Steven Caulker: Fenerbahçe’de olmaktan dolayı çok mutluyum..

Yeni transferimiz Steven Caulker, Serkan Acar Resort & Sports Topuk Yaylası Tesisleri'nde basının karşısına geçti ve soruları yanıtladı. Fenerbahçe’de olmaktan dolayı çok mutlu olduğu belirten defans oyuncusu, lider özelliğini göstermek istediğini söyledi.

Steven Caulker: Fenerbahçe’de olmaktan dolayı çok mutluyum..

İngiliz futbolcumuzun açıklamalarından derlediklerimiz şöyle:
 
“Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Geldiğim ilk hafta benim açımdan güzel geçiyor. Yeni teknik direktörümüzle birlikte gayet iyi zaman geçiriyoruz. Disiplinli bir hoca. Kendisi bizden sürekli yoğun çalışmamızı, iyi ve sıkı çalışmamızı istiyor. Ben de şu anda geçirdiğim zamandan büyük keyif alıyorum. Yeni sezon için maçları da aynı şekilde heyecanla bekliyorum.
 
Buraya gelmem benim açımdan oldukça kolay bir karar oldu. Betpas Söylemiş olduğunuz gibi gerek Türkiye’den gerek Avrupa’dan başka kulüplerden de teklifler vardı. Başkanımızla görüştükten sonra benim için karar vermesi çok daha kolay oldu. O azmi hissettim, o isteği çok fazlasıyla gördüm. Tabiki buradaki kaliteli oyuncular da buraya gelmemde etken oldu. Kulübün, taraftarın büyüklüğü beni buraya çeken etkenlerdendi. 7 yıldır kazanılmayan bir şampiyonluk var. Ben de bu doğrultuda heyecanla çalışmaya devam edeceğim. Takım arkadaşlarımla, teknik direktörümüzle bu yıl bu başarıyı elde edeceğimizi düşünüyorum.
 
İngiltere ile Danimarka arasında oynanan Euro 2020 yarı final karşılaşmasındaki penaltı pozisyonuyla ilgili bir soru üzerine Caulker, "Bana göre pozisyon penaltıydı tabi ki ben İngiltere taraftarıyım. Orada da daha önce oynadım, kadroda bulundum. Dolayısıyla oradaki futbolcuları, takım arkadaşlarımı çok seviyorum. Şu anda İngiltere milli takımı finalde, heyecanlıyım. Karar penaltı olsa da olmasa da sonuç olarak İngiltere finalde, futbolda bazen böyle kararlar olabiliyor. Bazıları penaltı olmadığını, bazıları penaltı olduğunu savunuyor ama sonuç olarak İngiltere final oynayacak" dedi.
 

Caulker, kariyeriyle ilgili olarak şöyle konuştu: "Öncelikle bu noktada Alanyaspor’a teşekkür etmek istiyorum. Bana Türkiye’de oynama fırsatı verdiler. Özellikle kariyerimde zor zamanlar geçirdiğim dönemde o fırsatı bana verdiler. Onlar daima kalbimde olacaklar. Onlar için de her zaman pozitif şeyler diliyorum, umuyorum daha iyisi olacak. Ben burada liderlik özelliğimi göstermek istiyorum. Hayatta ve kariyerimde elde etmiş olduğum tecrübeleri burada göstermek ve bu doğrultuda takım arkadaşlarıma yardımcı olarak, başarılara ulaşmak istiyorum.
 
Benim açımdan hangi formasyonda oynandığı çok sorun teşkil etmiyor. Bu hocanın vereceği bir karar. Ben her daim oynamaya kendimi hazır hissediyorum. Liverpool’da biraz daha önde oynadığım zamanlarda olmuştu Benim için şu anda tek önemli şey bu formayla başarı kazanmak ve çok çalışmak. Çok çalışarak kollektif bir şekilde çünkü futbol bireysel bir oyun değil. Kollektif olarak hareket edeceğiz ve hocanın vereceği karara da her zaman saygı duyacağız ve karar tabiki onun olacak.
 
Hızlı ve atletik oyunculara karşı sorun yaşayıp yaşamayacağı konusundaki bir soru üzerine "Daha önce bildiğiniz üzere İngiltere’de oynamıştım. Liverpool-Tottenham maçlarımız vardı.  5 yıl Premier Lig’de forma giydim. Şu an itibariyle de kendimi hazır hissettiğimi söyleyebilirim. Tecrübeli olduğumu ifade edebilirim. Tabi ki kariyerinizde iyi ve kötü anlarınız oluyor, bunlar da size tecrübe katıyor. Bununla başa çıkabileceğimi, bu tip oyuncularla başa çıkabileceğimi düşünüyorum. Zaten geçen seneye bakacak olursak, oyuncuların bir çoğu aynı. Tabiki güçleniyorlar, yeni sezon için transferle beraber. Ama ben hangi tip oyuncu olursa olsun bunlarla başa çıkabileceğimi düşünüyorum." dedi.
 

