Erol Bulut: Yeni bir şeyler kurmaya çalışıyoruz

Teknik Direktörümüz Erol Bulut maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Erol Bulut: Yeni bir şeyler kurmaya çalışıyoruz

Kadro tercihi ile ilgili Bulut, “Bugünkü kadro tercihimiz de mi eleştirildi? Gençleri sahaya süremedik. Ondan dolayı arkadaşlardan özür dileriz, kim eleştiriyorsa. Zor maç olacağını biliyorduk. Muhakkak kazanmamız gereken bir maçtı. 1-0 geriye düştük. Kalemize gelen ilk top yine şanssızlığımız gol oldu. Futbolcularım maçı hiçbir zaman bırakmadı, mücadelemizi gösterdik. 8-9 eksiğimiz olmasına rağmen, yedek kulübesinde Sosa sakat olmasına rağmen, Gökhan sakat olmasına rağmen çok fazla değişiklik alternatifimiz yoktu. Elimizde olan arkadaşlarımızla mücadelemizi gösterip, istediğimiz üç puanı aldığımız için mutluyuz. Futbolcularımı kutluyorum” dedi. 

Son 3 maçtır takımın skor olarak geriden gelmesi ile ilgili soruya Erol Bulut,  “Fenerbahçe her zaman hücum oynar düşüncesiyle, biz bunu sezon başından beri yapmaya çalışıyoruz. Tam istediğimiz gibi olmadı, eksiklerimiz oldu. Çalışmamıza rağmen bunu zaman zaman maçlarda uygulayamadık. Herkes galibiyet istiyor, en çok galibiyeti isteyen ben ve futbolcularım, kulüp. Bazen olmuyor eksiklikler çoğaldığı zaman istediklerinizi sahada yapamıyorsunuz. Bu sadece çalışmakla düzelecek. Daha çok çalışacağız. Bunu daha iyi düzeye getirmemiz gerekiyor. Bugün 4-1 kazandık, rakip iki kişi eksik kaldı ama 11-11 oynadığımızda zaman zaman iyi baskılar yaptık. Topu kaptık. Pozisyonlar bulduk. Rakibe daha az pozisyon vermemiz gerekiyor. Önümüzde biraz süreç var. Çalışacağız” yanıtını verdi.

Erol Bulut sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zor bir süreçten geçtik. Taraftarlarımız da haklı olarak bizi eleştirdi, futbolcuları eleştiriyorlar. Sosyal medyada zaten cümleleri kelimeleri ağzıma almak istemiyorum. Yeterince laf işittik, küfür işittik. Kötü kelimeler işittik. Hak ettiğimizi düşünmüyorum. Yeni kurulan bir takım. 18 oyuncu geldi. Teknik direktör, ekip yeni. Yeni bir şeyler kurmaya çalışıyoruz. Zaman zaman belki istedikleri gibi bazı şeyler gitmese de bu bir süreç. Zaman alıyor. Bizde o zaman biraz uzadı. Sezon başında kamp sürecinde sadece maalesef 4 haftamız vardı ve tüm takım elimizde değildi. 18 oyuncu bir anda gelmedi. Bir anda gelseydi belki daha farklı olabilirdi. Belirli aralıklarla gelindiği için oynamak istediğimiz futbolu da biraz değiştirdi. Süreç zaman alıyor. Bunu sadece çalışmakla aşacağız. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum, bizi destekleyen ve desteklemeyen. Arkamızdan kötü konuşan, iyi konuşan hiç fark etmez. Biz Fenerbahçe için burada mücadelemizi veriyoruz, futbolcularım, ben, ekibim. Sonuna kadar da mücadelemizi vereceğiz. Mert Hakan haftalardır gol atmak istiyor. İyi oynamaya çalışıyor. Üzerinde büyük bir yük var. Biliyorsunuz transfer dönemi nasıl geçti. O baskı üzerinde. O da bugün golü attığında bize geldi. Tebrik ederim.”

