Ersun Yanal: Aldığımız 3 puan ve ikinci yarı başlangıcı hepimizi mutlu etti

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, 2-0’lık Gaziantep Futbol Kulübü galibiyetinin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Ersun Yanal: Aldığımız 3 puan ve ikinci yarı başlangıcı hepimizi mutlu etti

İlk olarak maçı değerlendiren Ersun hoca, “Aldığımız 3 puan ve ikinci yarı başlangıcı hepimizi mutlu etti. Oyunun çok büyük bir bölümünde istediğimiz, arzu ettiğimiz üstünlüğü kurarak oynadık. Topa sahip olan, topu her yerde kontrol eden, rakibine bu konuda hiçbir zaman öncelik vermeyen bir takımız. Bu konuda da Türkiye’deki en çok yüzdeye sahip takımız. Bu oyunu her alanda her zaman her dakikada yapmalıyız. Bundan bazı bölümlerde memnun değilim ama bazı bölümlerde özellikle çok memnunum. Bu memnun olmadığım bölümleri ilk başta düzelterek daha kontrollü, daha topa ve oyuna hakim olan daha iyi bir Fenerbahçe’nin olması gerekiyor. Bunlar futbolda olacak şeyler. Bugün galip geldik, kazandık ve 3 puanla önümüzde oynayacağımız Kayserispor maçına hemen konsantre olmamız gerekiyor. Çünkü biz kupada da var olacağız, kupada da devam edeceğiz. Orası da bizim için çok önemli. Önemli bir maç.” dedi.
 
Son bölümde rakibe verilen pozisyonlardan memnun olmadığını sözlerine ekleyen Ersun Yanal, “Fenerbahçe her yerde topu kontrol eden, topa sahip olan, rakibine bu konuda öncelik vermeyen takımdır. Oyunun o anlarından memnun değiliz. Bunu düzeltecek takım biziz. Önümüzdeki haftalarda Fenerbahçe taraftarının görmek istediği oyunu tekrar Fenerbahçe gösterecektir.” diye konuştu.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında ilk olarak maçı değerlendiren Ersun Yanal, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ersun hocanın açıklamaları şu şekilde:
 
“Arkadaşlar aman sakın, formayı çıkarmasın, atılmasın diye biz saldırıyoruz çocuğa. Biz, böyle şeylere tenezzül eder miyiz? Burası Fenerbahçe Spor Kulübü. ‘Sakın ne yapıyorsun?’ dedim. Biz, Fenerbahçe Spor Kulübü’yüz, Fenerbahçe takımıyız. Böyle şeylere tenezzül edilir Sultanbet mi? Bizim için kupa çok değerli. Nasıl hesaplayıp da 20 saniyede kart gör vs. bunlar, bu seviyelerde konuşulması bile ayıp şeyler. Yapmayın ne olur! Biz, Kayseri maçında çok önemli bir maça çıkacağız ve yapmayın böyle şeyler. Fenerbahçe takımı, bunlara tenezzül eder mi? Asla! Başkanıyla, yönetimiyle, bizimle ve bu kalitedeki oyuncularla asla böyle şeylere tenezzül edilmez. Çok ayıp.”
 
Bir süreçtir. Fenerbahçe bu sürecin içerisinde birçok kişiyle de beraber oldu. Başkanımız da bu konuda detaylı bir açıklama yaptı. Ben bundan sonraki profesyonel yaşamımda değerli arkadaşımıza başarılar diliyorum. Bizim herhangi bir problemimiz olmadan kulübümüzün şartlarında ve koşullarında çalıştık.
 
Bizler oynadığımız futbolu, oynayacağımız oyuna konsantre olan ve bu konuda çalışan insanlarız. Fenerbahçe’de oyunu rakibine kabul ettirecek ve süreyi uzatacak bir oyun felsefesi var ve bunu oynamalı. Ben sadece kısa bir bölümde oynamadığımız için bunu da daha iyi yapıp taraftarlarımıza daha güzel, daha baskın bir Fenerbahçe seyrettirmek amacındayız. Eksiklerimiz olabiliyor. Bunları da tamamlamamız gerekiyor. Bugün yükselen bir takıma karşı kazandığımız için oyuncularımı tekrar kutluyorum.
 
Yavaş mı oynanıyor sorusu biraz oyunun, takımların durumuna göre… Bazen de çok hızlı oynanıyor. Attığımız son golde de çok hızlı oynandı. Yavaş oynandığı anlarda var. İlk yarıda rakip takım yavaşlatmaya ve oyunu sıkıştırmaya çalışıyordu. Yapacak başka şeyleri de yoktu çünkü hızlı hücum deneyeceklerdi. Biz de hızlı hücumu onlara vermeden pozisyon bulmaya çalıştık. Bulduk da. İkinci yarı aynı şekilde çıktık ve yakaladığımız pozisyonlarla maçı önde tamamladık. Zaman zaman yavaşlıyor, zaman zaman hızlanıyor. Puan mücadelesi. Bazı stratejiler oyunu da yavaşlatabiliyor. Biz kazandık ve mutluyuz.
 
Ben çok fazla hakem konuşmuyorum. Bugün VAR’a bir kez gidildi. Orada da herhalde hakemin gördüğü doğruydu. Çok tartışmanın anlamı yok."

Anahtar Kelimeler:
FENERBAHÇEErsun Yanal

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43