"Sosyal medyaya bakarsam TFF'yi yönetemem"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir; Süper Lig'in durumu, hakem eleştirileri, limit aşımları, Mesut Özil transferi hakkında önemli açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

"Sosyal medyaya bakarsam TFF'yi yönetemem"

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'a röportaj verdi. Nihat Özdemir;  Süper Lig'in durumu, hakem eleştirileri, limit aşımları, Mesut Özil transferi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Türk futbolu, hakemler ve kulüplerin harcama limitleri hakkında önemli açıklamalar yaptı. Özdemir, “TFF Başkanlığı gerçekten çok zor. Çünkü aldığınız her karar, bir tarafı üzüyor” dedi.

Röportajdan öne çıkan kısımlar şu şekilde:

Ligdeki takımların çoğu hakemlerden şikayetçi. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Hakemlerin verdiği kararlar bir tarafı memnun ederken, diğer takımı memnun etmiyor. Böyle olunca memnun olmayan takım, hakem kararlarına yönelik şikayetlerde bulunuyor. 'Hakkımız yeniyor, neden susuyorsun?' diye taraftar baskısı olduğu için kulüp başkanları da basın önüne çıkıp hakemleri eleştiriyor. Sonrasında da inanın çoğu başkan beni arıyor ve 'Taraftarlarımız hakkımızın yendiğini düşünüyor, o yüzden biz böyle bir açıklama yaptık' diyor. Eleştirilere açığız, eleştirebilirler ama hakaretlere varan sözleri asla kabul etmeyiz. Burada önemli olan tenkitlerin saygı çerçevesinde yapılması. Her insan, futbolcu veya teknik adam gibi, hakemler de zaman zaman hatalı kararlar verebiliyor ancak geride bıraktığımız haftalarda hakemlerimizin genel performansının iyi olduğunu düşünüyorum. Tecrübeli hakemlerin yanına Süper Lig'de ilk kez görev alan genç ve yeni isimler de katıldı.

Maçlar seyircili oynanmaya ne zaman başlayacak?
Biz burada tamamen Sağlık Bakanlığı'nın ve Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri ile hareket etmek durumundayız. Bununla ilgili olarak da tüm senaryoları federasyon olarak tartışıyoruz. Salgın etkisini yitirdiğinde yine ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli şekilde maçları seyircili olarak oynatmaya başlayacağız.

"Sosyal medyada yazılanlarla ilgilenmiyorum"
Burası bağımsız ve özerk bir federasyon. Ben de buranın başkanıyım. Ancak aldığımız her kararın, attığımız her adımın Türkiye Cumhuriyeti'nin menfaatleri ile çelişmemesi lazım. Başkan olarak devletimizin kurumlarıyla iletişim halinde olmak, iyi ilişkiler kurmak son derece normal bir durum. Sosyal medyada yazılanlara bakarsam ben TFF'yi yönetemem. O yüzden ilgilenmiyorum yazılanlarla. Aldığımız kararların tümünü TFF'de tartışarak alıyoruz. Hiçbir kararımızda sosyal medyada yazılanların etkisi olmaz, olamaz da.

Dört büyüklerin borçları katlanarak artıyor. Bu sıkıntılı sürece nasıl bakıyorsunuz?
Göreve gelince Takım Harcama Limitleri uygulamasını getirdik. İki sezondur uyguluyoruz. UEFA da bunu tavsiye ediyor ve uygulamalarımızı takdir ediyor. Limitlerini aşan kulüplere puan silmeye kadar giden yaptırımlar uyguluyoruz. Hangi takım olursa olsun... Burada tabii ki yeniden yapılandırma sürecinin içindeyiz. Bunu bankalar birliği ve kulüplerimizle görüşerek harcama limitleri oluşturduk. Burada amacımız kulüplerimizi mali bir disiplin altına almak.

"Mesut Özil marka değerine büyük katkı sağlayacak"
Sadece Türkiye'de değil, uluslararası alanda da yankı uyandırdı. Ligimizin marka değeri açısından, dünyaca ünlü bir futbolcunun burada forma giyecek olması futbolumuza katkı sağlayacak. Mesut'a, siyasi sebeplerden dolayı ağır uygulamalarda bulunuldu. Milli takıma alınmadı, en son Arsenal'de kadroya alınmadı. Bu kadar yetenekli bir futbolcu, uzun süre futboldan uzaklaştırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la fotoğraf çektirdiği için değil mi?
Evet. Mesut'u, Cumhurbaşkanımızla görüştüğü ve fotoğraf verdiği için takımından uzak tuttular. Bu duruma çok üzülmüştüm. Özil'e yapılan haksızlığı birçok yerde dile getirmiştim. Mesut, Ngsbahis çok başarılı bir futbolcu. Ümit ediyorum, kısa zamanda maç eksikliğini tamamlar, ligimizde oynamaya başlar.

PANDEMİ DÖNEMİNDEKİ KAYIPLARIMIZI HIZLA TOPARLAYACAĞIZ
 Ülkemizin salgın sürecindeki ekonomi politikalarını nasıl buluyorsunuz?
Ben Türkiye'nin temel dinamiklerine ve potansiyeline inanmış biriyim. Bu sıkıntılı dönemden hızla çıkacağımızı düşünüyorum. Özellikle aşının bulunması umut yarattı. Türkiye gerek genç nüfusu, gerek eğitimli iş gücü ve coğrafi konumu sayesinde müthiş bir potansiyel barındırıyor. Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin bu potansiyeli sayesinde pandemi dönemindeki kayıplarını hızla toparlayacağına inanıyorum.

RÖPORTAJ : TUBA KALÇIK
KAYNAK: SABAH

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43