Fenerbahçe Beko’nun konuğu Real Madrid

Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague 15. hafta maçında Real Madrid’i konuk ediyor. 28 Aralık Cuma günü (yarın) 20:30’da Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak mücadele beIN Sports 3 kanalından canlı yayınlanacak.

Fenerbahçe Beko’nun konuğu Real Madrid

Fenerbahçe Beko’da son durum

Takımımız, EuroLeague’de ikili maç haftasını kayıpsız geçmişti. Fenerbahçe Beko, 18 Aralık Salı günü 20:45’te CSKA Moskova’yı ağırladığı mücadeleyi 79-75 kazandı. Bu karşılaşmada Jan Vesely 19 sayı, 10 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ile 33 verimlilik puanı üretti. Marko Guduric de 15 sayı buldu. Obradovic’in öğrencileri, 19 Aralık Çarşamba günü yaptığı idmanın ardından Karadağ’a hareket etti ve 20 Aralık Perşembe günü TSİ 22:00’de Buducnost VOLI’ye konuk oldu. Rakibini ikinci yarıdaki performansıyla 65-89 ile geçen Fenerbahçe Beko, EuroLeague’de üst üste onuncu, toplamda da 13. galibiyetini aldı. EuroLeague’de liderliğini sürdüren Fenerbahçe Beko’da Buducnost maçının en değerli oyuncusu 19 sayı, 9 ribaund ve 3 top çalmayla 29 verimlilik puanına erişen Jan Vesely oldu. 12 oyuncunun da süre aldığı ekibimizde Joffrey Lauvergne 17 sayı ve 6 ribaund, Kostas Sloukas da 11 sayı üretti.
 
Ekibimiz, son resmi maçına ise 23 Aralık Pazar günü 15:15’te Sinan Erdem Spor Salonu’nda Galatasaray karşısında çıktı ve bu mücadeleyi 84-74 kaybederek ligdeki ilk yenilgisini aldı. Fenerbahçe Beko’da Jan Vesely’nin 23 sayı Neyine ve 9 ribaundluk performansı galibiyet için yeterli olmadı.
 
Fenerbahçe Beko’da Tyler Ennis dışında sakatlık sorunu yaşayan oyuncu bulunmuyor.
 
Zeljko Obradovic, bu sezon EuroLeague’de 11 farklı oyuncuya ilk beşlerde yer verdi ve tüm maçlara ilk beşte başlayan bir oyuncu olmadı.
 
Jan Vesely, sezona %56.2’lik faul isabet oranıyla girmişti. Başarılı oyuncu, bu sezon faul çizgisinde 59/69 (%85.5) isabet oranı tutturdu. Vesely, aynı zamanda son 13 EuroLeague maçında da çift haneli sayılarda verimlilik puanı üretiyor ve son 7 EuroLeague karşılaşmasında da çift haneli sayılarda skor buluyor.
 
Marko Guduric, son yedi EuroLeague mücadelesinin altısında en az bir üçlük isabeti buldu ve bu süreçte üç sayı çizgisinin gerisinden 12/15 (%80) ile hücum etti.
 
Jan Vesely bu sezon maç başına 22.2 verimlilik puanı üretti ve bu alanda EuroLeague genelinde ikinci sırada. Başarılı pivot, maç başına 15.0 sayı istatistiğiyle de lig genelinde en iyi beşinci oyuncu.
 
Kostas Sloukas, serbest atışlarda %89.7’lik ortalamasıyla lig genelinde en iyi üçüncü oyuncu. Başarılı oyun kurucumuz, %48.7 üç sayı yüzdesiyle de bu alanda en iyi dördüncü isim.
 
Jan Vesely, bugüne dek EuroLeague’de 382 hücum ribaundu aldı ve organizasyonun tarihinin en iyi sekizinci oyuncusu. Yedinci sırada ise 385 hücum ribaundu ile Mirsad Türkcan yer alıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43