Fenerbahçe Fenerbahçe gibi oynar

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, Çaykur Rizespor maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Fenerbahçe gibi oynar

Karşılaşmayı değerlendiren Ersun hoca, “Öncelikle rakibimizi kutluyorum. Son 3 maçın ortalaması 119 koşmuşlardı. Atlet bir takım. İyi organize olmuş bir takım. 6 maçta 5 galibiyet 1 beraberlik almış bir takım. İyi oynayan bir rakibimiz vardı. Beşiktaş maçında, iyi bir çıkış, iyi bir oyun ve takdir edilecek bir sonuç vardı. Bunu üst üste oynamak ve özgüveni yükseltmek ve takım olma konusundaki sıkıntılar gibi birçok sorunun da birbirini takip ettiği bir sarmalın içerisindeydik. Her ne koşulda olursa olsun 3 puanı aldığımız için mutluyuz. Oyunu eleştirecek çok yönler var. Neresinden yakalarsan orasından eleştirilebilecek yönler var. Fenerbahçe’nin beklentileri olduğunda daha farklı olacağını da biliyorum. Fenerbahçe’nin birkaç hafta bu şekilde sonuç aldığında çok daha farklı oyunlar oynayabilecek gücünün olduğunu çok iyi biliyorum. Oyuncuların da bu gücü ortaya koyacak fırsatları yakaladıklarında yaptıklarını da biliyorum. Taraflı tarafsız yorum yapan herkesin de bu konudaki takdirini de biliyorum. Tartışılacak birçok şey var. Futbolun dışına çıkmak, hakemleri tartışmak yine istemiyoruz. Mutlaka Rizespor da biz de tartışacağız ama sayı olarak bizim oldukça fazlasıyla ilgilendiğimiz bir konuydu. Artık bu konuyla ilgilenmek yerine değişen ve farklı bir vizyonla hakemlerin yönetilmesini toparlayacak bir ekiple yola çıkıldı. Umarım en kısa zamanda hakem takımını toplarlar. Toplanacağına da inanıyorum. Hakemlere destek olmalıyız. Bizim lehimize de rakibin lehine de hatalar yapılacak, yapılmaya da devam ediliyor. Yeter ki maçın sonucunu etkilememesi.” dedi.

Top kayıplarıyla ilgiliyse Ersun Yanal, “Rizespor atletik bir takım. Top rakipteyken çok koşan ve mücadelesini organize olarak yapabilen bir takım. Bize baskı kurup, top kayıpları yaşattılar. Bizim de yakaladığımız kritik pozisyonlar var. Vdcasino O pozisyonlarda bir adım öne geçsek ya da o topu oradan çıkarsak bizim lehimize dönecek ama rakibin lehine döndü. Bugün bir sonuç aldık. Sonuç bizim işimize yaradı. Artık bu sonuçlarla beraber oyunun pekişeceği günlerin çok uzak olmadığını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında ilk olarak mücadeleyi değerlendiren Ersun hoca, daha sonra takım oyunuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Oyunumuzla ilgili benim de eleştirilerim var. Bir takımın iskeletini saymaya başladığınızda bir takım olmaya başlamışsınızdır. Bizim takımımızda muhtemelen birçok arkadaşım daha o iskeleti sayacak durumda değildir. Ben de sayamıyorum. Bu iskeleti saydıktan sonra herhangi bir değişikliğin söz konusu olduğu bir takım yarattığınızda artık işler oturmuştur. Bizim buna fırsatımız hiç olmadı. Devre arasından beri Ümraniyespor maçıyla başlayan ve 4 günde bir oynadığımız ve 4, 5, 6 oyuncu rotasyonuyla oynadığımız bir süreç yaşadık. Zaten Akhisarspor maçıyla başlayan görevimiz, arkasından hemen kamp ve bunun üzerine transfer yaptığımız oyuncuların takıma katılış tarihleri… Bunlar mazeret değil ama işin zorlukları. Bu zorlukların içerisinde bir takım oluşturmaya çalıştık. Biz Zenit hariç 11’e, 11 yenilmedik. Birçok sürecin içerisinde belki en sert geçişi olan takım olduk, hakemler konusunda. Umarım hakemlerin artık önü açıktır. Onlar da teknik bir değişiklikle değişik bir yönetim şekline büründüler. Ben iyi olacağını düşünüyorum. Eğitimi çok önemseyen ve geri dönüşümü çok iyi yapabilecek bir ekip geldi. Biz de bu süreçte emin olun ki takımımızın takım oyununu oynaması için her antrenmanda mutlaka taktik çalışması yaptık, analiz yaptık, çekimlerle oyunculara geri bildirim yaptık. Bunu skorla birleştirmek ve skor alarak devam etmek oyunlara neden oluyor. Teoride düşünüp çok fazla çalışmayıp ‘Hadi yapalım’ demek sonuçla beraber olduğunda güzel ama sonucu alamadığınızda değil. O yüzden sezon başı hep beraber kampa gitmek, takım olmak, orada takım olarak hazırlık maçında, antrenmanında, analizinde, verilerinde hep beraber yaşamak… Bunlar uzun işler. 6, 7, 8, 9, 10 yıllık birikimlerle gelen takımlar var. Rizespor. Bunun karşılaştırmasını yapayım. Hedef belli; Rizespor kapanır, koşar, mücadele eder… Fenerbahçe bunu yapmaya kalktığı zaman dersiniz ki, ‘Neden bu kadar çok yaslandınız? Fenerbahçe böyle oynar mı?’ Hepimiz Fenerbahçe’nin nasıl oynayacağını biliyoruz. Fenerbahçe Fenerbahçe gibi oynar. Ben de onun mücadelesini veriyorum ve öyle olması gerektiğine kesinlikle yürekten inanıyorum.”

Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ersun hoca, Antalyaspor deplasmanına giden Ankaragücü taraftarlarını taşıyan otobüsün dönüş yolunda kaza yapması sonucu hayatını kaybeden taraftarlara başsağlığı da diledi.

Anahtar Kelimeler:
FENERBAHÇEErsun Yanal

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43