Fenerbahçe ve Ali Koç Başarılı Olacaktır..

Ahmet Öksüz Fenerbahçe’mizin kongre üyesi ve aynı zamanda 1907 Derneği üyesi.

Fenerbahçe ve Ali Koç Başarılı Olacaktır..

Fenerbahçe ve Ali Koç Başarılı Olacaktır..

İş Hayatında ise başta Kipaş Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını,  Lee Cooper Türkiye Başkanlığını ve İTHİB ( Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Derneği )’nin YKB görevini Nisan 2018 tarihinden beri çok başarı bir şekilde yürütüyor.

Cumhuriyet tarihi rekoru kırdık

Ahmet Öksüz, 20 yıldır ihracatçı birliklerinde görev aldığını söyledi. Türkiye’nin en dinamik sektöründe çalıştıklarını aktaran Öksüz, en fazla dış ticaret fazlası veren sektörlerin başında geldiklerini kaydetti. Öksüz, “Amacımız işbirliğini artırarak sorunları istişare ile çözmek. Ortak sorunlara ortak çözümler üretmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, "İTHİB olarak sadece ekim ayı içerisinde 175 ülkeye gerçekleştirdiğimiz 939 milyon dolarlık ihracat ile Cumhuriyet tarihi rekoru kırdık. 2018 yılı ekim ayı ihracatı tüm zamanların en yüksek ekim ayı ihracat rakamı oldu. 2018 yılı ekim ayı ihracatı tüm zamanların en yüksek ekim ayı ihracat rakamı oldu. 2018 yılının sonuna kadar bu rakamların artacağını düşünüyorum. Türk tekstil sektörü olarak dünya modasına yön verebilecek güce sahibiz. Türkiye için dış ticaret açığını azaltmak önemli, bunun için de ihracatımızı daha da artırmalıyız.”ifadelerini kullandı.

Yeni Pazarlara açıldık..

Tekstil sektörü olarak Ocak-Ekim 2018 döneminde gerçekleştirdikleri 8,8 milyar dolarlık ihracatı değerlendiren Öksüz, “Sektörümüz Ocak-Ekim 2018 döneminde 8,8 milyar dolarlık ihracat ile bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,4’lük artış yakaladı. 1 Ocak-31 Ekim döneminde 198 ülkeye tekstil ve hammaddeleri ihracatı gerçekleştirdik. İhracat gerçekleştirdiğimiz 198 ülkenin yüzde 73’ünde tekstil ve hammaddeleri ihracatımız arttı. Mevcut pazarlarımızda ihracatımızı artırdığımız gibi hayata geçirdiğimiz projelerle yeni pazarlara açılmaya başladığımız bir dönem oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

Pazar Payımızı artırmamız gerekiyor..

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, modaya yön veren ülkelerin, en çok ihracat gerçekleştirdikleri ülkeler arasında olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Ocak-Ekim 2018 döneminde sektörümüz İtalya’ya yüzde 1,5’lik artışla 747 milyon dolar, Almanya’ya yüzde 3’lük artışla 726 milyon dolar, ABD’ye yüzde 2,2’lik artışla 501 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz ihracatın yarısını Avrupa Birliği oluşturuyor. Avrupa Birliği’ne aynı dönemde yüzde 2,5’luk artışla 4,5 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Dünya tekstil piyasasını domine eden bu ülkelere yaptığımız ihracat Türk tekstil sektörünün ne kadar güçlü olduğunun somut bir göstergesi. Ülkemizin en çok ihracat gerçekleştiren 6’ncı sektörüyüz ve ülkemizin genel ihracatından aldığımız pay da yüzde 7’lere yaklaştı. Her iki alanda da bu payı artırabilmek için katma değeri yüksek ürün ihraç etmemiz, yeni açıldığımız pazarlarda da payımızı artırmamız gerekiyor” dedi.

Kuruluş 1984..

“Kipaş Holding’in geçmişi 1984 yılında kurulan Kahramanmaraş İplik Pamuk AŞ’ye uzanmaktadır” diyen Başkan, Öksüz sözlerine şöyle devam etti. “ Kipaş Holding, 35 yıla varan deneyimi ile üretimde kaliteyi; insan kaynaklarında tecrübe, verimlilik ve uyumu; pazarlamada satışla bitmeyen koşulsuz müşteri memnuniyetini; çevreye ve insana saygıyı, ileri teknolojiye yatırımı, yenilik ve dinamizmi kendine temel misyon edinmiştir. 10000 kişiyi aşan insan kaynağı, 1,3 Milyar Dolar ‘a yaklaşan cirosu ve sahip olduğu değerlerle Kipaş uluslararası piyasalarda da tanınan bir şirketler grubu olmuştur. İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı Türkiye’nin en büyük 1000 sanayi kuruluşu sıralamasın sıralamasına ilk kez 1991 yılında giren Kipaş şirketleri, holdingleşmeden sonra bu geleneği sürdürmekte ve her geçen yıl daha üst sıralara yükselerek performanslarıyla öncü ve lider konumlarını güçlendirmektedir. 2017 yılı için yapılan araştırmada Kipaş Mensucat İşletmeleri A.Ş. 105’nci, KÇS Kahramanmaraş Çimento Beton Sanayi ve Madencilik İşletmeleri A.Ş. 294′üncü, Kipaş Kağıt Sanayi İşletmeleri A.Ş. 186’ncı, Erdem Tekstil San. ve Tic. A.Ş. 494′üncü olarak listede yer almıştır. Aynı zamanda “En hızlı büyüyen firma ödülü” sahibi şirketleri ile Kipaş, fabrika sayısı bakımından Türkiye’nin en büyük gruplarından birisidir” diye konuştu.

