Mbwana Samatta: Umarım takımın önemli bir oyuncusu olurum

Futbol A Takımımızın yeni isimlerinden golcü oyuncu Mbwana Samatta, sabah saatlerinde Can Bartu Tesislerimizde yapılan antrenmanın ardından basının karşısına geçti ve soruları yanıtladı.

Mbwana Samatta: Umarım takımın önemli bir oyuncusu olurum

BÖYLE BİR KULÜPTE OLMAK HER FUTBOLCUNUN HAYALİDİR

Sözlerine Fenerbahçe'de bulunduğu için çok iyi hissettiğini belirterek başlayan Samatta, "Çünkü Fenerbahçe dünyanın en büyük kulüplerinden bir tanesi. Dünyaca bilinen büyük bir kulüp. Buranın bir futbolcusu olarak beni seçtikleri için gerçekten çok mutluyum. Fenerbahçe gibi bir takım sizi isteyince ‘hayır’ demek gerçekten çok zordur. Harika taraftarları olan bir kulüp. Böyle bir kulüpte olmak her futbolcunun hayalidir. O yüzden burada olduğum için çok mutluyum" dedi.

TAKIMIMA KATKI SAĞLAMAK BANA KEYİF VERİYOR

Samatta, Vedat Muriqi ile kendi tarzının kıyaslanması yönündeki bir soru üzerine şöyle konuştu: "Doğruyu söylemek gerekirse kendisinin (Vedat Muriqi) oyun tarzını hiç izlemedim ve dolayısıyla bu konu hakkında pek bir şey söyleyemem. Kendi tarzım hakkında konuşmam gerekirse; hızlı ve çevik olduğumu söyleyebilirim ama burada her şeyi söylersem rakip defans oyuncularına bütün sırlarımı açıklamış olurum. Rakip defans oyuncularla aynı hizada oynayıp, arkaya sızmayı seven bir oyuncuyum. Benim için en önemlisi gol atmak. Gol atmak bana keyif veriyor. Takımıma katkı sağlamak bana keyif veriyor. Çünkü en çok puan alan takım şampiyon oluyor. Umarım her şey düşündüğümüz gibi gider ve daha iyi bir sezon geçiririz." 

KONSANTRE OLDUĞUM KONU GOL KRALI OLMAK DEĞİL, TAKIMIMA ELİMDEN GELENİN EN İYİSİNİ VERMEK
 
Samatta sözlerini şöyle sürdürdü: "Herkesin benden gol atmamı beklediğini çok iyi biliyorum ama benim için takımımızın ne yaptığı çok önemli. Eğer takımımız her maçta üç puan alırsa, ben gol atmazsam; yine çok mutlu olurum. Sene sonunda takımın başarılı olması önemli, oyuncunun değil. Bu da tek başına mümkün olmaz. Dolayısıyla her şeyimi vermek istiyorum. Oynadığımız her maçta üç puan alırsak ve şampiyon olursak ben zaten çok mutlu olurum. Konsantre olduğum konu açıkçası gol kralı olmak değil takımıma elimden gelenin en iyisini vermek istiyorum."

Kendisinin İngiltere'de kalmak istediği yönünde çıkan iddialar sorulunca Samatta, "Bu tamamen dedikodu. İlk soruda da belirttiğim gibi Fenerbahçe gibi dünyada bilinen büyük bir kulüpten teklif aldığınız zaman, her zaman hayır demek çok zordur. Bana bu fırsat geldi ve bu fırsat geldiğinde ben de çok mutlu oldum. Çünkü çok büyük ve fantastik taraftarları olan bir kulüp" diye cevap verdi.
Genk'teki performansını burada da gösterip gösteremeyeceği şeklindeki soru üzerine ise Samatta, "Neden olmasın. Bunu yapabileceğimi düşünüyorum. Bunu yapamamam için herhangi bir problem görmüyorum. Umarım her şey herkesin düşündüğü gibi gider. Umarım takımın önemli bir oyuncusu olurum ve takımıma yardım ederim." dedi.

FENERBAHÇE’YE GELMEDEN ÖNCE ASTON VILLA TECRÜBESİNİ YAŞAMAM GEREKİYORDU

İngiltere'deki tecrübesiyle ilgili de konuşan Samatta, “Aston Villa’daki performansım için kimseyi suçlayamam. Çünkü orası da benim için güzel bir tecrübeydi. Fenerbahçe gibi büyük bir takıma gelmeden önce yaşamam gereken bir tecrübeydi diye düşünüyorum. Dolayısıyla pozitif yaklaşıyorum. Belki de benim için Tanrı’nın planı buydu. Buraya gelmeden önce böyle bir tecrübe yaşamam gerekiyordu. O tecrübeyi yaşamış olduğum için mutluyum. Son derece pozitif bakıyorum. Aston Villa benim için güzel bir tecrübeydi.” ifadelerini kullandı.

