Önemli olan Fenerbahçe’nin kazanmasıdır

Fenerbahçemizin forvet oyuncularından Michael Frey, sabah saatlerinde Can Bartu Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Önemli olan Fenerbahçe’nin kazanmasıdır

Takımdaki herkesin Fenerbahçe'nin başarısı için çalıştığını dile getiren Michael Frey, görev aldığı müddetçe elinden gelenin fazlasını da yapacağını ifade etti.

Performansını değerlendirerek sözlerine başlayan Michael Frey, “Takımı her gün antrenmanlarda görme fırsatım oluyor. Gerçekten çok fazla çalışıyoruz ve ligin başına göre kesinlikle daha iyi bir durumdayız. Türkiye’nin en iyi takımı olmak için çok fazla savaşıyoruz.” dedi.

Son dönemde Erzurumspor ile ilgili hakkında çıkan haberleri de değerlendiren Frey, “Açıkçası bu haberleri ilk olarak gazetede okudum. Bu haberler çıkmadan önce Erzurumspor hakkında pek fazla bir şey duymamıştım. Dediğim gibi sadece medyada duymamdan ibaret. Tabii ki Erzurumspor’a saygım var ama bu haberlerden önce onlarla ilgili çok fazla bir şey duymadım.” ifadelerini kullandı.

Başarılı futbolcu, bir basın mensubunun, kendisinin son dönemde fazlasıyla eleştirildiği şeklindeki sorusuna ise şu şekilde cevap verdi:
“Açıkçası öyle olduğunu düşünmüyorum. Geldiğim günden itibaren kulüpteki insanların bana karşı her zaman çok iyi olduğunu ve gelişimimi desteklediğini görüyorum. Benim gördüğüm şey bu ve çok fazla eleştirildiğimi düşünmüyorum.”

Roberto Soldado ve Islam Slimani’yle aralarında olan rekabete de kısaca değinen İsviçreli yıldız, “Tabii ki gelmeden önce takımdaki oyunculara bakarsınız ama ben konuya birinci, ikinci ya da üçüncü forvet olarak bakmıyorum. Biz bir takımız ve birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Oynayan ve oynamayan oyuncular, her zaman birbirine yardım ediyor. Aramızda iyi bir arkadaşlık var. Biz Fenerbahçe’nin iyiliği için birlikte savaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Görev aldığı sürece Fenerbahçe’nin kazanması için elinden geleni yapacağını da dile getiren İsviçreli golcü, “Her şeyden önce önemli olan Fenerbahçe’nin kazanmasıdır. Benim için forvet olarak gol atmak önemli ve son hazırlık maçında da gol attım, benim için iyi de oldu. Gol atmak istiyorum, ceza sahasına girdiğimde benim görevim gol atmak ama aynı zamanda defansif bir görevim de var. Takımıma yardım etmek istiyorum. Saha içerisinde herkes birbirine yardım etmek istiyor. Zamanla goller de gelecektir ama önemli olan Fenerbahçe’nin kazanmasıdır.” dedi.

Bir basın mensubunun; “Kendisinden bir ilk on bir Kralbet yapmasını isteseler, kendisini mi yazar, başkasını mı?” şeklindeki sorusuna, “Bu benim işim değil, bu kararı vermek hocamızın görevidir. Ben oynayınca mutlu oluyorum ama önemli olan Fenerbahçe’dir.” cevabını verdi. 

Takımımızın, 8 haftalık lig periyotu sonunda geldiği noktayı değerlendiren Frey, “Bence takımın performansına son haftalara bakıldığında iyi gittiğini söyleyebilirim. Tabii ki gelişim var ama istediğimiz seviye bu değil. Daha da iyi olmak istiyoruz. Önemli olan maçları kazanmak. 3 kulvarda da yarışıyoruz ve bu 3 kupayı da -Lig, Türkiye ve UEFA Kupası- tabii ki kazanmak istiyoruz. Şu anda yapmamız gereken şey maç maç bakmak. Benim için devamında goller de gelecektir. Ama şunu söyleyebilirim ki, ben bu takımda herkesten çok daha fazla çalışıyorum, bunu da görüyorlar.” şeklinde bir açıklamada bulundu.

“Yaklaşık 2-3 aydır buradayım ve hocamdan gerek taktiksel gerekse de diğer konularda çok fazla şey öğrendim. Oyunculardan da teknik anlamda çok fazla şey öğrenebiliyorum. Ben, her maçta ve her antrenmanda çok çalışıyorum. Elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorum ve başarı da bu sayede gelecek. Birazcık pozitife odaklanmamız gerekiyor, negatife değil.”

Doğum tarihinin (19.07.1994), kulübümüzün kuruluş yılı olan 1907 ile aynı olmasına ilişkinse, “Fenerbahçe’den teklif geldiğinde bu tesadüfü gördüm ve belki de kaderim bu diye düşündüm. Göğsümde gördüğümde ve bu sayıyı duyduğumda gurur duymamı sağlıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

“Fenerbahçe’nin şampiyon olacağına inanıyor musun?” şeklinde kendisine gelen soruya ise, “Tabii ki inanıyorum, yüzde yüz.” cevabını verdi.

Takımdaki havanın çok iyi olduğuna ve herkesin Fenerbahçe’nin başarısı için çalıştığına değinen Michael Frey, “Takımdaki hava çok iyi, diyebilirim. Çok fazla iyi kalbi olan insan var. Her birinin içinde futbol tutkusu var. Birlikte çalışarak büyük hedeflere ulaşabiliriz. Çok fazla farklı milletten oyuncu var ama hepimizin hedefi aynı. Tek bir hedef, tek bir amaç için çalışıyoruz o da, Fenerbahçe’nin başarısı.” dedi.

Kadro dışı kalan oyuncularımız hakkında, “Futbol içinde bu tarz olaylar ilk defa olmuyor. Profesyonel olarak bu tarz durumları kabul etmeniz gerekiyor. Tek diyebileceğim şey tabii ki onlar iyi arkadaşlarımız.” şeklinde bir değerlendirmede bulunan İsviçreli futbolcu, sözlerini şu şekilde noktaladı:
“Tabii ki bize sebepler hakkında bir şeyler söylediler ama önünüze bakmak zorundasınız. Gün be gün bir sonraki hedefinize odaklanmak zorundasınız. Bu konu ile ilgili üzgün olamazsınız, sonuçta bu futbol ve futbol da bir iş.”

Anahtar Kelimeler:
FENERBAHÇEMichael Frey

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43