Rossi: Kalan bütün maçları kazanmak istiyoruz

Kulübümüzün 3 yıllık sözleşme imzaladığı Uruguaylı futbolcu Diego Rossi, Fenerbahçe TV’de yayınlanan ‘Günün Röportajı’ programına konuk oldu.

Rossi: Kalan bütün maçları kazanmak istiyoruz


Takımın gidişatıyla ilgili genel bir değerlendirme yaparak sözlerine başlayan Diego Rossi, oluşan güzel atmosferle ilgili, “Şu anda iyi bir dönemden geçiyoruz. Almış olduğumuz sonuçlar da daha iyi çalışmamıza ve daha iyi sonuçlar almamıza yardım ediyor. Tabii ki maç maç kazanarak devam etmek çok güzel. Çalışmalarımızı muhakkak olumlu anlamda etkiliyor. Güzel bir atmosfer oluşuyor, aynı zamanda beklentileri de arttırıyor.” dedi.
 
KALAN BÜTÜN MAÇLARI KAZANMAK İSTİYORUZ VE ÇALIŞMALARIMIZI BUNUN İÇİN SÜRDÜRÜYORUZ
 
Sezonun bundan sonraki bölümüyle ilgili değerlendirme yapan Rossi, “Sezonun son dönemi zor bir dönem olacak. Her zaman sezonların son dönemi çok belirleyici olur. Dolayısıyla maçların zorluk derecesi muhakkak ki artıyor bu dönemlerde. Bizim konsantrasyonumuzu yüksek tutmamız gerekiyor. Kalan bütün maçları kazanmak istiyoruz ve çalışmalarımızı bunun için sürdürüyoruz.” diye konuştu.
 
OYNADIĞIM ZAMANLARDA ELİMDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAYA, TAKIMIMA YARDIM ETMEYE ÇALIŞIYORUM
 
Kendi performansıyla ilgiliyse Uruguaylı futbolcu, “Her oyuncu arka arkaya maçlar oynadığı zaman performansını yukarı çekme anlamında büyük bir destek görmüş oluyor. Üst üste maç oynamak oyucuya performansını yukarı çekebilmek için çok yardım ediyor. Ben de son maçlarda ilk 11 oynama fırsatı buldum. Oynadığım zamanlarda elimden gelenin en iyisini yapmaya, takımıma yardım etmeye çalışıyorum. Umarım performansım bu şekilde devam eder ama daha da önemlisi umarım 3 puan almaya devam ederiz.” değerlendirmesini yaptı.
 
Sezon başı Fenerbahçe’ye transferinin ardından geçirdiği adaptasyon süreciyle ilgili Rossi, “Her ülkenin her ligin kendine has özellikleri var. Bu anlamda benim ülkemde, Uruguay’daki futbolu kıyasladığımda buradaki özelliklerin benzer olduğunu düşünüyorum. Bunun da benim adaptasyon sürecime çok yardımı olduğunu düşünüyorum. Her ligin farklı özellikleri olduğu için bu adaptasyon süreci bazı oyuncular için daha uzun bazı oyuncular içinse daha kısa olabiliyor. Ama her oyuncu mümkün olan en kısa sürede bu süreci atlatmak istiyor.” şeklinde konuştu.
 
BURADA OLMAKTAN DOLAYI GERÇEKTEN ÇOK MUTLUYUM
 
Kulübümüzle imzaladığı 3 yıllık sözleşmeyle ilgili de konuşan Diego Rossi, “Burada olmaktan dolayı gerçekten çok mutluyum. Bu kulübe çok fazla şey vermek istiyorum. Elimden gelenin en iyisini yapıp bu kulübün formasını giydiğim her maçta sahada her şeyimi vermek istiyorum.” dedi.
 
Fenerbahçe’de olmaktan dolayı mutlu hissettiğini belirten Rossi, “Buraya ilk geldiğimizde bizim için her şey yeniydi. Şehre ve kulübe adapte olmamız gerekiyordu. Kulübe ve şehre alıştıktan sonra gerçekten çok keyif almaya başladık. Şehri tanıdıktan sonra çok mutlu olduk. Ailem de ben de burada olmaktan dolayı çok mutlu hissediyoruz.” ifadelerini kullandı.
 

DİKİNE OYNAMAYI VE HER ZAMAN KALEYE YAKIN OYNAMAYI SEVİYORUM
 
Gol atmayı seven bir oyuncu olduğunu ifade eden Rossi, saha içinde pozisyonu ve oyuncu özellikleriyle ilgili, “Oyuncular her zaman takımına yardım etmek ister. Bu golle de olabilir, asistle de olabilir. Ama her zaman oyuncular takımına yardım etmek ister. Özellikle forvet oyuncuları gol anlamında yardımda bulunmak ister. Ben de bu şekilde gollerime devam etmek istiyorum. Benim de oyun tarzım bu. Dikine oynamayı ve her zaman kaleye yakın oynamayı seviyorum. Pozisyonum gereği özelliklerim bu şekilde.” açıklamasını yaptı.
 