Biraz Türkçe biliyorum ama konuşurken hata yapmak istemiyorum. Bu yüzden bugün İngilizce konuşuyorum. Devam ederek, inşallah güzel Türkçe konuşacağım ve her röportajı Türkçe yapacağım.
 
Attila Szalai hakkındaki bir soru üzerine Caulker, "Kendisinin açıkçası büyük bir hayranı olduğumu söyleyebilirim. Geçen yıl da kendisini seyrediyordum bu sene Avrupa Şampiyonası’nda da takip etme fırsatım oldu. Bana göre kendisi gelecekte çok büyük fırsatlara erişebilecek bir oyuncu. İngiltere ile de bağlantılı olabilecek durumlarını duymuştum ama neyse ki bizim takımımızda oynuyor. Bizim açımızdan mutluluk verici. İyi ki Fenerbahçe’de, umuyorum ki beraber oynama fırsatımız da olur. Harika, güçlü bir defans örneği oluştururuz. Birlikte göstereceğimiz performansla Fenerbahçe’nin elde edeceği kupalara yardımcı oluruz ve tabi ki tüm oyuncularla beraber buna erişmek istiyoruz.
 

İngiltere’deyken de daha önce bu hikayemden bahsetmiştim insanlara, benim bir bağımlılık sorunum vardı. Alkol ve kumar bağımlılıkları ile ilgili kariyerimde zorluklarım oldu. Tabi ki beni etkiledi, kişisel hayatımı etkiledi. Futbolumu etkiledi ve benim futbol dışında kalmama vesile olan etkenler oldu bundan ve dipten geri gelmek durumundaydım. Yeniden başlamak durumundaydım. Daha iyi olmak, daha iyi çalışmak için. Sonrasında bağımlılığımı kontrol ederek, bunu aşarak daha çok futbola odaklandım ve futbol içerisinde kalmaya gayret gösterdim. Bunun için de çok çalıştığımı söyleyebilirim. Başta da söylediğim gibi bu noktada Alanyaspor’a tekrar teşekkür ediyorum. Azimli bir oyuncuyum ve büyük takımlarda oynama hedefim her zaman vardı. Avrupa Ligi’nde geri dönmek, Şampiyonlar Ligi’nde yeniden kendimi göstermek istiyordum. Bu hedeflerim her zaman bende bakiydi. Türkiye’ye geldiğimde de büyük bir takımda oynama hayalim her zaman vardı. Bunlardan bir tanesini Fenerbahçe’ye katılarak, gerçekleştirdim. Şu an itibariyle tek hedefim bu değil. Ligi kazanarak, Şampiyonlar Ligi’nde oynamak istiyorum. Umuyorum ki Tanrı’nın isteği ile bu gerçekleşir.
 
Zamanlamaya daima inanan birisiyim. Her şeyin hazır olduğunda olması gerektiğine inanan birisiyim. Fenerbahçe’nin geçen yıl da bana ilgisi vardı. Başka takımların da vardı ama bunlar geçen yıl gerçekleşmedi. Şu an itibariyle kendimi daha güçlü hissettiğimi söyleyebilirim. Çağdaş hocayla çalışma fırsatımız oldu, onun da bana söylediği çok şey vardı. Onun gösterdiği yeni oyun stiliyle beraber kendi oyunumu da geliştirmiş olduğumu düşünüyorum. Takım olarak iyiydik ama Fenerbahçe özelinde konuşursam Fenerbahçe’nin iyi bir takım olduğunu söyleyebilirim ama maalesef ligi kazanamadı. Özellikle son maçlarda Sivas maçında istediğini gerçekleştiremedi. Burada olmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Burası benim için yeni bir rekabet ortamı. Elbette her kulübe baktım, her kulübü inceledim. Fenerbahçe'nin tarih olarak en iyi tarihe sahip olmasından ve yeni bir tarih yazması açısından da çok potansiyelli bir kulüp olmasından dolayı buradayım.
 

Üçlü sistemde de daha önce oynadığım için tecrübem var; sağ tarafta da, sol tarafta da. Bu formasyonda oynadığınız zaman ileri gitme imkanınız, orta sahayla bağlantı kurma ihtimaliniz de oluyor ve ben bu tip oyunu da sevdiğimi söyleyebilirim. Her şeyden önce futbol oynamayı çok seviyorum. Bunu pozitif nokta olarak söyleyebilirim. Aynı şekilde dörtlü savunma oynadığınız zaman o da aynı şekilde bence etkili formasyon şekli. Çünkü bu sistemle oynadığınızda defansif olarak daha sağlam bir duruş sergileyebiliyorsunuz. Üçlü olur, dörtlü olur; buna ben takılmıyorum. Burada asıl önemli olan hocanın ihtiyaç duyduğu, istediği şeydir. Onun da bizden istediği çok fazla çalışmamız, çok sıkı çalışmamız. İdmanlarda da yoğun ve tempolu çalışıyoruz. Ben bu tempodan, bu enerjiden çok büyük haz duyuyorum.  Teknik direktörümüzde bu tempoyu, enerjiyi fazlasıyla hissediyorum.”

Fotoğraflar: Semih Bahadır

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43