LİG BAŞLADI VE HEPİMİZİN YÜZDE YÜZ HAZIR OLMASI GEREKİYOR

Samatta sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim için bu takıma katıldığım ilk andan itibaren çok güzel bir atmosfer vardı. Hiç yeni transferlermiş gibi bir izlenim almadım. Gerçekten herkes buraya çok hızlı adapte olmuş. Çünkü herkes takım için her şeyini veriyordu. Elinden gelenin en iyisini veriyordu. Kulübün onlara ihtiyacı olduğunu biliyorlar. Bütün oyuncular bunun bilincinde. Bu Baymavi yüzden herkes hızlı bir şekilde adapte olmak zorunda kaldı. Vaktimiz yok. Lig başladı ve hepimizin yüzde yüz hazır olması gerekiyor.”

BENİM YAPMAK İSTEDİĞİM, BURADA GEÇİRDİĞİM ZAMAN BOYUNCA TAKIMIMA YARDIM ETMEK

Kendisi gibi Aston Villa'dan gelen eski futbolcumuz Dalian Atkinson'un derbilerdeki özel performansı hatırlatılınca Samatta, “Bu hikayeyi biliyorum. Bana söylediler. Fakat ben üzerimde herhangi bir baskı hissetmedim. Atkinson da gerçekten çok büyük bir oyuncuydu. Uzun yıllar İngiltere’de oynadı. Başarılı bir futbolcuydu. Fakat onun zamanı ve benim zamanım farklı. Ben farklı bir oyuncuyum. Aynı olmasını bekleyemezsiniz. Benim yapmak istediğim, burada geçirdiğim zaman boyunca takımıma yardım etmek.”

İHTİYACI OLAN İNSANLARA YARDIM ETMENİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİLİYORUM

Yardımsever bir insan olması konusunda ise Tanzanyalı golcü, “Ben de bir insanım. Bir Müslümanım. Bir insan olarak ihtiyacı olan insanlara yardım etmenin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Belki de Tanrı beni başarılı olmam için seçti. Fakat ben ihtiyacı olan insanları da hatırlamam gerektiğini düşünüyorum. Birçok insan yiyecek yemek bile bulamıyor. Dolayısıyla bir Müslüman olarak bizim de her zaman yardım etmemiz gerekiyor. İyi bir insanım. İyi bir insan olmaya çalışıyorum. Herkes aynı şartlarda değil. Zor şartlarda olan insanlar var. Dolayısıyla paylaşabiliriz diye düşünüyorum. Dürüst olmak gerekirse ben paylaşmanın önemini çok iyi biliyorum. Çünkü benim elde ettiği başarılara ulaşan çok fazla Tanzanyalı oyuncu yok. Ben de sokakta oynuyordum, Tanzanya’da Simba adında küçük bir takımda oynuyordum. Daha sonra Kongo’da TP Mazembe adında bir takıma transfer oldum, Belçika’ya gitmeden önce. Dediğim gibi belki de Tanrı beni seçti bunun için, bu yolu benim için seçti. Ben de açıkçası bu imkanları olmayan insanlara yardım etmeye çalışıyorum. Her zaman geçmişe ve geride bıraktıklarıma bakmak istiyorum çünkü yetenekten ziyade belki de Tanrı beni seçti. Bugün benim kim olduğumu o belirledi. Birçok insan Tanzanyalı oyuncuların neler yapabileceğini bilmediğinden dolayı belki bu benim için zorlayıcı bir faktör olmuş olabilir.”

HER ZAMAN POZİTİF VE MUTLU OLMAYA ÇALIŞIYORUM

Mizacıyla ilgili bir soruya da Samatta, "Çoğu zaman pozitif olmaya çalışıyorum. Ben böyleyim, böyle bir insan olmaya çalışıyorum. Tabii ki benim de sinirlendiğim, kızdığım zamanlar oluyor çünkü ben de bir insanım. Ama genel olarak etrafıma negatiflik vermemeye çalışıyorum. Her zaman pozitif ve mutlu olmaya çalışıyorum. Fakat her zaman mutlu ve pozitif olmak zordur, kolay değil ama ben her zaman pozitif ve mutlu olmaya çalışıyorum. Çünkü etrafıma negatif enerji vermek istemiyorum.” diye cevap verdi.

FUTBOLU SEVEN TANZANYALILARIN %100’Ü FENERBAHÇE’Yİ DESTEKLİYOR OLACAK

Tanzanyalıların kendisinin transferiyle birlikte Fenerbahçe'ye karşı ilgi gösterdikleri hatırlatılan Samatta,  “Evet, Fenerbahçe’nin artık Tanzanya’dan çok fazla taraftarı var. Futbolu seven Tanzanyalıların %100’ü tamamı Fenerbahçe’yi destekliyor olacak. Çünkü onlar beni destekliyorlar. Ben milli takım kaptanıyım ve onlar için, birçok çocuk için orada idol olarak gördükleri biriyim. Gerçek anlamda çok fazla desteklerini görüyorum, nereye gidersem gideyim. Dolayısıyla eminim ki Fenerbahçe de çok fazla taraftar kazandı." dedi.

Anahtar Kelimeler:
FENERBAHÇESamatta

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43