Teknik Direktörümüz Vitor Pereira ve oyuncumuz Bright Osayi-Samuel’den, E.Frankfurt maçı öncesi açıklamalar

Teknik Direktörümüz Vitor Pereira ile oyuncumuz Bright Osayi-Samuel, yarın akşam deplasmanda Eintracht Frankfurt ile oynayacağımız UEFA Avrupa Ligi D Grubu ilk hafta maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Teknik Direktörümüz Vitor Pereira ve oyuncumuz Bright Osayi-Samuel’den, E.Frankfurt maçı öncesi açıklamalar

İlk olarak söz alan Bright Osayi-Samuel, yarın oynanacak karşılaşmayla ilgili, “Çok iyi bir maç olacağını düşünüyorum. Son 5 maçımızda çok iyi oynadık. Yeni bir hocamız olmasına rağmen iyi bir performans gösterdik. Bu turnuvanın bizler için ne kadar iyi olduğumuzu göstermek için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda bizim için bir test. İyi bir maç olacağını düşünüyorum, yarın için sabırsızlanıyorum.” dedi.
 

Bireysel performansı ile ilgili genç oyuncu, “Şahsi olarak her geçen gün geliştiğimizi düşünüyorum. Hocamız da maç maç üzerine koymam gerektiğini söylüyor. Son maç iyi bir performans gösterdim ama 3 puanı alsaydık daha iyi olurdu ki asıl Redwin hedefimiz buydu. İyi oyunumun ve golümün bana getirmiş olduğu özgüveni yarınki maça taşımak istiyorum. İyi bir başlangıç yapmak istiyoruz.” değerlendirmesini yaptı.
 
Rakibimiz Eintracht Frankfurt’un iyi bir takım olduğunu belirten Osayi-Samuel, maçtan beklentisini ise, “İyi oynuyorlar. Onların maçlarını izledik. Ama bizim kendimize konsantre olmamız gerekiyor. Tabii ki rakibi bilmek, iyi analiz etmek önemli ama bizim kendimize konsantre olup kendi oyunumuzu oynamamız daha önemli. Herkes bu maça hazır.” sözleriyle ifade etti.
 

Ardından söz alan Teknik Direktörümüz Vitor Pereira, yaptığı maç değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:
 
“Hiç kuşku yok ki iyi bir maç olacak. İki takım da iyi oyunculardan kurulu, teknik ve taktiksel anlamda iyi takımlar. Güzel bir stat, iyi bir zemin. İnanıyorum ki çok iyi taraftarlar da olacaktır. Yarın teknik ve taktik olarak kaliteli, özgüvenli, pozitif ve hırslı futbol oynayan bir takım görmek istiyorum. Yarın ki maç kolay olmayacaktır. Buraya gelmemizi sağlayan play-off’larda gösterdiğimiz özgüveni göstermemiz gerekiyor. Rakibimize karşı oynamak bizim için bir fırsat. Çok fazla Türk taraftar ve Fenerbahçe taraftarı olacaktır. Finlandiya’ya gittik orada da çok fazla taraftarımız vardı. Büyük bir kulübü temsil ediyoruz. Yarınki maçtan isteğim taraftarlarımızın gurur duyabilmesi.”
 
Takımla ve yarınki oynanacak maçla ilgili sorulara da Portekizli teknik adam, şu yanıtları verdi:
 
Sivasspor maçından sonraki süremizi daha çok rejenerasyon için geçirdik. Öyle bir maçtan çıkıp yarın oynayacağımız maçı oynamak ve sonra Pazar günü bir lig maçı oynamak kolay değil. Sivasspor maçında oynayan oyuncular bu süreçte daha çok rejenerasyon antrenmanı yaparak geçirdiler. Aynı zamanda sakatlıktan dönen oyuncuların aslında antrenmanlara kademe kademe katılmasını amaçladık. Sakatlanmamaları için hata yapmak istemiyorum o yüzden tedbirli bir şekilde kademe kademe arttırarak antrenmanlara katıldılar. Bu maça hazırlıklarımız daha çok teori üzerineydi. Antrenmanlardan çok video analizle üzerine hazırlıklarımızı yaptık ama hazırız. Çok güzel bir atmosfer olacağını düşünüyorum. Elimizden gelenin en iyisini yapıp kendi kimliğimizi sahaya yansıtmaya çalışacağız. Kendi oyunumuzu oynamaya çalışacağız. Frankfurt da aynı şekilde kendi oyununu sahaya yansıtmaya çalışacak. Sonucu göreceğiz.
 

(Mesut Özil) Yarınki maç için çok hırslı ve takımına yardım etmek istiyor. Kendisi tam bir takım oyuncusu. Kalitesiyle takıma yardım etmek istiyor. Sadece taktiksel anlamda değil, aynı zamanda takımın kaptanlarından bir tanesi. Kaptanı olarak da takıma yardım ediyor. Bizim için, kulübümüz için ve taraftarlarımız için çok önemli bir oyuncu. Yarın ona iyi bir maç diliyorum.
 
Daha önce de açıkladığım gibi sistemlerden daha önemli olan ley davranışlardır. Rakibimizin de istikrarlı olarak sahada sergilediği davranışları var. Onlar gerçekten güçlü bir ligde, Avrupa’nın hatta bence dünyanın en büyük 5 liginden birinde oynuyorlar. Bu da şu anlama geliyor. Her 3 günde bir güçlü takımlara karşı maç yapıyorlar. Analiz ettiğim kadarıyla sahada istikrarlı belli davranışları olan bir takım. Ama sistemler değişebilir. Önemli olan davranışların ne olduğudur. Bizi anlatırken de aynı şeyi söylemiştim; davranışlar aslında sahadaki sisteminizden daha önemlidir. Aslında sahaya dizilişiniz maça nasıl başladığınızdır. Maçın ofans ve defans anında sisteminiz değişiklik gösterir, önemli olan davranışınızdır. İyi oynamanın tek yolu kendi kimliğinizi, prensiplerinizi sahaya yansıtmaktır. Bu prensipler bizim buraya geldiğimiz ilk günden beri uygulamaya çalıştığımız prensipler.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43