MAÇLARA HAZIRLANDIĞIMIZ BU YOĞUN DÖNEMLERDE GÜZEL BİR ORTAMA SAHİP OLMAK OYUNCULAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
 
Takım içindeki arkadaşlık ortamıyla ilgili Diego Rossi, “Bu, futbolcular için çok önemli. Bir takım için çok önemli. Takımın iyi olması, iyi bir enerjinin olması muhakkak çok önemli. Maçlara hazırlandığımız bu yoğun dönemlerde güzel bir ortama sahip olmak oyuncular için çok önemli. Almış olduğumuz sonuçların da içerideki ortama olumlu anlamda etkisi oluyor. Şu ana kadar güzel gidiyor. Aynı dili konuşuyor olmanın büyük bir önemi var. Takımımızın içinde İngilizce konuşan çok fazla oyuncu var. Herkes birbiriyle rahat bir şekilde iletişim kurabiliyor. Herkesin birbiriyle arasının iyi olması çok önemli.” diye konuştu.
 
Jose Sosa’yla yaşadığı bir anısıyla ilgili de konuşan Rossi, “(Gülerek) Hatırlıyorum. Bana kızmıştı o maçtan sonra çünkü aslında o maçtan önce gol atarsam bu golü ona adayacağımı konuşmuştuk. O maçta yapmadım ama daha sonra attığım bir golden sonra -biz mate çayı içiyoruz-, ona bir gönderme yapmıştım ama bunu sizle konuşmadık.” dedi.
 
Mate çayını çok sevdiğini de sözlerine ekleyen Uruguaylı futbolcu, “Zaten bizim kültürümüzün bir parçası. Nereye gidersek gidelim yanımızda mate çayını götürüyoruz. Çok seviyoruz. Bizim ülkemize ait bir şey.” ifadelerine değindi.
 
DERBİ MAÇLARI HER ZAMAN ÇOK ÖNEMLİDİR. ASLINDA YILIN EN ÖNEMLİ MAÇLARIDIR
 
2-0 galibiyetimizle sonuçlanan Galatasaray derbisini de değerlendiren Diego Rossi, şunları söyledi: “Derbi maçları her zaman çok önemlidir. Aslında yılın en önemli maçlarıdır. Bu maçları kazanmak çok güzel bir duygudur. Son oynadığımız derbi maçında evimizde, taraftarımızın önündeydik, taraftarlarımız mükemmel bir atmosfer yarattı. Gerçekten çok güzeldi. Bu tür maçları oynamak her futbolcu için şüphesiz çok güzeldir.”
 
TARAFTARLARIMIZ YANIMIZDA OLSUNLAR ÇÜNKÜ ONLARIN BİZE OLAN DESTEĞİ, OYUNCULARIN PERFORMANSINA DA ÇOK YARDIMCI OLUYOR
 
Taraftarlarımızın özellikle iç sahadaki son maçlarda tribünde yarattığı atmosferle ilgili de konuşan Rossi, “Hiç şüphe yok ki biz oyuncular için taraftarların desteği çok önemli. Son maçlarda stadımız doluydu ve gerçekten bu tarz atmosferlerde oynamak bütün oyuncular için çok güzel bir his. Taraftarlarımız yanımızda olsunlar çünkü onların bize olan desteği, oyuncuların performansına da çok yardımcı oluyor.” değerlendirmesini yaptı.
 
22 Nisan Cuma günü deplasmanda oynayacağımız Çaykur Rizespor maçıyla ilgili düşüncelerini aktaran Diego Rossi, “Sezonun sonuna az bir süre kaldı. Bu süreçte oynayacağımız bütün maçlar çok önemli olacak. Bütün maçlara bu şekilde yaklaşıyoruz. Oynayacağınız her maça ayrı bir şekilde odaklanmanız gerekiyor. Her maçın kendi içinde kendi anlamı oluyor. Her maç özel oluyor. Biz de bu maçların hepsinde en iyimizi verip hepsini kazanmak istiyoruz.” dedi.
 
Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası’nda mili takımı Uruguay’ın da yer alacak olmasıyla ilgili Rossi, “Uruguayla Dünya Kupasına gitmek gerçekleşmiş bir rüya olur. Bütün oyuncular Dünya Kupasında yer almak isterler. Ben de o turnuvada yer alabilmek için en iyi şekilde hazırlanacağım. Güney Kore’yle aynı gruptayız. Kim Min-Jae ile karşılaşmak güzel olacak. Burada her günü birlikte geçiriyoruz. O maçlarda rakip olmak hiç şüphe yok ki ikimiz için de güzel olacak. Kuralar çekildikten sonra (Kim Min-Jae ile) aramızda şakasını yaptık, ‘Artık rakip olduk.’ diye. Aynı zamanda dedik ki, ‘Bu maçlarda iyi olan kazansın.’” diye konuştu.
 
Takım arkadaşıyla Dünya Kupası’nda rakip olacak olmasıyla ilgili, “Futbol böyle. Bunlar futbolun parçası. Kariyerinizde ilerledikçe bu tarz durumlarla karşılaşabiliyorsunuz. Bu tarz durumlarla karşılaştıkça bu tarz durumlara alışabiliyorsunuz. Aslında güzel bir durum. Kariyerinizin başında belki garip gelse de zamanla alıştığınız bir durum.” yorumunu yapan Diego Rossi, aile bireylerinin maçlarını izlediğini ise şu sözlerle dile getirdi:
 
“Mümkün olan her zaman stadyuma gelip beni izlemeye çalışıyorlar. Özellikle eşim bütün yıl benimle burada olduğu için her maça geliyor. Burada olmayan aile bireylerim Uruguay’dan buraya geldikleri zaman muhakkak stadyumda maçı izlemeye geliyorlar.”

Anahtar Kelimeler:
FENERBAHÇEDiego Rossi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43