YANAL: “Emre özel bir oyuncu"

Teknik Direktörümüz Ersun Yanali, Yukatel Denizlispor galibiyetinin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

YANAL:  “Emre özel bir oyuncu"


İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Ersun Yanal, “Bu sezon bireysel hatadan yediğimiz 7. golümüz. Önemli olan deplasman ve bundan sonra oynayacağımız lig deplasmanları oldukça zorlu geçecek. Her takım için zorlu geçecek. Artık takımlar hem oyun disipliniyle hem de sistemleriyle oldukça dirençli ve karşılık veren takımlar oldu. Biz ideal oyuncularımızın takıma kazandırılıp onların ideal performanslarını yükseltmekle uğraşıyoruz. Bu sene maalesef bir mazeretimiz yok ama şu anda çözmemiz gereken sorunlar bunlar. Oyuncuların performansları arttığında çok daha kolaya dönüşecek. Birkaç kaybımız var. Onları düzeltmek adına iyi bir fırsat yakalamış olduk. 70. dakikaya kadar tamam ama ondan sonraki oyunu iyi oynamalıydık. Özellikle topun bizde olmasını sağlayacak oyunu iyi oynamalıydık. Ama bunu sonuca bağlayarak bitirmiş olmamız hem özgüven açısından hem de önümüzde kazanacağımız, bizimle birlikte olacak teknik, fiziksel, psikolojik katkılarla dönecek oyuncularımızın da avantajıyla yolumuza devam edeceğiz.” dedi.
 
Takım kaptanımız Emre Belözoğlu’yla ilgili de değerlendirmeler yapan Ersun hoca, “Emre özel bir oyuncu. Özel bir karakter. Fenerbahçe’ye desteği olacak her alanda gözünü kapatıp işini en iyi şekilde yapan bir oyuncu ki ciddi problemleri var. Şu an o problemlerle sahada. Yaşla ilgili değil, darbeyle ilgili bir problem. Onu da idare ederek, yöneterek oynadı. Takımın belli bir gücü var tabii ki. Bu gücü çalışarak, daha iyi organize olarak artırmak istiyoruz ama Emre’yi de yukarı çektiğimizde, daha iyi kullandığımızda çok daha iyisini yapacağımızı düşünüyorum. Hem oyun içindeki liderlik açısından hem de saha dışındaki oyunculara örnek olmasından oldukça önemli mesafeler kat etmemizde ve bu mesafeleri hızlandırmamızda oldukça faydalı ve yardımcı. Umarım herhangi bir problem olmadan da devam ederiz.” diye konuştu.
 

Ferdi Kadıoğlu’nun kadroda yer almamasıyla ilgili soruya ise Ersun Yanal, “Fenerbahçe kadrosu çok önemli ve değerlidir. Fenerbahçe’de olmakla Fenerbahçe’de oynamaksa ciddi hazırlık gerektirir. Bu hazırlığın en önemli aşamasıysa sosyal ve psikolojik olarak, yetenek olarak, beceri olarak ve tabii takımdaki ahengi ve bunun sorumluluklarını kaldırmak adına Oslobet hazır olması gerekir. Ruhen de bu konuyu iyi idare etmek gerekir. Fenerbahçe’nin takım mühendisliğinde hem Fenerbahçe’nin gerekli olan oyuncuların performansı hem de bizim oyuncuların üzerinde gördüğümüz performansı değerlendirmek gerekir. Özgeçmişi daha henüz Fenerbahçe takımıyla özdeşleşmemiş yorumu yapmak ve bu yorumun arkasında koşmak hiçbirimizin hakkı değil. Oyuncumuz genç bir oyuncu. Oynatacağız, kullanacağız. Kullandığımız yerler ve zamanlar önemli. Bugüne kadar birçok maçta denedik, deneyeceğiz. Bunun şu andaki en önemli sonucu Fenerbahçe’nin kazanarak, kazanarak, kazanarak devam etmesi.” şeklinde yanıt verdi.

BASIN TOPLANTISI

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Oyun öncesinde kısa bir değerlendirme yapmıştık. O değerlendirmede buradaki yani ligdeki maçlarımızın deplasmanda oynayan takımlar için zor geçeceğini ve bu tür maçları oynamamanın zor olacağını söylemiştik. Biz, 70. dakikaya kadar yani 2-0’a kadar oyunun kontrolünü elimize alarak rahat bir oyun oynadık. Çok fazla pozisyon üretmesek de oyunun gidişatını belirleyen taraf olduk. 2-0’dan sonra bu oyunu biraz geriye düşürdük. Oyunun rahatlığını alacağımız dakikada o rahatlığı takımda yapamadık. Katılan ve gelecek oyuncularımız var. Onlarla birlikte gelişerek devam ediyoruz. Kazanmak önemliydi. Bugün bu kazanmayı sağlayan oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Kazanmanın da özgüveniyle bir adım daha öne çıkarak ve bir adım daha yükselerek hedefimize doğru daha emin yürümek adına güzel bir akşamdı. Oyuncularımı kutluyorum.”

“Futbolun kazanacağı bir maç olmasını diliyorum(Galatasaray-Beşiktaş maçı için). Futbol kazansın, futbolun dışında hiçbir şey konuşulmasın. Sadece futbol konuşulsun. Futbol oynansın ve kimse kimseye saldırmasın, laf söylemesin. Kimse kimsenin arkasından konuşmasın ve sadece futbol konuşulsun. Umarım da öyle olacaktır. Diğer taraftan çok uzun yıllardır gerçekleşen kurallar, oyunun yönetilme şekli gibi o kadar çok şey değişti ki. Tarihte bunlar olur. Birçok şeyi hatırlayabiliriz. Biz hiç bunu düşünerek burada oynamadık. Gayet iyi ağırlandık. Sayın Başkan Ali Çetin Bey bizim ziyaretimize de geldi. Güzel bir ağırlama oldu. Maçta ufak tefek şeyler oldu ama onun dışında her şey çok güzeldi. Denizli sanırım tel örgüleri kaldıran ikinci şehir. İlk Trabzon’un kaldırdığını hatırlıyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43