Ersun Yanal: Camia olarak kenetlenerek yürüdüğümüzde önümüzde hiçbir engel olmayacaktır

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, Fenerbahçemizin İttifak Holding Konyaspor’u 5-1 mağlup etmesinin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Ersun Yanal: Camia olarak kenetlenerek yürüdüğümüzde önümüzde hiçbir engel olmayacaktır

İlk olarak galibiyeti değerlendiren Ersun Hoca, “Sert ve iyi savunma yapan bir takıma karşı oynadığımızı biliyorduk. Fenerbahçe, eksikleri tamamlandıkça, özellikle kanat eksikleri tamamlandıkça hızlı ve süratli bir futbol oynanması gerektiğinin ipucunu verdi. İleriye dönük taraftarlarımıza bu mesajı verdiğimizi düşünüyorum. Oynadığımız oyunun temposu ve süratini kanat oyuncularıyla oynamanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Taraftarlarımıza da bu mesajı verdik. Bu mesajın taraftarlarımız tarafından doğru algılanıp bizi güçlü bir şekilde destekleyeceği günler gelecek. Bu mesaj için mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

Gol atan oyuncuların çeşitliliği hakkında da konuşan Ersun Yanal, “Bunu ne kadar çok takıma yayarsak, takım golü ne kadar çok fazla olursa bizim için avantaj olacak. Fenerbahçe olarak bundan sonraki oynayacağımız maçları, özellikle de eksiklerimiz döndüğünde, onların koordinasyonları sağlandığında taraftarlarımıza nasıl olacağımızın mesajını verdiğimiz için mutluyuz.” dedi.

Taraftarlarımızın kendisine ve takımıza olan desteğini de değerlendiren Ersun Yanal, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Bugün geldiğimiz noktada Fenerbahçe taraftarının ortaya koymuş olduğu tavır, bu camianın ne kadar güçlü ve büyük olduğunu gösteriyor. Onların tutkusuna biz layık olduğumuz zaman da aynı mutluluk bizim için de geçerli. Taraftarımız, camiamız ve yönetimimiz kenetlenip yürüdüğümüzde ise önümüzde hiçbir engel olmayacaktır.”   

BASIN TOPLANTISI

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Oynadığımız oyunu tam takım olarak oynadığımızda taraftarlarımıza neler yapabileceğimizi gösterdik. Özellikle kanat oyuncularımızın oyuna katkısı büyüktü. Onlar tamamlandığı zaman koştuğumuz yolda daha emin gideceğimizi düşünüyorum.”

“Fenerbahçe taraftarlarına ortaya koyduğumuz oyun sayesinde bir umut verdiğimizi düşünüyorum. Takımımız tamamlandığında daha iyi olacağımızın mesajını verdik. Bu mesajı daha da güçlendirerek devam edeceğiz.”

“Belki Türkiye’de en iyi kapalı savunmayı oynayabilen takımlardan biriyle oynadık. Disiplinlerinden dolayı bu sertliği uzun süre devam ettiren bir takım. Eksiktik, sezon başından bu yana da eksik devam ettik. Birçok oyuncumuzu kullanamadık. Onlar döndükçe Savoybetting form tuttukça daha farklı oyunların ortaya çıkacağının mesajını verdik. Rodrigues de onlardan bir tanesi. Hasan Ali yeni döndü. Isla da aynı şekilde. Dirar dönecek. Moses ilk defa bizle beraber başladı. Ozan ve Tolga var. Onların performansı oynanan futbolun iki yöne oynayabilecek orta saha özelliklerine sahip, hep top sürme hem pas hem de ceza sahası içindeki etkinliklerini arttırmak adına bir takım oyuncusu olması avantaj. Ama bir takım olarak ortaya konmaya başlamasından sonra performans alıyorsunuz. Performans içinde oldukça kısıtlı ve az süreli zaman kullandık. Yaklaşık 6 maçta kanatlarımız yoktu. Onlar katıldıkça ve performansları arttıkça özellikle kapalı savunmalara karşı alternatiflerimiz artıyor. Bugün sevindirici olan da skora katkı sağlayanların çeşitliliği. Pozisyon vermeden bunu yapıyorlar. Pozisyon vermediğimizde de takımımız çok daha yüksek özgüvenle oynayacaktır. Özetle henüz koşmasak da yürüdüğümüzün ayak sesleri en azından oyuncularımızın performansıyla ortaya çıkmış oldu.”

“Ozan, Türk futbolu için çok önemli karakter. Şu anda çok profesyonelce bir süreci yönetiyor. Kulübümüz de ona karşı olan tutumunda bu profesyonelliği ona sağlayacak her türlü desteği veriyor. Ozan, camiamız ve takımımız için önemli bir oyuncu. Kaybetmiş olduğu seneleri tamamlayacak ve onun önüne geçecek. Milli takımımız için de önemli bir karakter oldu. Daha iyi performanslar ortaya koymasını diliyorum. Eksikleri var. Onları tamamladığında daha önemli bir kariyer onu bekliyor.”

"Adres belli. Adrese doğru yolculuk yapıyoruz. Her maçı kazanarak ilerlemek uğraşımız."

"Sakatlıklar tuhaftı. 30 senedir bu işin içindeyim, böyle sakatlıklarla ilk kez karşılaştım. Umarım bunlar geçtikten sonra bence henüz performanslarını belirli noktasındalar. İç saha performansı dış saha performansına yansımalı. Kanatlar geldiğinde, takım bir araya geldiğinde, taraftarın coşkusuyla yolumuz belli. Burada mağlup olduğumuz maçta da baskın taraftık. Bazı eksiklerimiz var ama hiçbir mazeretimiz yok. Fenerbahçe tam takım olduğunda önemli bir fark yaratacak."
 
"Çok iyi geliyor. (Adil Rami) Kupa maçlarımız başlayacak. Bu takımın birçok oyuncuya ihtiyacı var. Çok geç birlikte olmuş bir takım olduk. Rami de oynayacak, Alper de oynayacak. Tolgay da oynayacak. Kart görmüyoruz. Fenerbahçe futbol oynamak istiyor. Taraftar ne zaman nereye bizi çağırırsa biz oraya koşarız." 

Anahtar Kelimeler:
FENERBAHÇEErsun Yanal

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43