Teknik Direktörümüz Erol Bulut basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi. Soruları da cevaplayan Erol Bulut, takımdaki eksikliklerle ilgili “Bu bay haftasını en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız. Eksikliklerimizi gidermeye çalışacağız. Çalışacağız daha doğrusu, sahada çalışmamız lazım. Bazı eksikliklerimiz var. Kalemizde rakibimize verdiğimiz pozisyonlar ve duruşumuzla ilgili, hücumda da pozisyonları daha iyi değerlendirmeyle ilgili. Sakatlarımız var. Bir iki kişi dönebilir gibi gözüküyor. Önümüzdeki birkaç gün içinde daha net belli olacak. Süreci hep birlikte izleyeceğiz” diye konuştu.
 
Bulut, şöyle devam etti: “Hakemle ilgili çok konuşuldu. Sahada da biraz gerginlik oldu. Verilen kartlar. Biz bugüne kadar verilen pozisyonlara saygı duyduk. Geçen hafta yaşadıklarımızı çok iyi biliyorsunuz. Verilmeyen penaltımız, verilmeyen golümüz. Ofsayt çizgileri. Daha öncesi hatırladığım Konya maçında yeni kuraldan attığımız ve verilmeyen golümüz ve 2-0 maçı kaybetmemiz. Beşiktaş maçında yediğimiz goller öncesindeki fauller. Hiçbir zaman ben hakemlerle ilgili çok fazla şey yapmadım. Bir iki cümlem vardır. Bugün hakem bazı pozisyonlarda Başakşehir aleyhine vermiş gibi gözüküyor. Onlar o şekilde açıklıyor. Biraz Göksel Başkanı dinledim. Söylediğim gibi evet hakemler hata yapıyor. Kasten hata yapılmadığını düşünüyorum. Çünkü biz de bunları yaşadık. Sonuçta biz de üzüldük. Herkes üzülüyor inşallah bundan sonra her şey daha disiplinli daha güzel, az hatalarla bir süreç olur."
 
Teknik Direktörümüz sözlerini şöyle sürdürdü: “Taktiklerle ilgili çok güzel yorumlar yapılıyor. Bilmiyorum, herkesin görüşüne saygım var. Benim dışımda herkes Fenerbahçe’ye yeni taktikler uyduruyor. Bizim oynadığımız taktik belli. Hücumda ve defansta ne yapmak istediklerimiz belli. Zaman zaman bunu eksik yapsak da, tam anlamıyla istediğimiz gibi olmasa da taktiğimiz belli. Bugün 3-4-3 oynamadık. Bugünkü sistem 4-4-2, 4-2-3-1’e ondan sonra döndük. Bu sistem ve taktikle ilgili çok konuşabilirim. Geçmişte de çok konuşuldu. Herkes bizden daha iyi bildiğini dile getiriyor. Yanlışlarımız illa ki var. Genciz, hata yapıyoruz, insanız. Hata yapmaya da devam edeceğiz. Hatalarımızı önümüzdeki süreçte minimuma düşürmeye çalışıyoruz. Üzerinde çalışmalarımıza devam edeceğiz."
 
"Son haftalarda futbolcularım üzerinde çok büyük bir baskı oldu. Bizim üzerimizde baskı oldu. Yanlış transferler yaptığımız söylendi. Bizimle ilgili herkes yazdı çizdi. Saygı duyuyorum ama bir şeyi yüzde yüz istediğiniz zaman takım olarak, futbolcular olarak, ekip olarak değişimi görebiliyorsunuz. Bugün oyuncularım her şeyiyle istedi. Geçen hafta Gaziantep maçının ikinci yarısıyla başladı. Verilmeyen golümüz ve verilmeyen penaltımız. Maç 2-2 olsa çevirirdik. Demek ki bu haftaya nasip olmuş. İnşallah istediğimiz değişimi daha iyi bir şekilde taraftarımıza izletmeye çalışacağız."

Anahtar Kelimeler:
FENERBAHÇEErol Bulut

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43