Serdar Dursun: Kariyerimde her zaman kendime güvendim

Golcü oyuncumuz Serdar Dursun, Beşiktaş maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Futbol A Takımımız derbi hazırlıklarını Can Bartu Tesislerimizde yaptığı antrenmanla sürdürürken, idman öncesi Serdar Dursun basın toplantısı düzenledi.

Serdar Dursun: Kariyerimde her zaman kendime güvendim

Golcü oyuncumuz Serdar Dursun, Beşiktaş maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Futbol A Takımımız derbi hazırlıklarını Can Bartu Tesislerimizde yaptığı antrenmanla sürdürürken, idman öncesi Serdar Dursun basın toplantısı düzenledi. Kariyerinde iniş çıkışlar olsa da her zaman kendine güvendiğini ve Fenerbahçe'de oynamak için dualar ettiğini dile getiren başarılı isim, Beşiktaş maçını da kazanmak istediklerini söyledi. Oyuncumuzun açıklamalarından derlediklerimiz şöyle:
 
"Öncelikle tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı mübarek olsun. Derbi maçı özel bir maç. Kazanmak için gideceğiz. İnşallah 3’te 3 yaparak sezonu iyi bir şekilde tamamlamak istiyoruz.
 
Geçen sene gol kralı olmuştum. Şu anda gol krallığında 14-15 gol atan oyuncular var. Önümüzde 3 maç var. Bu rakamlara gelince herkes gol kralı olmak istiyor. Kalan 3 maçta da atabildiğim kadar gol atmak istiyor ve birinci sırada bulunmak istiyorum. Bu performans gelecek sezon için yeterli mi? Fenerbahçe’ye her sezon iyi forvetler, starlar gelir. Ben de performansımın üstüne koyarak bu sezonu en iyi şekilde bitirmek istiyorum. Bakalım seneye ne olacak. Kim gelirse gelsin ben performansımı göstermek ve birinci forvet olmak istiyorum.
 

Bu sene çok talihsizlikler yaşadım. İlk maçta sakatlandım. Bu benim performansımı geriye götürdü. Az oynadım. Gol krallığını da bakarsak en az 11’de oynayan ve en az süre alan benim. Son iki aydır düzenli ilk 11'de oynuyorum. Forvet için her zaman ilk 11’de oynamak ve süre almak önemlidir. Bakalım seneye ne olacak, inşallah herkes için hayırlısı olur.
 
İsmail hoca geldiğinden beri takım iyi performans gösterdi. Son 15 maçta Avrupa’da da en yüksek istikrar ve puanı yakaladık. İsmail hoca bana ne kattı? Hoca bana güvendi. Üst üste 11 oynattı. Takımda oyuncular performanslarının üzerine koymaya başladı ve 11’de düzenli oynadılar. 4-3-3 sistemine dönüldü. Bu sistem pivot santrafor ya da sahte 9 olarak daha çok topla oynamama müsait oluyor. Bazı hocalar defansın arkasında dikili kalmanı ister, İsmail hoca istiyor ki; sürekli ön tarafta gezeyim, kenarlara geleyim. Benim için en önemli şey kafa olarak; ilk 11’de oynarsan, toplar gelirse daha rahat çıkıyorsun. Hocaya da teşekkür ediyorum, beni oynattı. Bazen 2-3 maç gol atmazsan yedeğe çekilirsin. Öyle bir şansım da oldu.
 
14 golüm oldu. 3 maç kaldı. Bakalım sezon sonu ne olacak.  Her zaman bir forvet olarak çift hanelere ulaşmak istiyorum. 10, 20, 30 gol söylemem ama her maça gol ve asist için çıkarım. Biraz daha fazla oynasaydım ne biliyim şu an 14 oldu, belki 20-22’i olabilirdi. Hayal gücüm biraz yüksektir. Böyle olabilirdi ama bakalım.
 

Arda’yı yaz mevsiminden itibaren tanıyorum. Çoğu oyuncu da söylemişti. Sonra antrenmanlarda gördüm. Kendini direkt belli ediyor. Çok değişik bir yeteneği olduğunu herkes anlıyor. 17 yaşında, çok genç. Bu sene oynadığı sürelerde müthiş işler yaptı. Çok da iyi ve temiz bir çocuk. Fenerbahçe gibi camialar çok büyük. Türkiye’deki genç oyuncular için böyle baskılarda oynamak çok zordur. İlk sene biraz daha kolaydır ama seneye Arda için nasıl olacak, onu bilemem. İnşallah sakatlıksız belasız kendini geliştirir, temiz bir çocuk ve inşallah kişilik olarak böyle kalır. Fenerbahçe zordur, forma rekabeti olacak. İnşallah son maçları da iyi geçirip bana düşmez de inşallah Avrupa’ya en kısa zamanda gider.

Küçüklükten beri sürekli vuruş özellikleri ve kendimi geliştirmek açısından yeni şeyler denerim. Önceki dönemlerde maçlarda ve idmanlarda röveşata golleri atmıştım. Şu ana kadar Fenerbahçe’de bu tarz bir golüm olmadı. Biraz penaltıda farklı bir golüm oldu. Gol, goldür ama her zaman jeneriklik goller daha güzel oluyor.
 

(Fenerbahçen) Maçlara gelirdim. Bende çok fotoğraflar ve videolar var. O video (Fenerbahçe tribününde maç izlerken) Karagümrük zamanından, 22 yaşındaydım. Her zaman kendime inandım. İkinci ligde oynuyordum ama her zaman bir gün orada (Fenerbahçe) olacağıma inanıyordum ve dua ediyordum. Yazın transfer teklifi olunca buraya geldik. Before/After (Önce/Sonra) videosu çektik. Güzel de oldu. Her zaman gençler ya da benim gibi Süper Lig’e, oradan alt lige düşen oyuncular için bu video umut kaynağı olur. Ben de öyle bir kariyer yaşadım. Bazı oyuncular 17-18 yaşlarında böyle takımlarda oynamaya başlar. Ben biraz düştüm. 24 yaşından itibaren kariyer sıçramam oldu. Kazıya kazıya geldim buralara. Kariyerime bakarsak nereden nereye geldim. İnşallah bu genç oyuncular için umut olur. Bazı oyuncular da burada oynayamıyorlar;  ikinci-üçüncü lige gidiyorlar. Kafaları karışıyor, acaba bitti mi diye. Genç oyuncular her zaman kendilerine güvensinler. 1-2 senede nereden nereye geldim, inşallah devamı olur.

4-3-3 sisteminin önünde oynamayı seviyorum. Sahte 9 gibi. Bazen 10 numarada oyun kurmayı, ya da kanatlara inmek gibi. Benim için en önemli şey yeter ki top öne gelsin. Yeter ki ceza sahasında topla bulaşayım. Sistem fark etmiyor.

Zor bir lig. Katı defans yapılıyor. Bireysel olarak yetenekli oyuncular var. Her takımın 4-5 tane yetenekli ve kariyerli oyuncusu var. Gol krallığında birinci ismin15 golü var. Diğer liglere bakarsak 18-20-25 civarında gol atanlar oluyor. (Bunun sebebi) Belki ligden, belki savunmalardan, belki de oyuncular yeteri kadar performans gösteremedi. Bilemiyorum."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43