Max Meyer: Fenerbahçe-Galatasaray maçlarını sabırsızlıkla bekliyorum

Demir Grup Sivasspor maçının hazırlıklarını sürdüren Futbol A Takımımızda yeni transferimiz Max Meyer, sabah saatlerinde gerçekleştirilen antrenmanın ardından Fenerbahçe Can Bartu Tesislerimizde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Max Meyer: Fenerbahçe-Galatasaray maçlarını sabırsızlıkla bekliyorum

Burada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Alman futbolcu, Fenerbahçemiz adına sahada olmak için sabırsızlandığını da söyledi.

İlk sözleri, “Fenerbahçe adına sahada olmak için sabırsızlanıyorum” olan Max Meyer, “Öncelikle burada olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Buradaki ilk izlenimlerim gerçekten çok Safirbet iyi, büyük ve organize bir kulüpte olduğumu düşünüyorum. Aynı şekilde tesisimiz de sahamız da çok iyi. Fenerbahçe adına sahada olmak için sabırsızlanıyorum.” diyerek duygu ve düşüncelerini paylaşmış oldu.

Sezon öncesi kamp dönemi geçirmemesiyle ilgili soru üzerine Max Meyer, “Sizin de söylediğiniz gibi sezon öncesi kampı geçirmemiştim ama kendi adıma bireysel olarak çok çalıştığımı söyleyebilirim. İyi durumda olduğumu da ifade edebilirim. Ama takım arkadaşlarımı bu süreç içerisinde tanımak ve onlarla beraber antrenman yapmak durumundayız. Ancak fiziksel olarak iyi durumda olduğumu söyleyebilirim. Şu an itibariyle gelecek için de sabırsızlanıyorum.” şeklinde bir cevap verdi.

Büyük bir kulüpte olduğumu hissediyorum

İlk andan itibaren büyük bir kulüpte olduğunu hissettiğini dile getiren Meyer, “Şunu tekrardan ifade etmeliyim ki burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Gerçek anlamda büyük bir kulüpte olduğumu hissediyorum ve her şeyimle burada olduğumu ifade etmek istiyorum. İyi bir durumda olduğumu da düşünüyorum. Aynı şekilde takımın da iyi olduğunu söyleyebilirim. Teknik direktörümüzün de aynı şekilde çok iyi olduğunu söyleyebilirim. İdmanlarımız sert ve yoğun bir şekilde geçiyor. Ama benim zaten sevmiş olduğum idman şekli de bu şekilde. Dolayısıyla ben de burada olduğum süre boyunca başarılı olmak istiyorum. Kulübün bir şampiyonluk hedefi var ve ben de bu şampiyonluk için elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. Maçlarımızı yaparken çoğu zaman topa da sahip oluyoruz. Dolayısıyla bu da maç içerisinde beni besleyecek bir durum. Umarım bu yıl bizim adımıza başarılı bir yıl olur.” dedi.

Bu forma için elimden gelen mücadeleyi göstermeliyim

Odak noktasının sadece Fenerbahçe olduğunu, “Ben burada şu an itibariyle sadece Fenerbahçe’yi düşünüyorum ve buraya odaklanmış durumdayım. Şu ana odaklanmış vaziyetteyim. Dolayısıyla bir ya da iki yıl sonrasını düşündüğümü söyleyemem. Benim burada işimi yapmam gerekiyor ve Fenerbahçe için çalışmam gerekiyor. Bu forma için elimden gelen mücadeleyi göstermeliyim.”  şeklinde dile getiren dile getiren Alman futbolcu, 6 numaralı formayı tercih etmesine ilişkin soruyu ise şu şekilde yanıtladı: “Altı numaralı forma boştu. Ben daha önce 7’yi giyiyordum ama 7 numara boşta olmadığı için 6’yı tercih ettim. O da benim favori numaralarımdan.”

Türkiye Ligi’ni biliyorum

Geçmişte Türkiye Ligi’ni takip ettiğine ve şu an geniş bir kadro yapılanmasına sahip olduğumuza değinen Meyer,  “Bazı zamanlarda Türkiye Süper Ligi’ni takip etme fırsatım oldu. Zaten Almanya’da da çok fazla Türk yaşıyor ve Türk olanların içerisinde benim arkadaşlarım da var, Fenerbahçeli arkadaşlarım da var. Dolayısıyla takip etme fırsatım oldu. Zaten Türkiye’de Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray maçları oldukça çetin geçiyor, oldukça mücadeleci bir şekilde geçiyor. Dolayısıyla ligi bildiğimi söyleyebilirim. Zor bir lig, sizin de ifade ettiğiniz gibi agresif bir lig burası. Ama ben iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Derin ve geniş bir kadroya sahip olduğumuzu düşünüyorum. Kalitemizin de buna uygun olduğunu söyleyebilirim. Zaten rekabetle beraber kalitenin artacağına inanıyorum.” derken; eski futbolcumuz Hasan Ali Kaldırım ile geçmiş dönemlerde konuştuğunu ve kulübümüzden övgü dolu sözlerle bahsettiğini şöyle ifade etti:
“Hasan Ali Kaldırım ile çok önce görüşmüştüm, 3-4 yıl önceydi sanırım. O buradayken konuştuğumuz dönemlerde burasının çok büyük bir kulüp olduğunu her zaman ifade etmişti. Profesyonel bir kulüp olduğunu, buradaki ambiyansın, taraftarın oldukça büyük olduğunu söylemişti. Ben de burada olmaktan dolayı şu an itibariyle çok mutluyum.”

Saha içerisinde en rahat hareket ettiği pozisyonlar sorulan Meyer, “Benim en rahat ettiğim pozisyon ortada oynamak; 6 numara, 8 numara ya da 10 numara pozisyonlarında oynamak. Bu benim için iyi ama 8 numara da oynamak benim için daha iyi. Ama 6 numarada da kendimi iyi hissettiğimi söyleyebilirim. FC Schalke 04’te oynarken 10 numara pozisyonunda oynamıştım ama son iki yıl itibariyle biraz daha geride oynamaya başlamıştım: 6 ve 8 numaralı pozisyonlarda oynamaya devam ettim. Sanırım beni iyi hissettiren pozisyonlar bunlar.” dedi.

Fenerbahçe-Galatasaray maçlarını sabırsızlıkla bekliyorum

Daha önce Galatasaray’a karşı forma giymesine ilişkin Fenerbahçe-Galatasaray derbisi hakkındaki görüşleri merak edilen Alman futbolcu, “Büyük bir derbi olduğunu düşünüyorum. Almanya’da da Schalke ve Borussia Dortmund derbileri oldukça önemli. Ama buradaki derbinin çok daha büyük bir derbi olduğunu düşünüyorum. Sanırım 2012-2013 yılıydı, Galatasaray’a karşı oynamıştım. Atmosfer gerçekten çok iyiydi. Ben de aynı şekilde sabırsızlıkla bu maçları oynamayı bekliyorum. Burada da taraftarlarımızın daha iyi bir atmosfer yaratacağını düşünüyorum. Çünkü gerçek anlamda inanılmaz bir taraftar grubuna sahibiz. Pozitif anlamda oldukça çılgın bir taraftar grubuna sahibiz. Futbol için yaşıyorlar, futbol için hayatlarını sürdürüyorlar. Gerçekten inanılmazlar.” diyerek taraftarımız hakkındaki övgü dolu sözleriyle de röportajı noktaladı.

Anahtar Kelimeler:
FENERBAHÇEMax Meyer

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43