Mame Thiam: BURADA OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

3 yıllığına renklerimize bağladığımız Senegalli forvet Mame Thiam yeni sezon hazırlıklarının devam ettiği Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri'nde basının karşısına çıktı.

Mame Thiam: BURADA OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

ÖNEMLİ BİR KAMP DÖNEMİ GEÇİRMEKTEYİZ

Yeni sezon öncesinde Topuk Yaylası Tesisleri’nde yapılan kamp dönemini değerlendirerek sözlerine başlayan Mame Thiam, “Öncelikle burada olduğum için mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Takım olarak şu an itibariyle önemli bir kamp dönemi geçirmekteyiz. Tabii ki birbirimizi tanıma adına buradaki kamp ortamı ve antrenmanlar çok önemli. Umuyorum ki hep birlikte en iyi şekilde hazırlanıp ligde bunun artılarını görürüz.” dedi.

BURADA OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Transfer sürecinde, bir dönem formamızı giyen Senegalli futbolcu Moussa Sow ile fikir alışverişinde de bulunduğunu da dile getiren Thiam, “Buraya gelmeden önce Moussa Sow ile konuştum ve bana başarılar diledi. Benim için dua ettiğini söyledi ve kolaylıklar diledi. Ben de burada onlar gibi iyi işler çıkarmak istiyorum ve takımıma katkıda bulunmak istiyorum. Burada olduğum müddetçe her zaman maksimumumu sergilemek istiyorum. Elbette ki burada olduğum için çok mutluyum. Burada en büyük hedefim takımıma yardımcı olmak ve hedefe giden yolda takımım için maksimumumu ortaya koymak olacaktır.” dedi.

ÖNEMLİ OLAN NOKTA HOCANIN BANA NEREDE İHTİYACI OLDUĞU, BENİ NEREDE GÖRDÜĞÜDÜR

Hangi mevkide oynamayı tercih ettiği sorusuna Senegalli futbolcu, “Bence takımın ortaya koyduğu performans çok önemli. Ben çok fazla pozisyonda oynadım; sol tarafta da oynadım, sol açık olarak oynadım, ikinci forvet olarak oynadım ve sağ açıkta da görev aldım. Fakat burada önemli olan nokta hocanın bana nerede ihtiyacı olduğu, beni nerede gördüğüdür. Bu anlamda ben çalışmalarımı sürdürmek mecburiyetindeyim. Tabii ki hocanın istediği pozisyonda ben her zaman oynamaya hazırım. Her yerde oynamak, her yerde görev almak ve hazır olmak benim için çok daha önemli.” diye cevap verdi.

Mame Thiam, oynadığı mevkiler itibariyle Teknik Direktörümüz Erol Bulut ile herhangi bir diyalogunun olup olmadığı şeklindeki soruyu şu şekilde cevapladı:

“Hocamızla bu konuyla ilgili herhangi bir konuşmamız olmadı. Zaten hocamız da benim solda olsun, forvet olsun, sağda olsun, bu mevkilerde oynadığımı biliyor. Tabii ki zamanı geldiğinde bu tip konularla ilgili hocamızla oturup konuşacağız. Şu an itibariyle hazırlık sürecindeyiz ve takım olarak neyi daha iyi yapabileceğimizi görmeye çalışıyoruz. ifade ettiğim gibi zamanı geldiğinde hocamızla bu konuyu görüşebiliriz.”

EŞİM DE ISRARLA FENERBAHÇE’YE GİTMEM GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ

Transfer sürecinde Fenerbahçe’den teklif almış olmanın kendisini çok mutlu ettiğini ve eşinin de transferi konusunda ısrarcı davrandığını söyleyen başarılı futbolcu, “Burada olduğum için mutlu olduğumu yinelemek istiyorum. Tabii ki Fenerbahçe’nin beni istediğini duyduğumda çok çok mutlu oldum. Nitekim eşim de benimle aynı dilekleri taşıyordu ve bana ısrarla gitmem gerektiğini söyledi. Hazırlık maçı oynadık, o maç içerisinde takım arkadaşlarımı tanıma fırsatı buldum. İlk maç olmasına rağmen benim için önemliydi. İleride neler olacağını Allah biliyor ama ben burada olduğum sürece maksimumumu sergilemeye devam edeceğim, sergilemeye çalışacağım.” dedi.

BEN HAZIRIM

Kendisine görev verildiğinde en iyi performansını sergilemek için sahada olacağının altını çizen Mame Thiam,“Ben, hazırım. Az önce de ifade ettiğim gibi kanat da oynamaya, forvet de oynamaya her zaman hazırım. Tabii ki hocanın isteği ve hocanın kararı bu noktada çok önemli. Benim için hangi pozisyonda oynayacak olmam çok fazla önemli değil. Önemli olan o pozisyonlarda en iyimi sergileyecek olmam.” dedi.