Türkiye’nin en büyük kapasiteye sahip ilk 10 fabrikasından birisiyiz..

Tekstil alanında entegre üretim tesisleriyle dünyanın önde gelen firmalarına iplik, kumaş ve konfeksiyon ürünleri tedarik ettiklerinin altının çizen başarılı iş adamı Ahmet Öksüz, “ Kipaş günde 330 ton iplik, yıllık 80 milyon metre kumaş üretim kapasitesine ulaşmıştır. Çimento sektöründe, yılda 4 milyon ton çimento,3 milyon ton klinker, 500 Betvole bin m3 gaz beton, günde 10 bin m3 hazır beton üretimiyle Kahramanmaraş Çimento, Türkiye’nin en büyük kapasiteye sahip ilk 10 fabrikasından birisidir” diye konuştu.

Lee Copper çok başarılı..

Ahmet Öksüz aynı zamanda bir dünya markası olan Lee Cooper’ın da Türkiye Başkanlığını yürütüyor. Öksüz “Kipaş Holding 2010 yılında büyük bir atılım ile 1908’de Doğu Londra’da Middlesex Street’te doğan Avrupa’nın en eski denim markası Lee Cooper’ın Türkiye perakende, pazarlama ve üretim haklarını aldı. Türkiye’de istikrarlı bir büyüme izleyen marka, 2018 yılında Lee Cooper 250’e yakın satış noktasında yoluna devam etmektedir. Bu satış noktalarımızın çoğu bayilik sistemi ile hizmet vermektedir. Çeşitli noktalarda ise Lee Cooper satış mağazalarımızı kendi bünyemizde yapmaktayız” dedi.

Bilmediğimiz sektöre girmeyiz..

Yeni yatırım sektörleri için önümüzde ki günlerde 100 % yerli kâğıt üretimine başlayacaklarını söyleyen Öksüz, “Bilmediğimiz sektörlerde olmak istemiyoruz. Kâğıt üretim fabrikamız ile ülkemize katkımızı sürdüreceğiz. Şu an için başka sektörlere girmek gibi bir düşüncemiz yok. Biz Kipaş olarak bilmediğimiz bir sektöre girmek istemiyoruz” dedi.

Ali Koç başarılı olacaktır..

İş Hayatından kalan zamanını Fenerbahçe maçlarına ayıran, takip eden Ahmet Öksüz, “Aziz Yıldırım’dan sonra Ali Koç’un başkan olması camiaya başka bir hava getirmiş oldu. Çok büyük bir üstünlükle başkan seçilen Ali Koç mutlaka Fenerbahçe’mizi layık olduğu konuma getirecektir. Ben kendisinin ve yönetiminin başarılı olacağına inanıyorum. Eski Başkanımız Aziz Yıldırım’ın çok büyük işler yaptığını unutmamak gerekir. Ancak camia artık bir değişimin olmasını arzu etti. Ali Koç Fenerbahçe’yi çok seven birisi; zamanının tamamını neredeyse kulüpte geçiren bir isim. Başarılı olması hepimizi çok mutlu edecektir. Zor bir dönemde ve süreçte göreve geldi. Mali yapıda ki borç büyük bir yük. Ancak sadece Fenerbahçe değil diğer büyük kulüplerimizde borç yükü altında. Biz Fenerbahçe olarak, taraftarlar olarak, camia olarak Ali Koç’un her şekilde yanında olmamız gerektiğine inanıyorum” dedi.

Yabancı sayısı çok fazla..

Takımın sezona çok kötü başlamasının en önemli nedenlerinden birisinin hoca tercihi olduğunu belirten Ahmet Öksüz, sözlerine şöyle devam etti “Cocu beklentileri kesinlikle karşılayamadı. Ayrıca yapılan transferlerin çoğu çok isabetli olmadı. Cocu’dan sonra görevi emanet olarak alan Erwin Koeman kendisine verilen şansı şu ana kadar iyi kullandı. Yeni bir hoca getirmektense Koeman ile devam edilmesi çok daha doğru karar olacaktır. Takımda gözle görülen bir düzelme var. Koeman ile iyi bir çıkış yakalandığına inanıyorum. Transfer yapılsın diye transfer yapılmamalı. Ligimiz de 14 yabancı kuralı çok fazla. Yabancı sayısının bu kadar fazla olması Avrupa da başarıyı yine getirmedi. Bu sayı 6-7 yabancı sınırı ile yeniden güncellenmeli. Eğer bu şekilde devam ederse başta Milli Takım ve takımlarımız büyük hayal kırıklığı yaşamaya devam edeceklerdir” dedi.

