İç sahada 65 gün sonra gelen galibiyetle ilgiliyse Emre Belözoğlu, “Kolay değil, Fenerbahçe kendi sahasında 65 gündür kazanmıyordu. Artık maçlar iç saha diyoruz ama Fenerbahçe’nin iç sahadaki en büyük gücü taraftarı, bunu da kabul etmemiz lazım. 65 gündür galip gelmeyen takım bugün 1-0 kazandı. Evet, oyunu eleştirdiğimiz noktalar olmasıyla beraber doğru bulduğumuz noktaları da var oyunun. Böyle düşününce çok önemli, çok değerli bir galibiyet haline geldi rakiplerimizin de maçlarını kaybetmesiyle beraber. Lig daha 9 haftalık zorlu maçların bizi beklediği bir maraton. Evet, boyu kısalsa da her maçı ayrı düşünüp öyle motive olacağız. Sonunun güzel olacağını düşünüyorum. Zor başladı ama sonunun iyi olacağına ve güzel olacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Fenerbahçemizin, rakiplerin kaybettiği haftada kazanarak zirveye ortak olması yönündeki soruyu Emre hoca, “Arada 5 puan yok zaten. O yüzden şu an mevcut 2 puan var. Oynanmamış maçın hesaplamasının yapılmayacağına ben inanıyorum futbola gönül vermiş herkes benim gibi düşünür. O yüzden 2 puan var arada. Tabii herkes puan kaybedebilir ama biz yeterince puan kaybettiğimiz için buna tahammülümüz olmadığını söylemeliyim. Her maçı kazanmak istiyoruz ve oyunumuzu daha güçlendirerek kazanmak istiyoruz. O yüzden yolumuz kolay değil. Zorlu bir dönem bizi bekleyecek ama bunun üstesinden gelebilecek oyuncu kalitemiz ve bilgimiz olduğunu düşünüyorum. İnşallah bunu sahaya yansıtacağız.” diye yanıtladı.
 

Forvet tercihiyle ilgili soruya ise Emre hoca, “Samatta için mutluyum ama benim mevcutta çok değerli oyuncularım var her mevkii de. Özellikle santrafor mevkiisinden konuşmak istemiyorum. Diğer mevkilerde de oynatamadığım ve oynatamadığımdan dolayı üzgün olduğum arkadaşlarım da var. Sonuçta 11 kişiyle sahaya çıkabiliyorsunuz ve 5 değişiklik yapabiliyorsunuz. O yüzden her oyuncum değerli ve kıymetli. Maç maç ilerleyeceğiz. Her maçın başka bir senaryosu var. Bugün çok iyi oynamış bir oyuncuyu önümüzdeki hafta değerlendirmeyeceğimiz haftalar da olabilir. O yüzden bu soruyu ben Samatta’nın gol atmasından, bugünkü isteğinden dolayı çok mutlu olduğumu söyleyerek cevaplayayım.” yanıtını verdi.
 
Golün ardından tüm futbolcuların kendisine koşmasıyla ilgili Emre Belözoğlu, “Enerjimiz zaten çok yüksekti. Sağ olsunlar hepsi teveccüh gösterdi. Kulübeye geldiler ve beraber oldular. Bir olmamız gerektiğini, beraber olmamız gerektiğini çok iyi bilen bir takımız var ve değerli oyuncular. Hepsi kulübün ne kadar büyük bir kulüp olduğunun bilincinde. Oyunsal anlamda eleştirilerim mutlaka olacaktır ki biz kendi içimizde mutlaka bunu yapacağız.” değerlendirmesini yaptı.
 
Maça Sinan’la başlaması yönündeki soruyu ise Emre Belözoğlu, “Her maçın ayrı senaryosu var. Her maçın kendi içinde farklı senaryoları var. Bugün set oyununu daha doğru oynamak istedik. Bright çok değerli bir oyuncu, ciddi yatırım yaptığımız bir oyuncu. Ondan ciddi beklentilerimiz var. Önümüzde 9 maçımız var. Herkese tek tek çok ihtiyacım var. Bu maçta biraz daha set oyunun düşündüğüm için sağ önde Sinan’la başlama kararını verdik. Sinan’da elinden geleni yaptı. Bütün oyuncularım, kardeşlerim elinden geleni yaptı. Bright de girdikten sonra etkili oldu ki oyuna girerken kasığında hafif ağrısı olduğunu söyledi. Her maçın ayrı senaryosu var. Her maça başka oyuncuları kullanabiliriz. Önemli olan bizim oynadığımız oyunu ki - bütün oyunculara bunu ezberletmeye çalışıyorum- onlara bu güçlü oyunu ezberletirsek karşılığını alacağımızı düşünüyorum. Her oyuncu bizim için çok ama çok değerli.” diye cevapladı.

Anahtar Kelimeler:
FENERBAHÇEEmre Belözoğlu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43