HER MAÇTA MAKSİMUMUMU ORTAYA KOYACAĞIM

Thiam, bir gazetecinin, kendisinin maçtan önce herhangi bir uğurunun olup olmadığı yönündeki sorusunu, “Ben dinine Kalebet bağlı bir insanım. Maçtan önce yapmış olduğum spesifik bir uğur yok, daha çok dua ediyorum; hem kendim için hem de takımın iyi gitmesi, takımın galibiyeti adına. Maçtan önce böyle bir duam oluyor. Şu anda buradayım. Ben kendi geleceğime bakıyorum. Bu anlamda oynadığım her maçta maksimumumu ortaya koyacağımdan emin olabilirsiniz.” diye cevapladı.

AMACIM MAKSİMUM PERFORMANSIMI GÖSTERMEK

Kariyerinde önemli takımlarda oynamış olmasının kendisine çok fazla şey kattığını da belirten Mame Thiam, “Sizin de söylemiş olduğunuz gibi gençken önemli takımlarda (Juventus, Inter) oynadım. Büyük takımlara geçme periyodum biraz daha hızlı oldu fakat çok fazla şey öğrendiğimi de aynı şekilde söyleyebilirim.  Ben her zaman şu ana bakan bir insanım, şu anı yaşayan bir insanım ve burada, Fenerbahçe’de olmaktan dolayı çok memnunum. Biraz önce de söylediğim gibi benim amacım, burada maksimum performansımı göstermek. Hedefim de yine şu an odaklanıp, şu an yapabileceklerime odaklanıp ona göre sonrasında geleceği görmek olacak ama şu an için maksimumumu koymak esas amacım.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Golcü futbolcu, “Fenerbahçe her zaman büyük bir takımdır. Geçen sene de öyleydi, bu sene de öyle. Bizim her zaman şansımız var. Aynı şekilde şampiyon olmak adına Fenerbahçe’nin büyük bir kapasitesi var. Biz de bu kapasitemizi ortaya koyup taraftarlarımızı bu anlamda mutlu etmek istiyoruz.” dedi.

BEN SAHA İÇERİSİNDE YAPACAĞIM ŞEYE, BAŞARIMA VE PERFORMANSIMA KONSANTRE OLACAĞIM

Takımımızın yeni transferleri hakkında bir değerlendirmede bulunması istenen Mame Thiam, “Bu aslında zor bir soru. Benim için önemli olan sahada oyuncuların ne yapması gerektiği ya da hangi performansı sergiledikleridir. Ben bu konuda böyle düşünüyorum. Tabii ki Başkanımızın, Yöneticilerimizin, Hocamızın ve antrenörlerimizin bu konudaki yorumları daha önemli olacaktır. Ben saha içerisinde yapacağım şeye, başarıma ve performansıma konsantre olacağım. Ve bu şekilde de umuyorum hem ben hem gelecek hem de şu anki oyuncular Fenerbahçe’nin hedefi için savaşacağız.” diye konuştu.

ÖNEMLİ OLAN FUTBOLCUNUN BU SİSTEME AYAK UYDURMASI VE ADAPTE OLMASIDIR

Futbolcumuz Thiam, “Diziliş olarak çok fazla dizilişte oynadığımı söyleyebilirim; 4-3-3, 4-3-2-1, 4-5-1 gibi bu tip sistemlerde oynadım ama önemli olan futbolcunun bu sisteme ayak uydurması ve adapte olmasıdır” dedi. Avrupa futbolunda örnek aldığı ismin Cristiano Ronaldo olduğunu ifade eden Thiam, “Ronaldo’yu takip ediyorum. Onun oynamış olduğu mevkilerdeki hareketliliği ve kalitesi benim açımdan önemli. Beni heyecanlandıran bir oyuncu.” diye konuştu.

LİGİMİZ FİZİKSEL GÜCE DAYANAN BİR LİG

Son olarak Türkiye Ligi hakkındaki görüşleri sorulan Thiam, “Ligimiz gerçekten fiziksel güce dayanan bir lig. Çok fazla kontak oluyor, çok fazla temasın olduğu bir ligde oynuyoruz. Fakat bu takımlar adına iyi bir ritim ve iyi bir tempo da oluşturuyor. Bu tip maçlarda oynamak kolay da değil. Bu tip maçları kazanmak her zaman kolay olmuyor. Ligde her takım birbirini yenebiliyor. Biz kendi açımızdan bakacak olursak her zaman hazır olmak zorundayız ve kazanmak için elimizden gelen her şeyi sergilemeliyiz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Anahtar Kelimeler:
FENERBAHÇEMame Thiam

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43