Kemal Ademi’den açıklamalar

Kemal Ademi, Futbol A Takımımızın bugünkü antrenmanının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kemal Ademi’den açıklamalar

Fenerbahçe’de olduğu için kendisini çok iyi hissettiğini ifade eden Ademi, “Buraya geleli bir hafta oldu. Burası fantastik bir kulüp. Fantastik oyuncuları olan, fantastik bir teknik ekibe sahip bir kulüp. Fenerbahçe çok büyük bir takım ve burada olduğum için çok mutluyum.” dedi.

İleride Türk milli takımında oynamayı düşünüp düşünmediğine ilişkin bir soruya Kemal, “Burada akrabalarım var ama Türk milli takımında oynayabilir miyim bilmiyorum. Çünkü İsviçre pasaportum var, Almanya pasaportum var. Kosova pasaportum yok. Alman pasaportumun olma sebebi de orada doğmuş olmam.” şeklinde cevap verdi.

VEDAT'IN FENERBAHÇE'DEKİ MAÇLARINI İZLEDİM

Eski futbolcumuz Vedat Muriqi hakkında da konuşan genç oyuncu, “Vedat Muriqi ile konuşmadım ama Vedat’ın Fenerbahçe maçlarını izlemiştim. Çok fazla gol attı. Çok büyük bir forvet. Kosova için de çok büyük bir oyuncu. Maçlarını izledim ama kendisiyle konuşmadım.” dedi.

Kendisinin İbrahimovic’e benzetilmesini de değerlendiren Kemal Ademi, “İbrahimovic idol olarak alınacak bir futbolcu. Eski takım arkadaşlarım ve arkadaşlarım beni İbrahimovic diye çağırıyorlardı. Kendisi gerçekten çok büyük bir isim ama ben de Kemal Ademi’yim. Basel’deki takım arkadaşlarım ve oradaki arkadaşlarım beni Ibrahimovic diye çağırıyorlardı. Ben de onlara ‘Ben Kemal Ademi’yim’ diyordum.” şeklinde konuştu.

YÜKSEK TEMPODA OYNAMAYI SEVİYORUM

Uzun boyuna rağmen hızlı bir oyuncu olduğunu anlatan Ademi, "Vedat Muric tipi bir santrfor değilim. Ben boyuma göre hızlı bir futbolcuyum. Timebet Topla tek başına gitmeyi, ver-kaçlar yapmayı severim. Yüksek tempoda oynamayı seven bir santraforum. Yaklaşık 1 haftadır buradayım ve burada gerçekten çok fazla kaliteli orta yapıldığını gördüm. Ortalar bazen kafanıza bazen ayağınıza gelebilir, bu değişkendir. İsviçre'de oynadığım takımda bu kadar kaliteli orta yapılmıyordu. Orada futbol biraz daha farklı, biraz daha yoğun. Tabii ki orada takımlar orta yapmıyor demiyorum ama oyun tarzı biraz daha farklı." diye konuştu.

Kariyerinde 3-4 sene önce bir sakatlık yaşadığını ama bunu tamamen geride bıraktığını vurgulayan Ademi, Fenerbahçe'de çok mutlu olduğunu ve gelecek hakkında konuşmak istemediğini de aktardı.

BÜYÜK BİR TAKIMA GİTTİĞİNİZDE FORMA REKABETİ OLUR

Takımımızın kadro genişliği hakkında da konuşan Ademi, “Çok fazla yeni oyuncu var. Büyük bir takıma gittiğiniz zaman her zaman forma rekabeti vardır.” dedi.

Teknik Direktörümüz Erol Bulut’un Almanca bilmesiyle ilgili olarak Ademi, “Kendisinin Almanca konuşabilmesi benim için çok önemli. Antrenmanda birşeyi anlamadığım zaman kendisine Almanca sorabiliyorum ve kendisi de Almanca açıklayabiliyor. Takım içinde de çok fazla Almanca konuşan futbolcu var, bu benim için çok iyi bir durum." dedi.

Takımda çok büyük oyuncular olduğunu, ve onlarla birlikte oynayacak olmaktan çok mutlu olduğunu dile getiren Kemal Ademi, basketbola ilgisi olduğunu ve Fenerbahçe Beko’nun maçlarını seyretmeyi umduğunu söyledi.

Anahtar Kelimeler:
FENERBAHÇEKemal Ademi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43