İsmail Kartal: Oyuncularımı tekrar tebrik ediyorum

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, 6-0 kazandığımız Çaykur Rizespor maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

İsmail Kartal: Oyuncularımı tekrar tebrik ediyorum

Karşılaşmayı değerlendiren İsmail Kartal, “Bu maçın her iki takım açısından zor geçeceğini biliyorduk. Rakibimizin lige tutunmak için bu maça hırslı başlayacağını, agresif oynayacaklarını biliyorduk. Oyuncularıma kendi oyunumuzu oynayacağımızı, sakin olacağımızı, sabırlı oyunumuzu oynayarak gol atamasak da paniklemeden oyun içerisinde sabırlı kalıp rakibin sabırsız anlarını kollayarak kendi gücümüzü rakibe göstermemiz gerektiğini, bu anlarda son pasları, son vuruşları ya da gol hamlelerimizi yapmamız gerektiğini anlattım. Oyuna çok sabırlı başladık. Oyunun başında rakip takım bence bayağı motive olmuş ki erken çıkan kırmızı kart işimizi biraz daha kolaylaştırmış oldu. Rakip 10 kişi kalınca takım daha da rahatladı. Kendi oyunumuzu oynayarak erken bulduğumuz gol… Daha sonra oyunda duraklama oldu ama gelen penaltı golleriyle ilk devre 3-0 bitti. Bu arada sarı kart sınırında olan 2 oyuncumuzu devrede oyundan çıkardık. Sonra yaptığımız değişikliklerle, ikinci yarıda da bulduğumuz gollerle farklı bir galibiyet elde ettik. Galip geldiğimiz için çok mutluyuz. Önümüzdeki hafta oynayacağımız Gaziantep maçına konsantre olmaya başladık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Sabırlı oyunumuzla, kendi oyunumuzla beklediğimizden daha rahat bir galibiyet aldık. Rakip 10 kişi kaldığı için böyle oldu. 10 kişi kalmasına rağmen biz ciddiyeti elden bırakmadık. Sabırlı oyunumuzu sürdürerek buradan galibiyetle ayrıldık.” dedi.
 
Takımın hücum gücünü yorumlayan Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, “Shakhtar Donetsk maçını dahil edersek 5 maçtır gol yemiyoruz çok şükür. Oyun içerisinde mevkilerde değişikliklerle hareket ediyoruz rakibi şaşırtmak için. Mesela sol bek Ferdi bugün orta saha gibi oynadı zaman zaman. Orta saha oyuncusu sol bek gibi oynadı. Bazı oyuncuların yerlerini değiştirerek hücum etkinliğimizi arttırmaya çalışıyoruz. Oyuncularım da bundan keyif alıyorlar. Antrenmanlardan, maçlardan sonra söylüyorlar. Çalışıyoruz. Şu ana kadar her şey yolunda. Oyuncularımı tekrar tebrik ediyorum.” diye konuştu.
 

Çaykur Rizespor’la ilgiliyse İsmail Kartal, “Rizespor’a gelince, çok güzel bir şehir, güzel bir kulüp. Daha önce burada çalıştım. Rizespor’a başarılar diliyorum. Büyük bir camia. Buraları hak etmiyor, çok daha iyi yerleri hak ediyor. Başarılar diliyorum.” yorumunda bulundu.
 
Son olarak Arda Güler’in performansını değerlendiren İsmail hoca, “Arda’yı ikinci 45 dakikada oyuna aldık. Shakhtar Donetsk maçında ilk 11’de başladı. Her geçen gün oynatmaya çalışıyoruz. Takım içerisinde bir dengemiz var. Bu dengeler içerisinde giren çıkan herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Arda da bugün oyuna girdikten sonra pozitif işler yaptı. Ben herkese aynı mesafedeyim; Arda’ya olsun, İrfan Can’a olsun, Nazım Sangare’ye olsun, Tisserand’a olsun. Hepsini seviyorum, hepsi benim oyuncum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43