Alt Yapılara daha çok önem vermeliyiz..

Türk futbolunun en büyük eksiğinin Alt Yapılara önem vermeyişi olduğunun altını önemle çizen Ahmet Öksüz, “Alp Yapılardan futbolcu gelmiyor. Özellikle Dörtbüyük kulüp bu çalışmaları istenilen ciddiyette ve kalitede yapmıyor. Bugün bir Altınordu Spor Kulübü bunu çok başarılı bir şekilde yapıyorsa büyük takımlarımızın yapmamaları çok düşündürücü. Bir an evvel Alt Yapı için çok daha ciddi ve kalıcı yatırımlar yapmak gerekir. Alt Yapıdan yetenekli sporcular geldikçe hem başarı gelecek, hem de yurt dışına birçok sporcu gönderebileceğiz. Bu konuda Spor Bakanlığımızın da kulüplerimizi teşvik etmesi ve başarılı olmaları için büyük adımlar atması gerekir” diye konuştu.

Fenerbahçe mutlaka toparlanacaktır..

Fenerbahçe’nin lige çok iyi başlamaması sebebiyle şampiyonluk yarışından şu an için uzak kalındığını belirten Öksüz, “Ben her şeye rağmen Fenerbahçe’mizin Koeman ile atağa geçtiğini ve ilerleyen zamanda en azından ilk 2. veya 3.’ün içinde olacağına inanıyorum. Kadromuz çok kaliteli olmasa da iyi bir kadromuzun mevcut olduğuna inananlardanım. Yeter ki camia olarak takımımızın kötü günlerinde yanında olalım, sonuç mutlaka gelecektir” dedi.

Zaman ne gösterir bilemem..

Fenerbahçe gibi büyük bir camiada ilerleyen zamanda yönetimde olmak isterimsiniz sorumuza ise başarılı iş adamımız şöyle cevap verdi, “Şu an için böyle bir planım ve hedefim yok. Ancak ilerleyen günler ne getirir onu bilemem. Fenerbahçe’de yönetici olarak hizmet vermek her Fenerbahçelinin hayalidir. Böyle bir teklif gelirse hizmet etmek için bu görevi kabul edebilirim” dedi.

Taraftarımız çok farklı ve özel..

Fenerbahçe taraftarının çok vefalı ve çok büyük olduğunu söyleyen Öksüz, “Fenerbahçe her şeyi ile çok büyük bir güç. Takımına her şeyi verebilecek bir taraftar kitlesi var. Diğer takımlar bizim taraftarımızı hep örnek almıştır. Her sezon olduğu gibi bu sezonda da takımlarının yanında olacaklardır” dedi.

12numara’ya teşekkür ediyorum

Fenerbahçe camiasının bağımsız sesi olan 12numara güzel işlere imza atıyor diyen Ahmet Öksüz “12numara camiaya birçok haberi ve hizmeti çok başarılı bir şekilde vermekte. Özellikle kişileri ayırmaksızın her Fenerbahçeliye aynı mesafede duran ve bizleri camiamız ile buluşturan 12numara’ya teşekkür ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Ahmet Öksüz Kimdir..

İTHİB YKB, Lee Cooper Türkiye Başkanı ve Kipaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi..

1970 yılında K.Maraş’ta doğdu. “Kipaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi“ ve “Lee Cooper Türkiye Başkanı” olan Ahmet Öksüz, liseyi İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nde, üniversite eğitimini ise Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünde tamamladı. Florida Üniversitesi’nde 1993 yılında master eğitimini yapan Öksüz, aynı yıl tekstil başta olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteren Kipaş Holding’de işe hayatına başladı.

Fenerbahçe Spor Kulübü ve 1907 Derneği’nde üyeliği bulunan Öksüz, İngilizce ve Almanca biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

Bizleri çok sıcak ve misafirperver bir şekilde ağırlayan ve yolcu eden Sayın Ahmet Öksüz beye 12numara ailesi ve Fenerbahçe camiasının bağımsız sesi olarak çok teşekkür ediyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Murat Yalçın 5 yıl önce

Hep aynı isimlerin gündeme gelmesinden çok sıkıldık. Ahmet bey gibi başarılı Fenerbahçelileri tanımak istiyoruz

Avatar
Mehtap Aytaç 5 yıl önce

Güzel bir söyleşi olmuş

Avatar
Arzu Yaman 5 yıl önce

Ben iş arıyorum lütfen yardımcı olun

Avatar
Erdal Güneş 5 yıl önce

Farklı isimleri tanıtmanız çok yerinde olmuş.

Avatar
Emel Yaylı 5 yıl önce

Çok başarılı bir iş insanı

Avatar
Yusuf Bakan-İstanbul 5 yıl önce

Fenerbahçe de yönetici olmak kim istemez:)

Avatar
Latif Kara 5 yıl önce

Ahmet bey yönetimde mi?

Avatar
Ezgi Arkın 5 yıl önce

Lee Copper gerçekten çok başarılı kotlar yapıyor. Benim Favorim:))

banner42

banner43